Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.uproxx.com/gammasquad/2014/04/captain-america-the-winter-soldier-to-do-lists/

Не знам колку знаете ама во новиот Captain America Стив Роџерс има една листа на работи што треба да ги изгледа/ислуша што се случиле додека тој бил замрзнат. Арно ама и покрај тоа што е Американец, Марвел решиле да направат една симпатична работа и да направат различни листи за различни земји. Така во Британија фановите изгласаа во тефтерот на Кеп да се најде Шерлок како серија што треба да ја изгледа а исто така на листата е и Шонко Нери и Финалето на СП кога Англија ја освои титулата.Во латино Америка на листата може да се види Шакира и некој нивен писател меѓу другото. Во Ј.Кореа го има Парк Ји Сунг и СП 2002 а погоре на линкот пишува дека и Франција добила своја верзија.

Се надевам дека и за балканов Марвел се погрижил за листата на Капетан Америка:

Отишани
Погребот на Тито
Концерт на Тоше
Југославија-САД кошарка
Снимката на Севе

Ова е нешто што јас би го составил, а дали ние ќе добиеме Американска,Англиска,Кениска или специјална Балканска останува да видиме.

На балканот листата би била вака:
Изгледај ги : Ферхунде,Изгубената невиност на Џеварира,Лисјата,
Прочитај : Свет и магистерската на грујо
Види го Скопје2014,Дубровник и сава центар со концерт на Дрљача
Пробај Ајвар..

Нема семпл вака на наслов се чини супер снимка

300.Rise.of.an.Empire.2014.720p.WEB-DL.x264.AC3-SmY

Некој на темава порано имаше спомнато концепт на римски стреи. Во меѓувреме најдов нешто што до утилизира истиот концепт во комбинација со термална маса и вентилација.

Работата се вика Тромбов Ѕид и ја користи разликата на аголот меѓу летното и зимското сонце. Има стреа која е долга доволно да летно време прави сенка на ѕидот, а зиме сонцето го грее ѕидот.
Тука концептот оди со стаклена преграда пред самиот ѕид, кој е термалната маса. Масата се загрева дење, и ја оддава таа топлина навечер (а стаклото спречува пола од топлината да се губи назад надвор).
http://en.wikipedia.org/wiki/Trombe_wall

Illust_passive_solar_d2_319pxW.gif

Леле јак Gangs of New York зошто не сум го гледал порано.
Иако иам други остварувања на Скорсезе шо ми се далеку поомилени, овој некако ми беше ептен јак. Приказната, целата костимографија и огромната сценографија многу ми се допаднаа. Препорака дефинитивно

Пак да се повторам јас...не си го трошете животот на 300, не вреди.

Ja го симнав за татко ми да го гледа , денес му ги пуштив Blood Diamont и 300 , дијамантот многу му се свиѓаше , а 300 сеа го глеа

Pulp Fiction сабота 20:10 на МТВ.

Ми се свиѓа што почнаа да даваат класици. Браво за МТВ (y) (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom