Treba da ucis od nego, za muabet si daleku…..Со @Strelec моментално прајме муабет за перформанси односно коефициент на перформанси COP.
За пари во некоја наредна прилика
Cena dete…….ste opnale ceni od 2’000 evra nagore….aloooo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Treba da ucis od nego, za muabet si daleku…..Со @Strelec моментално прајме муабет за перформанси односно коефициент на перформанси COP.
За пари во некоја наредна прилика
Еј смири доживлјај сега.Treba da ucis od nego, za muabet si daleku…..
Cena dete…….ste opnale ceni od 2’000 evra nagore….aloooo

Ти изгледа некапираш дека ТОЛ се мери поинаку у времетраење 15/20минути и е небитен податок од проста причина што ....струјата се плаќа на саат не на минутиНема потреба да манипулираш со SCOP, целосно непотребна информација.
Што ќе кажеш за Даикин COP 2.5 на -30?
А иначе Фаирито на -7 има исто толку COP колку Даикин на -30![]()
Прегледај го приврзокот 427871
Ама за пишљив 1 саат годишно (-10 и -22) зашто би правеле тест од 3 саати кога ништо битно нема да го смени SCOP 

Значи како ги релативизираш работите.Ти изгледа некапираш дека ТОЛ се мери поинаку у времетраење 15/20минути и е небитен податок од проста причина што ....струјата се плаќа на саат не на минутиАма за пишљив 1 саат годишно зашто би правеле тест од 3 саати
Мерење 15мин а после фаќа дефрост па на саат време работа како просек ке биде послабо ама за еден саат не е битно за Интерполација/ Екстраполација што ти немаш појма што е.
А ако незнаеш што е Интерполација тогаш не ти е ни јасно како пресметале SCOP за греење од +15 до -10 а измериле само на 4 температури +12 +7 +2 -7...читаш Еуровент нели и знаеш да броиш
Ај да броиме +15 +14 +13 +12....до -10 колку температури има од +15 до -10...26 ли се? За сите ли треба да мерат по 3 саата?
Е сеа за моделчево COP 2.5најди ми колку вади просечно ама на саат на -15....и дали тој податок го има негде на Еуровент ИЛИ го нема на Еуровент?

Прегледај го приврзокот 427893
Размислував да купам некој мулти сплит клима уред, пред сѐ за ладење на двете простории. Ме пишманат, велат дека не се толку ефикасни. Станува збор за две мали простории, на последен спрат. Дел од левата - помалата е во поткровје, двата прозора се кровни.
Прашањето е дали еден клима уред би можел да ги разлади двете простории, ако непрекидно работи? Доколку е тоа можно, која марка и јачина би ми препорачале?
Најважното: станот е во Словенија, тука ќе се најдат сите брендови како и кај нас, меѓутоа поскапи. Да не зборам за цената на монтажата, која за инвертер се движи од 300-400евра

Ne ja biva ovaa za greenje, specijano za tebe, ova e osnoven model na Daikin.Што мислите тогаш за оваа клима за салон од 35-40 м2 ? Дали и ова на даикин е основен најслаб модел?
Немам изолација на куќата, а имам пвц прозорци
https://ananas.mk/proizvod/daikin-klima-sensira-ftxf42d-rxf42d/1470484
ПС МОЖАМ ДА ЈА ЗЕМАМ ЗА 5000 ДЕНАРИ ПОЕВТИНО ОД ОВАА СУМА КОЈА МУ Е ПРИКАЖАНА ПОШТО НА АНАНАС ИМААТ ВАУЧЕР ОД 5000 ЗА НАРАЧКИ НАД 25000
Е оваа е нордик така?Ne ja biva ovaa za greenje, specijano za tebe, ova e osnoven model na Daikin.
Za kaj tebe samo Amber Nordic 12k, mnogu jaka klima vo performansi.
Idi vo salon na Gree i se ke ti kazat i kafe ke ti dadat.Е оваа е нордик така?
И викаш има јаки перформанси?
Кажи ни ги тие перформанси.
Капацитет на греење и COP Condition A,B,C,D Tbiv, Tol, Product Fiche
Најслаба ти е FTXC/ RXC а оваа FTXF/RXF е малку подобра ама не е нешто посебно сепак.Што мислите тогаш за оваа клима за салон од 35-40 м2 ? Дали и ова на даикин е основен најслаб модел?
Немам изолација на куќата, а имам пвц прозорци
https://ananas.mk/proizvod/daikin-klima-sensira-ftxf42d-rxf42d/1470484
ПС МОЖАМ ДА ЈА ЗЕМАМ ЗА 5000 ДЕНАРИ ПОЕВТИНО ОД ОВАА СУМА КОЈА МУ Е ПРИКАЖАНА ПОШТО НА АНАНАС ИМААТ ВАУЧЕР ОД 5000 ЗА НАРАЧКИ НАД 25000

Softverot e isto kako kuvarot.I najsvezi i najdobri namirnici da mu dades dobar kuvar ke naprvi vkusen rucek,a toj sto ne znai da gotvi ,nevkusen rucek ke naprvi.Точно за греење е многу битна работа софтверот. Најлесен начин да дознаеш дали климата има квалитетен софтвер е кога од техничката документација ке видиш ТОЛ или онаа најниска надворешна температура која што производителот ја задал како оперативен лимит.
Таа температура е програмирана во софтверот.
Се до таа температура климата користи логика кога да започне и кога да заврши дефрост.
Испод таа температура веќе не користи логика него преминува на тајмер дефрост и тогаш започнуваат проблеми при греење.
Taka pomegu sebe lazete se i tesete se.Softverot e isto kako kuvarot.I najsvezi i najdobri namirnici da mu dades dobar kuvar ke naprvi fkusen rucek,a toj sto ne znai da gotvi ,nevkusen rucek ke naprvi.
Sovtver=kuvar.
E nekako tesko na kinezarijava mu odi.Zelezarija ke napravat copy-paste ama za kuvanjevo malce tesko.
Ne deka ne mozat,tuku tolku obrnuvaat raboti na tie finesi.
Polesno mu e da stavat djidji -midji raboti,i so toa gi pokrivaat sovtverskite propusti,sto pak nekoj potrosuvaci mnodu se palat na toa.
Nema kineski klimatizer sto gree do -15c,site se koj -22,-25,-30celzi,na papiru site jaki. Pa zosto bi daval duplo poke pari za japonec sto gree do -15c.