Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
На онаа кога уредот работи на минимум сила..
Доколку кај појакиот уред, минималната сила е поголема отколку кај послабиот, нормално и дека ќе троши повеќе струја. Работата е дали послабиот уред ќе биде доволно јак да работи на минимална сила за да ја оддржува бараната температура.
Ако појакиот работи на минимална, послабиот би работел со нешто појака за да ја постигне истата температура. А тогаш и потрошувачката би била тука некаде.

Тргнуваме од претпоставка дека послабиот модел е доволно јак.
Во тој случај полош избор е појакиот модел. Не само од аспект на поголема потрошувачка, туку и од аспект на комфор: прејак модел за (во однос на него) помала просторија значи и појаки минимум дувања/струења на воздух кои често сметаат.
Иначе како попатна забелешка, ова е и главната предност во комфорот на инвертор моделите во однос на обичните клими со фиксна брзина.

Стварно некако Тоби изгледаше ретардирано. Дали таков awkward е ликот и во книгата или ? Пошто ако е онда хејтов за Тоби е непотребен.А ако не е ....

Oblivion, Gatsby
bleda prikazna, bleda prikazna
okej efekti, neverojatni efekti
scifi, drama
cel geldan 8ka, nedogledan..

:pos:

mac, probav ednas da gi razubedam deka vo gejming svetot ima kade kade podobri igri (baska interaktivnost) so mnogu pokvalitetni prikazni negosto filmovive lately.. ama ne slusaat.

Oblivion, Gatsby
bleda prikazna, bleda prikazna
okej efekti, neverojatni efekti
scifi, drama
cel geldan 8ka, nedogledan..

:pos:
Јаболка - Портокали
Баби - Жаби
Диносауруси - Змејови...

Ima okolu 1300eur, a nordic varijanta vehz 1400eur

Kaj nas se malku poskapi bidejki specijalni gi naracuvaat za nasiov pazar bidejki imame unikatna klima i ovie drugive sto se prodaavaat vo sosednive zamji za dva tri meseci ke se rasipat:)
--- надополнето: 16 август 2013 во 06:42 ---
Izgleda ovie gore imaat blokada na mozok pa ne im teknuva deka treba da ovozmozat subvencii i danocni ili bilo kakvi olesnuvanja za energetsko efikasni materijali vklucuvajki topl. pumpi t.e. klima uredi i izolacii, prozori ....., kade sto lugevo ke gi nateraat kolku tolku da razmisluvaat vo drug pravec.
Kako sto bi rekol eden moj profesor pred 15 god dodeka studirav: Imame sreka sto fabrikive ne ni rabotat inaku ke nemame struja televizor da uklucime.

Кога веќе се прави муабет за приказни од игри сметам дека The Witcher има потреба од екранизација, ама како серија. Со оглед на тоа што НВО успешно ја екранизира Играта на Троновите така добро би било и Гералт од Ривија да ја види светлината на денот.

Мене не, предобри актери, недоволно добра скрипта. Мислам, овие двајца со добра скрипта ќе ја разнесеа собата...

Мене ме бендиса. Не претарано но горе долу ми ги подзадоволи барањата кои ги имав. Инаку се согласувам дека можеше да се извади многу поголем максимум но што то е :) Враќање нема.

Супер 127 што му го украде светлото..
Ио, уште имаме заедничко.. Triangle :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom