Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Se vratija hejtercinjava od odmor i se sobraa “ mala grupa pedera” si ja pustija i uzivaat…..hahahaha.
Pozdrav od Gree No.1
/// Ajde davajte obecani spisak modela so Eurovent :). Obecali ste :) ///

Cudno da No.1 ne testira modele i ima Eurovent samo za 1,5 modela.

Последно уредено:
Секако дека огледалото ќе му речи на Гал Гадот не си најлична. Пореална адаптација имаа Владо Јаневски и Саздов од ова.
Па у овој случај, огледалото е во право.

//// Hmmm :), al` koliko ja primecujem, .... ti mnogo mnogo pismenije pises srpski nego makedonski. Vrlo cudno, ali za svaku pohvalu :) /////

Uzivaj i pravi spiskove za Eurovent :)

Ален Делон умрел, исто и Џина Роуленд пред некој ден.
гледав на тв за проектот доброволна еутаназија ( на здрави луѓе), како Делон да беше пријавен како потенцијален кандидат , дали починал од природна смрт или е еутаназиран ??
Actor Alain Delon decides to end life with euthanasia

Последно уредено:
Вчера вечерта читав нешто за Жан-Пол Белмондо, па природно дојдов до статии и за Алан Делон...сабајле се будам гледам починал.

Mnogu dobro objasneto što se može da predizvika mrznenje na usisniot vod pri ladenje. kako navistina se dijagnosticira, kako se meri pritiskot vo usisot i izduvot ( so merni sondi preku merenje na T na cevkite, eden neveren Toma mi se potsmevaše ovde svoevremeno deka ne može da se meri pritisok preku merenja na T....), deka mora da se znae točniot protok na vozduh niz vn. edinica, T vo prostorot i nadvor i toa mereno so suv i mokar termometar.... pa točno kolkavo treba da e podladenjeto (na pr. ovde za R410 na toj pritisok od 18bara treba točno da e 8C podladenjeto....
I se ova ne e garancija deka fali freon, može da e zatnat sušačot ili EEV-to, ili zacementiran so prašina filterot na vn edinica..... a našive monteri u mal prst ja imaat termodinamikava, ti šibnuva gas onaka OD OKO ne mu treba nemu teorii be brat.
Zatoa edinstveno ispravno e vadenje gasot i polnenje na vaga prema nalepnicata na klimata.

Последно уредено:
@Strelec zosto ne mi odgovori na prasanjeto.
Нема.
Види си сам.

Ете имаат конзолна
GEH09AAXB-K6DNA1A
44000 денари со Еуровент
-10° 2.0kW

Mitsubishi Heavy Standard SRK25ZSP-W
45300 денари со Еуровент
-15° 2.4kW

Јас мислам оваа втората подобар избор би била ;)
Значи споредуваме PRC vs Japan.

На Грее-то ставиле енергетска 2.6 па сега нека пресмета математичарот 2.6-2.0 колку фали

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom