Znaci imame otvoreno kolo vo rezervar so voda.Greačot crknal, ako crknal toj e vo prekin, znači koloto e otvoreno, druga glupost e so osiguračot, ako ne reagira po tvoe kratkiot spoj ostanuva go čeka gostinov da se posere, ne togaš se topi provodnikot i pak će nema stuja, će ima požar i takvi raboti, će nema gostinov ni pod razno da sere u kupatilo.
Po običaj si pišuvaš gluposti...
Inače protočniot ti e bombona, so nego štediš po tvoe sigurno edno 100 posto poveće struja, ja mislev za toa će verglaš ili sega e na red toa.
Isto kako da si ja napolnil kadata so voda i stavi edna zica co faza vo vodata i edena co nula i vlezi razladuvaj se banjaj se ili pijaj voda.... Plus mozi vo orvoreno kolo da e i napuknat i izolatorot na greacot vo fazniot del pa da si fati na kazanot a zamisli si nemas FID.

Inace nema diskusija, se znae deka protocniot bojler e kade kade poekonomicen i do 30% od klasicnive so rezervari,ama toaa tebe tesko ke ti vleze vo toa glavceto,ti si energeticar od Jugoslavija so Sangajski sertifikat i tvrdoglav ne slusas drugi.
Автоматски споено мислење:
Da, protocniot boljer e poekonomicen vo stepenot na iskoristuvanje na toplata voda vo odnos na klasicniot el.bojler.Во ред значи разговарате од безбедносни причини.
Во што друго е подобар тој проточен бојлер, помалку струја троши?
Како што самото име кажува проточен, ја загрева водата дури протекува низ него. И има добра температура водата?
Јас мислам класичниот бојлер е во се подобар.
Го вклучуваш во 22:00 вечер и сабајле го гасиш пред туширање ради безбедност. Не мора одма да го вклучуваш има вода за тројца да се тушираат, четвртиот ќе помини и со поладна вода.
Вклучи го пак после 13:00
Во Недела можи малце луксуз хехе
Па ако имаш бојлер комбиниран со дополнителни два влеза за топла и два за ладна вода.
На зима имаш топла вода од парното, на лето имаш топла вода од соларен панел.
Ма каков проточен
1. Klasicniot boljer dodeka se gre za tie 2-3 h pri toa ma i gubitok od zagreanata voda,znaci se razladuva vo kazanot go topli prostorot.
2.Vodata ja toplis na 60-70 a ja koristis do 40c, a taa ke se izladi do 20selzi znaci ostanatite 20 celzi odat vo nepovrat i taka se vo krug i non sto gubitok na tie 20celzi do sledno koristenje so vkluci iskluci.
3.Kaj protocniot bojler toa sto go toplis toa go koristis istovremeno gubitok Zero ili nula,i negranicena avtonomija na koristenje,samo imaj pari da im platis na EVN.

Taka da i samite proizvoditeli so proizveduvaat i klasicni i protocni boljeri toa go ispitale i kazale i normalno deka e taka.Niv seedno mu e dali ke kupis protocen ili klasicen a ne deka im e celta da ti prodadat protocen.....
I ako razmislis navistina e taka.
Inace nemoj glavnata fidovka da ja menuvas neka si stoj arna si e i funkcionira samo red bolerot stavi si poosetliva so 0,03A fidovka i ke si imas dupla zastita so dve fidovki.
Последно уредено: