- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 450
- Поени од реакции
- 1.195
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne ti treba wifi na klimata voopsto , mozis da rakovodis bilo koja klima bilo koj brend .Samo edno prasanje dali klimata Ako Nema WI-FI stik SAMO PODGOTOVKA ZA WI-FI A NE I WI-FI STIK Dali togas ke raboti preku ovoj ured za koj kazuvas ( znaci neznam dali mi go svati prasanjeto Ako klimata ima podgotovka za WI-FI a nema Wi-Fi stik dali ke raboti bez WI-FI stik preku toj ured ) ?
Ne ti treba wifi na klimata voopsto , mozis da rakovodis bilo koja klima bilo koj brend .
Odnosno bilo koj ured vo prostorijata kade e postaveno a koristi dalecinsko.
Slobodno kupi go nema da zazalis a e nisto pari prema bilo koj wifi stick za klima a ova ke kontrolira se i sesto od kaj i da si i bilo koj brend na ured .
Mene posebno mi vrsi rabota avtomatizacijata inaku gree gtech preku wi fi ne ja koristam voopsto zaradi gree aplikacijata gubi konekcija pa se odjavuva pa brisi ured i pak i pak od novo i se otkazav ,ova e perfekten ured mal nezabelezliv.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Da i klimatizeri sto koga bile proizvedeno nepostoelo internet mreza a ne pa wifi uredi.Vaka te svativ Znaci I klimatizeri koj voopsto nemaat podgotovka za WI-FI ( primer Fonko on-off ) moze da rabotat preku toj ured ili ?
Uredot nema vrska so WiFi vo klimatizerot, toj ured koj vlatko go postirase ima dva moda na komunikacija (wifi i infrared) preku wifi se povrzuva na mreza za da mozes da go kontroliras preku telefon (pazi koga zimas od ovie uredi imas dva tipa koi se povrzuvaat preku wifi i koga mora da imas posrednik GATEWAY ured), a on posle toa ja prefrla tvojata komanda kon klimata/televizorot/zenata whateva sakas da kontorliras preku infrared kako normalno dalecinsko.Vaka te svativ Znaci I klimatizeri koj voopsto nemaat podgotovka za WI-FI ( primer Fonko on-off ) moze da rabotat preku toj ured ili ?
Zatoa postirav i slika od uredot so specifikacija sto nudi , bidejki istiov model go ima vez merac za temperatura i vlaznost ,edna bukva vo opis ama vo funkcii za avtomatizacija e recisi beskoristen ako pojdovna tocka za zadacata e temperatura.Uredot nema vrska so WiFi vo klimatizerot, toj ured koj vlatko go postirase ima dva moda na komunikacija (wifi i infrared) preku wifi se povrzuva na mreza za da mozes da go kontroliras preku telefon (pazi koga zimas od ovie uredi imas dva tipa koi se povrzuvaat preku wifi i koga mora da imas posrednik GATEWAY ured), a on posle toa ja prefrla tvojata komanda kon klimata/televizorot/zenata whateva sakas da kontorliras preku infrared kako normalno dalecinsko.
Normalno ne moze da go stavis ovoj ured vo dnevna i da go kontroliras uredot na komsijata mora da bide da bidat "vidlivi" eden so drug isto kako sto e slucajot so dalecinskoto.
Uredot nema vrska so WiFi vo klimatizerot, toj ured koj vlatko go postirase ima dva moda na komunikacija (wifi i infrared) preku wifi se povrzuva na mreza za da mozes da go kontroliras preku telefon (pazi koga zimas od ovie uredi imas dva tipa koi se povrzuvaat preku wifi i koga mora da imas posrednik GATEWAY ured), a on posle toa ja prefrla tvojata komanda kon klimata/televizorot/zenata whateva sakas da kontorliras preku infrared kako normalno dalecinsko.
Normalno ne moze da go stavis ovoj ured vo dnevna i da go kontroliras uredot na komsijata mora da bide da bidat "vidlivi" eden so drug isto kako sto e slucajot so dalecinskoto.
Odlicno razbrav sto e uredot sto ti go postirase, jas go imam samo doma toj bez temperatura i ne go koristam zasto ne se poklapaa site komandi so mojata Mitsubishi FH35 a me mrzese da testiram koja konfiguracija e taa sto se poklapa.Zatoa postirav i slika od uredot so specifikacija sto nudi , bidejki istiov model go ima vez merac za temperatura i vlaznost ,edna bukva vo opis ama vo funkcii za avtomatizacija e recisi beskoristen ako pojdovna tocka za zadacata e temperatura.
Inaku modelov ne mu treba drug ured tuku samo wifi za konekcija so telefonot odnosno aplikacijata tuya ili smart life .
A uredceto se povrzuva so kable na usb vlez bilo da e na tv na pojacalo na tv box na poseben polnac od telefon .
