Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Каде кај нас има да се набават Gree Invertor клима уреди. Мислам дека видов во Мега Куманово, но кој друг е застапник или увозник и ги продава? По ова што го гледам и читам од вас ги фалите многу?
Планирам да земам една за во ходник и да решам доста работи...Сега за сега со Тошибата и Бекото греам околу 70 квадрати и океј е. Ама пошто куќата ми е на спрат, долниот спрат, односно ходникот и скалите кои што имаат околу 25 до 30 квадрати немаат греење во моментот, па планирам да ставам некое грејно тело и да го решам и тој дел...
Кој модел би го препорачале? Со ознака нормално... :)
За точниот модел можат да ти одговорат членовите кои дискутираат редовно на темава а ги имаат двата 12000btu модела Gree инверотори, goran0505 има Change 12ka, ogledaloogledalo има hansol 12ka а тука има напишано точно кој модел го има. А за од кај можеш да ја земеш најефтино и со квалитетна монтажа ти пишав порака.

Jas voopsto ne sum relevanten za gree change. Eve obicniot samsung doma rastura, vcera celo vreme doma vikaat "namali ja klimata pretoplo e" a i bese, digna temperatura 25c. Ovde vo ducanov kaj sto ja imam gree change sabajle koga dojdov temperaurata padnala na 8c a doma preku noc do sabajle se zadrzuva na 20-22c koga ne raboti samsungot. I sega eve ja changeto raboti vece 4h na 3ta brzina i se gusavi so nekoj 14c postignati. Duva toplo od nea ama sto se slucuva kade bega toplinata, neznam, ko da nema stakla na izlogot
Iako samsung nikoj vo predvid ne go zema, taa doma za 15.000den. kupena pred 5-6 godini rastura do den denes plus i defrostot ne i raboti t.e nikogas ne odi vo defrost a ne sum imal problemi do sega so nekoje zaleduvanje iako znae da sobere mraz

Jas voopsto ne sum relevanten za gree change. Eve obicniot samsung doma rastura, vcera celo vreme doma vikaat "namali ja klimata pretoplo e" a i bese, digna temperatura 25c. Ovde vo ducanov kaj sto ja imam gree change sabajle koga dojdov temperaurata padnala na 8c a doma preku noc do sabajle se zadrzuva na 20-22c koga ne raboti samsungot. I sega eve ja changeto raboti vece 4h na 3ta brzina i se gusavi so nekoj 14c postignati. Duva toplo od nea ama sto se slucuva kade bega toplinata, neznam, ko da nema stakla na izlogot
Iako samsung nikoj vo predvid ne go zema, taa doma za 15.000den. kupena pred 5-6 godini rastura do den denes plus i defrostot ne i raboti t.e nikogas ne odi vo defrost a ne sum imal problemi do sega so nekoje zaleduvanje iako znae da sobere mraz
Izlogot ti e golem problem cela toplina ti se gubi tamu, ti pisav i porano probaj go ova kako na videoto, celofan i selotejp nit kosta mnogu nit ke ti smeta estetski da go izvedes.

а што правиш ти во Париз?

Бидејќи обожаваш да ме цитираш, се чудам како не прочита по темиве кога се спремав да идам, па и пред да тргнам вечерта пишував пост, па кога се вратив итн...? Ако толку те занима можам и многу други слики од таму да ти пратам, не е проблем за радознали како тебе...И не само од Париз, и од Лион имам...Ти само изрази желба...

Малце ван тема сум јас ,ама сакам да ве прашам со која оценка би го оцениле Pearl Harbor на имдб им скромна 5.9.. и мислам дека не е реална..
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 22:57 ---
Малце ван тема сум јас ,ама сакам да ве прашам со која оценка би го оцениле Pearl Harbor на имдб им скромна 5.9.. и мислам дека не е реална..

All is lost. Цело време да му викаш на некој “Абе глуп, не така бе, мрдни бе стари! не се влечкај и не отварај врата 5 пати за да видиш како е време надвор бе глуп!“

:гик::love:
1797447_10152297859288949_1187518271_n.jpg

Back
На врв Bottom