Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
tumblr_l6csyrrRsu1qc7g37o1_500.jpg

The Raven наводно бил многу лош, дури ни Џон Кјузак не се погодил за улогата како што читам. Ке треба да почекам и да видам сам.

Од овие само Legend of the Guardians го немам гледано, мислев дека не чини. Сега ми е ставен у watchlist.

Анимацијата на него е уффф. Особено почетокот. Ако не си ограничен со интернетото симни убава снимка, 720р или 1080р.

Tangled сигурно е од њот. Ебате розовиот. :icon_lol:

Не ме хејтај мене, џимеј несакаше Mary and Max да го стави. :)
Jaс се мислев да ставам некои како Iron Giant и Spirited Away, ама класификацијата е анимирани, не цртани/анимирани, и иако и двете се водат како анимирани на имдб, едното доаѓа 2д, другото 3д. A Tangled си владее, без срам и тоа го пишам. Само шо не е субјективно мислење како што Io Sono Interista пишеше, јас ја разгледав темата за анимирани, така да го повикувам светото тројство, Mac)) и Darling во одбрана на Tangled. :))))))))

Анимацијата на него е уффф. Особено почетокот. Ако не си ограничен со интернетото симни убава снимка, 720р или 1080р.

Toa мислам дека се подразбира, oбично јас симнувам 720.bluray.x264 и се некои 5 до 7 гига. A во таков формат guardians изгледаше фантастично. :)

Tangled може не е за 4то место, али океј е за топ 10 од поновиве анимирани...

Или немаше врска распоредот кој е 1 а кој 10 !? Ако има врска, ондак требало Тоy Story да е на тронот... :свиркам:

Во СЕТ, понуда на инвертор Midea MSG-12HRDN1 DS INVERTER 3.8 gree 3.5 ladi 12000 Bti COP factor 3.65, значи просечна потрошувачка при греење малку над 1Kw/h.... наменет за греење околу 35м2 зависно нели од многу други фактори....и сето тоа за 25,000 Денари.
Би останала и од мене оваа вест неприметна дури и заборавена, доколку не прочитав на неколку руски и бугарски сајтови дека компресорот на овој систем е од многу реномираната Toshiba!
На пример на овој:http://www.midea.com.ua/products/MSG-12AR(El.Heating).html
Нешто слично како НЕО-то кое го нуди Техномаркет со Тошиба компресор за 15 те. појакиот модел за 16,000 Денари.... Е сега Мидеа како инвертор за само 9,000.- Ден поскапо! Ми се чини многу поволна и подобра понуда од сите LG, BEKO, Samsung, па дури и Panasonic инвертори во класата и моќта на овој модел. Знаеме дека компресорот е 80% од инверторот... а мене ми се чини дека најслабиот инвертер на Toshiba спакован во кинеско тенеќе и пластика - те. компресор на овој производител вреди за 25,000,-..... за Мидеа, прочитав многу пофални зборови на Хр, Ср и Бг форуми. Се ми се чини дека ова е добар производ!?

Не ме хејтај мене, џимеј несакаше Mary and Max да го стави. :)
Jaс се мислев да ставам некои како Iron Giant и Spirited Away, ама класификацијата е анимирани, не цртани/анимирани, и иако и двете се водат како анимирани на имдб, едното доаѓа 2д, другото 3д. A Tangled си владее, без срам и тоа го пишам. Само шо не е субјективно мислење како што Io Sono Interista пишеше, јас ја разгледав темата за анимирани, така да го повикувам светото тројство, Mac)) и Darling во одбрана на Tangled. :))))))))

Toa мислам дека се подразбира, oбично јас симнувам 720.bluray.x264 и се некои 5 до 7 гига. A во таков формат guardians изгледаше фантастично. :)
Секоја пријава против Tangled без адвокат ќе биде игнорирана. Благодарам.

wot овие се ни дадоа по капата.....отсега не се нафаќаме листа да правиме :(
Многу неблагодарен народ, многу :(

2д со 3д воопшто не треба да се споредува, одамна се различни концепти. Неможе во темата да се збори како тоа Пит земал 50 милиони за позајмување гласот во Megamind а му даваат 100 за во Ајс Ејџ новиот пример, и некој да се избаци со неговиот омилен том и џери. Also, никој се нема воопшто избацено таму, со предлог или новост и сега редовните што сите високобуџетни долгометражни сме ги прошле сме криви. Хејтери. :icon_lol:

главни увозници на сите продукти на мидеа се палматрејд тетово. сместени се во првиот-поголемиот рамстор на влез во тетово од десна страна... веројатно таму би биле поевтини за некое евро уредите... јас конкретно лани зедов од таму машина за садови мидеа, малку со недоверба заради непознатиот бренд, ама сега за сега си е ок, освен што ми се закочија фиоките по 2 дена, ама ги сменија и ете... значи не го знам брендот, меѓутоа знам за мидеа шпорет, кој исто така не се жалат од него, па веројатно можно е за поквалитетен нов бренд кај нас да се појавил... и нај веројатно првите неколку години ке биде квалитет, додека се пробие на пазарите после ке почне гомна да се произведуваат... затоа, ако некој му се мисли за инверторот на мидеа, нека зима сега, нека не чека за в година, може касно да му биде...

мидеа како бренд не е од вчера , го има на нашиот пазар од пред мнооогу години.
и не е нешто посебно, први брачеди се со фуего, кварт, нео вивакс и тн.
така да без разлика што ке ви речи продавачот дека од ваму е од таму е, чим одзади пиши made in PRC (people's republic of china) значи е од кина.
значи пред да купувате едно шише масло во црква за да не ви се погоди од трета смена склопвано. иначе ок се.

а околу Incredibles, уште една ствар за која ќе ме хејтаат повеќе од кога сум се родил (не сум бил у план јебига): доста просечен анимиран.
Odi utepaj se. Ne me teraj da zemam da pisham kilometarski post i da ti se useram vo taa top10 lista shto si ja napravil.

Tangled vo top10 :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom