Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не можи така да гледаш на работите.
Можда моделот почнал со производство 2020 ама сеуште се произведува и во 2024.
Не е Грее ова секоја сезона нов модел а стариот модел исчезнува.
Баш се чудам со 10 годишнава гаранција.
Пример некој си купил U-Crown пред 5-6 години и редовно ви плаќа по 1000ка годишно. Денес тој човек да пријави проблем дали вие би имале резервни делови за модел што не се произведува веќе?
Pa glej vaka na rabotite....modelot Sensira na Daikin stigna do bukvata E.
Imase A B C D verzii na Sensirata i site nemaa isti kompresori tezini Eurovent Pdesign....glej si prvo vo svojot dvor ;)

Ама и понатаму се произведува Sensira така?
Ист е моделот а има А B C D E верзија.
Sam si kaza deka nekoi od verziite na Sensira koga za greenje diskurirame deka se za potoplite kraevi/drzavu kako sto se Spanija Grcija...juzno voce nali ;)
IMG_20240904_005248.jpg
Ama kvadratite se tie istite sto gi reklamirats ovde hahaha za 50 preporuceni ....za sto se preporuceni?
Sakas tablica da ti izvadam za sekoj model na S ili mislis so amater si imas rabota?

Последно уредено:
ARxxT e model od 2020ta
Вака така Самсунгон ви ја јаде Амберката за доручок.... бар на хартија.
Во реалност може и за ужинка :D

Eм моделот е со вклучени сите можни трактанци на премиум клима уред, Wi-fi, филтри, сензори.... за тие пари и мене ми изгледа како добар избор!

Денес да излезеше Леџенд оф Зелда, ќе го ставеа Линк на десната страна од тамбнејлов. :pos:
Линк и денес, во најновите игри е презентиран така.
Линк е тинејџер.
Линк цело време ја спасува Зелда.
Линк е стрејт.

poveke ke ti arci ke si se abi kompresorceto
Kinesčevo moe bilo itro i na vreme si staelo japonsko kompresorče, taka da ne ti pie voda muabetov.
Se otkaža li od ona tvoeto deka vo vkupnata potrošuvačka samo kineskava elektronika trošela 20-25%, pa koga če se prisobere tamu vamu kompresor, softver, drug hardver, ti rekov mi reče, kinekiov ispravljač sušel što trošel, 100% pogolema potrošuvačka će ispadne deka e malce....
Izvini ama mi se povraća od vakvi paušalni presmetki i mislenja.

Хах абе глеј колку се прецизни ова јапанците.... ко че пиша толку троши годишно и толку е нема мрдање :D:D:D
Која коинциденција еј... вчера на муабетот чија колку потрошила... реков че да видам колку потрошила мојава Mitsu LN35 за цела година уназад....
И коа веќе се поклопија бројкиве баш како како што пишале на еуровентот, морав да споделам :D

Screenshot 2024-09-03 at 23.36.24.png Screenshot 2024-09-04 at 10.18.52.png

Хах абе глеј колку се прецизни ова јапанците.... ко че пиша толку троши годишно и толку е нема мрдање :D:D:D
Која коинциденција еј... вчера на муабетот чија колку потрошила... реков че да видам колку потрошила мојава Mitsu LN35 за цела година уназад....
И коа веќе се поклопија бројкиве баш како како што пишале на еуровентот, морав да споделам :D

Прегледај го приврзокот 428397 Прегледај го приврзокот 428396
Ova ko dokaz deka Osaka i Prilep naš imaat ista klima, a nie so japoncive isti tabieti za greenje.

Ova ko dokaz deka Osaka i Prilep naš imaat ista klima, a nie so japoncive isti tabieti za greenje.
EU моделот го имам јас.... така да иди као доказ дека знаат да прават пресметки Јапанците.

Прегледај го приврзокот 428397 Прегледај го приврзокот 428396
Demek denes vidov…..hahaha…..po cel den dremes i gledas, grafikoncinja …hahahaaaa
Bolna rabota

Demek denes vidov…..hahaha…..po cel den dremes i gledas, grafikoncinja …hahahaaaa
Bolna rabota
Си можам си глеам :D

Туку шо праиме со Самсунгон, со кој модел на Грее сакаш да го споредиме?
Сојалката доволно е добра или слаба ќе е за Самсунгчено?
Ќе треба со некоја 24ка од Грее да го споредуваме хииххиххи

Aj edno malce naivno prasanje (naivno so ogled na se sto na ovaa tema ima, ama slicna sostojba mislam nemase), Panasonic stara 15+ godini (i dva pati selena) do lani ladese i normalno ispustase voda. E godinava uste ladi ama nema skoro voopsto voda. Mislev da nema freon (R410 e), prestanav da ja koristam nekoj den za da ne otide kompresorot. Dojde majstor ja gleda i nemu malku mu e nejasno, fati kaj cevkite koi odat od nadvoresnata, ne be vika ima freon, ladi OK. E zosto nema voda. pa moze suva ti e prostorijata ili sl, ama prostorijata e taa poveke godini. Prodolziv da ja koristam eve veke 1.5 mesec, ladi moze nesto poslabo od porano ama tera dovolno. I nekoj pamet??

Си можам си глеам :D

Туку шо праиме со Самсунгон, со кој модел на Грее сакаш да го споредиме?
Сојалката доволно е добра или слаба ќе е за Самсунгчено?
Ќе треба со некоја 24ка од Грее да го споредуваме хииххиххи
Prasaj go bate, dali ke rizikuva so Samsung….

Aj edno malce naivno prasanje (naivno so ogled na se sto na ovaa tema ima, ama slicna sostojba mislam nemase), Panasonic stara 15+ godini (i dva pati selena) do lani ladese i normalno ispustase voda. E godinava uste ladi ama nema skoro voopsto voda. Mislev da nema freon (R410 e), prestanav da ja koristam nekoj den za da ne otide kompresorot. Dojde majstor ja gleda i nemu malku mu e nejasno, fati kaj cevkite koi odat od nadvoresnata, ne be vika ima freon, ladi OK. E zosto nema voda. pa moze suva ti e prostorijata ili sl, ama prostorijata e taa poveke godini. Prodolziv da ja koristam eve veke 1.5 mesec, ladi moze nesto poslabo od porano ama tera dovolno. I nekoj pamet??
Majstorov izgleda bil maser pa se prekvalifikuval. Kako so raka meri freon? Iljadapati kažano samo DIGITALNA VAGA drugoto brkaj!
Inače ne mora nedostatok na freon da znači i pomala kondenzacija. Poveće e povrzano so brzinata na turbinata, pogolem protok znači i pomalku kondens.
Eve kaj mene HAIER- e na jug na sonce ladi 40 m2 vo najtivok nečuen mod, troši po cel den pomeđu 300 i 500 W i samo kape od crevoto nadvor i vadi po 15-20 l na den.
VIVAX- ov pak kapka nema da kapne edvaj go naterav da vidam dali e vo red odvodov. Toj e na istok, praktično vo senka posle 12 h, raboti od 75-150 W vo auto mod ama posle pola čas si odi na najmal izduv od 1% i ladi preku den 13 m2, navečer 35 m2 .
Bitno e da se znae za da ima poveće kondens (vo modot za sušenje na vozduhot) potreben e režim so mal protok i povisoka potrošuvačka za da izmenuvačot pobeluva (sobira vlaga od vozduhot), vo sprotivno golem protok praktično go gree saćeto, a mala snaga pravi nedovolno niska T na saćeto što doveduva do povisoka tkn T na rosa i otsastvo na kondenzacija.
Na greenje će znaeš dali klimata e OK, ovde veće nema zaebancija ako fali freon ili ima poveće vednaš će osetiš!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom