Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Едвај успеав кешираната гугл верзија да ја отворам и прочитам од линкот....за 150W спомнати се на едно место копи-пејст:http://www.elitemadzone.org/t22368-265#3387599
Posledniot post od stranava kazuva covekov za negovata potrosuvacka na vivax gexi (150w), kaj nego toa bilo minimalno a kolku moze teoretski da odi dole ????
Toa e добра цена
Еве кинески за 520 долари
http://zjcrun.en.made-in-china.com/...ove-Fireplace-with-CE-Certificate-CR-01-.html
Но проблем е и цената на пелетите
Ако споредиме со цената на дрвата, прифатлива цена за пелети би била најмногу околу 150 евра за тон
Минимална потрошувачка на Change 12ka е 220W а не 460W. Повели сервисни документи (на 8ма страна под Power Input) . Така како што ти е напишано човек прво ке си помисли дека 460W има Changе-ot минимална потрошувачка по спецификација што е неточно и од ракав треснато(случано или намерно?) само не ти е првпат па и не ме чуди.Ima nekoj mereno kolku e naj minimalnata potrosuvacka na gree hansol, vivax gexi? Ovaa gree change voopsto ne mi se dopadja so potrosuvackata bidejci najminimalna i e 460w a ako treba pomalu da trosi i od ovie 460w ne ja namaluva povece potrosuvackata tuku go gasi kompresorot i perkata ja doveduva do sredina, znaci daleku daleku od toshibata suzumi i nejzinite minimalni 125w
Isto primetuvam samo kogaj trosi minimalni 460w vo nadvoresnata edinica se slusa nekakvo prporanje/trpkanje sto nalikuva kako ventilatorot da zafaca vo nesto no e taka bidejci koga ce se nakaci potrosuvackata go snemuva i toa prporenje/tropkanje. Po mene toa doadja od invertorskiot del ili od kompresorot bidejci raboti na najslabo nivo i proizveduva zvuk
Реално сега за сега со палети кај нас нема разлика во однос на други видови греење со оглед дека цената на палетите и печките на палети е најскапа од целиов регион .Доколку со тек на време им падне цена може да биде добра и поевтина варијанта.Јас лично лугето што ги знам што се греат на палети не се баш задоволни со оглед на тоа колку биле изманипулирани дека ке направат заштеда во однос на греење на дрва а уствари трошоците се исти.
Минимална потрошувачка на Change 12ka е 220W а не 460W. Повели сервисни документи (на 8ма страна под Power Input) . Така како што ти е напишано човек прво ке си помисли дека 460W има Changе-ot минимална потрошувачка по спецификација што е неточно и од ракав треснато(случано или намерно?) само не ти е првпат па и не ме чуди.
Споредбата 460W со 125W односно првото измерено со твој мерач на потрошувачка во ТВОИ услови (многу специфични) а вторите 125W од спецификации за сузумито, значи споредба на баби и жаби. Биди фраер плати си ja Сузумитo и реши си ја дилемата мада во твои услови на дуќан со висина од 5метра и излог промаја и сам знаеш нема теорија да ги добиеш во реалност тие теоретски 125 од хартија, по истата логика како што сега неможеш да ја смалиш потрошувачката на 220W. Едноставно имаш премногу топлински загуби и неможе да ја одржува температурата со помалку од 400W во простор со толкава висина, со еден цел зид стакло и врата која нонстоп e влези-излези. На тој простор му треба 18000бту единица за да постигне но тогаш знаеме и минималната потрошувачка ке иде над 1Kw нешто што пак не ти одговара. Можеби со две 3,5KW ?![]()
A na koja temp. ti e klimata koga ti gasi na 460w, i dali ti gasi poradi toa stoe postignata temp.?
Биди без гајле, ние сме Кајганџии и нема да бидеме изманипулирани
Пелетите се сега многу скапи, но ако цената им падне под 150 евра по тон можат да станат конкурентни со буковото дрво
Кај нас е и огревното дрво поскапо од колку што е во Бугарија и Србија
Ќе видиме како ќе се движат цените
Еве споредбена табела
Druze manipuliras ili pokusavas da manipuliras, ti prv spomna 125W potrosuvacka na suzumi (podatok prezemen od dokumenti na proizvoditelot) i od avion se gleda deka za toshibata insinuiras deka se tocni iako nit imas suzumi nit imas izmereno. Po logikata deka eve i po tvoe merenje ne se tocni na Gree podatocite zasto bi bile tocni tie na Toshiba ? Zatoa sto e 13000 poskapa ?ako moite postovi te iritiraat togas ignorirajme vo idnina! nisto jas ne treskam tuka, tuku pisuvam od prva raka. ne si ni procital kako treba a odgovaras, ne napisav jas deka mojata klima ne moze da simne potrosnja ispod 460w tuku toa i e minimalno nisko najmozno i ispod toa go gasi kompresorot. ti se cudam samo kako mozes da veruvas na dokumenti od proizvoditel i vo nivnata tocnost. i da, sum fraer i ce zemam toa sto mi odgovara a me cudi kako ti ne si fraer i da dades 800den i da vidis dali tvojata 18ka trosi po dokumenti
Таман работа кајганџии да бидат заебани, само иритира фактот што еве и јас се распрашував за палети и сите што продаваат велат најекономично е затоа што демек еве месечно 1000 до 1500 денара ке плакаш поевтино во однос на дрва, што е и стварно точно ама ако имашпредвид колку повеке ке фрлиш на почетокот за камин или котел на палети на крај математиките се исти. Е сега кога ке паднат цените на печките и палетите тогаш може да се размисли за палети.