Da uredot sto go kaza vlatko (vo linkot sto ti go posoci) treba da ima i wifi i infrared.Znaci uredot sto go kaza vlatko treba da e I so wi-fi I so infrared senzor za da moze I on-off ili bilo koj klimatizer da se vklucuva isklucuva I slicno TOJ GATAWAY URED e vsusnost ruterot ?
Bitno za ovoj model ne treba nisto dodatno.Odlicno razbrav sto e uredot sto ti go postirase, jas go imam samo doma toj bez temperatura i ne go koristam zasto ne se poklapaa site komandi so mojata Mitsubishi FH35 a me mrzese da testiram koja konfiguracija e taa sto se poklapa.
Inace ne site uredi na Tuya rabotat isklucivo preku wifi, prvenstvenata namena za polesna kontorla i avtomatizacija e da rabotat preku niven gateway ama za da im olesnat povrzuvanje na lugje koi ne se razbiraat vo tehnika mnogu mnogu pocnaa da pravat i so wifi direktno.
Da uredot sto go kaza vlatko (vo linkot sto ti go posoci) treba da ima i wifi i infrared.
Sigurno ako samo go pobaras uredot bez da pazis sto citas moze da dobies ured koj namesto wifi ke ima poseben modul za komunikacija i za da go koristis ke treba da kupis dopolnitelen ured koj se vika gateway i komunicira na taa specificna frekfencija (da tocno ova e eden vid na router, ama ne e tvojot wifi router sto go imas doma)
Ako ne se lazam Zigway im se vikaa gateway uredite na tuya
Samo edno prasanje dali klimata Ako Nema WI-FI stik SAMO PODGOTOVKA ZA WI-FI A NE I WI-FI STIK Dali togas ke raboti preku ovoj ured za koj kazuvas ( znaci neznam dali mi go svati prasanjeto Ako klimata ima podgotovka za WI-FI a nema Wi-Fi stik dali ke raboti bez WI-FI stik preku toj ured ) ?
Dobro, sega e jasno. Toa uredce od Tuya komunicira so mobilniot preku WiFi a so domasnite uredi preku IR kako originalnite nivni dalecinski. Interesna rabota, sekako .Za se sto prasuvas sum pisal vo postot , no nakratko so nego go palis gasis komanduvas sekoj ured sto ima dalecinsko( tv , hifi set,klima ,android box ,osvetluvanje ako e so ir priem) , mozis onlajn vo realno vreme da kontroliras po zelba sto sakas kako sakas ili so predefinirani sceni avtomatizirano i plus imas opcija da sledis vo realno vreme ili istorija za temperatura i vlaznost.
![]()
Kaj mene e na visina od 40-50cm pod tv i faka na sekoj ured iako e skrieno , a skrieno e zaradi sto klimata iako krilcata se nasoceni levo taa duva skroz pravo (gree gtech) nakaj tv komodata i da ne mi otcituva lazno e skrieno zad ir priemot na televizorot i pak faka dodeka originalnoto dalecinsko od televizorot od taa pozicija ne faka ,istoto taka e i so dalecinskoto od klimata.Dobro, sega e jasno. Toa uredce od Tuya komunicira so mobilniot preku WiFi a so domasnite uredi preku IR kako originalnite nivni dalecinski. Interesna rabota, sekako .
A pozicijata na Tuya-ta e bitna, na pr. moze da bide postaveno pod klimata i da ja fakja, ili zad TV i nego da go fakja, mislam na pozicii kade sto ni originalnoto IR dalecinsko ne bi funkcioniralo(se razbira vo ista prostorija) ?
Dobro, sega e jasno. Toa uredce od Tuya komunicira so mobilniot preku WiFi a so domasnite uredi preku IR kako originalnite nivni dalecinski. Interesna rabota, sekako .
A pozicijata na Tuya-ta e bitna, na pr. moze da bide postaveno pod klimata i da ja fakja, ili zad TV i nego da go fakja, mislam na pozicii kade sto ni originalnoto IR dalecinsko ne bi funkcioniralo(se razbira vo ista prostorija) ?
Da bas taka gi ima tie funkcii scenarija a pozicijata kaj sakas stavi go faka bez problem.Ova e nesto kako wi-fi dajlinsko.
Go konektiras na wi-fi i potoa preku aplikacija od mobilen se konektiras do nego i posle ja kontroliras klimata preku nego. Namesto ti da prickas na fizickoto dajlinsko se konektiras na ova online dajlinsko.
Najverojatno mora da e postaveno negde pred klimata za da funkcionira.
I ima nekoi funkcii kako ke gi zadades ti, primer ako padne temperaturata ispod 20 pali klima
Pa mislam deka e ludo pokraj ova da kupis skap ured za komanda na eden ured a ova bukvalno e za se i sekoj brend i najbitno dosega nema nitu edna diskonekcija ili bilo kakov problem a e 5-10 pati poevtino od tie naknadni wifi stikcinja i problem so server konekcija .Gi zafrkna dilerite na klimi so ova. Sega nikoj nema da doplakja 6000 denari za wi-fi modul hehe