Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Se gream na 12000btu 3.5kW Gree Lomo. Dnevna soba 30m² + bojleri i sporeti... drugo nisto.
8700den struja za Januri.
- vo stanot vo koj ziveam , bez izolacija, vo zima se mrznam, vo leto ne se trpi juli/avgust.. ni preku den, ni za spienje - so i bez zatvoreni vrati na spalnite.. zatoa i se mislam, zaradi sto vo nov izoliran stan bi nemalo potreba od klima za ladenje vo toj period? pogotovo koga ce se zatvorat vratata i ce se pusti kompjuter desktop da gree dodatno..
Ako imas 30m2 dnevna vo segasniot stan kolku vkupno m2 e stanot sto go greese so edna 3.5ka?Se gream na 12000btu 3.5kW Gree Lomo. Dnevna soba 30m² + bojleri i sporeti... drugo nisto.
8700den struja za Januri.
ili brzinite se 255/413/528/687/749 ili 5 a ti ja teras na slab izduv na 2/5 od so 413m3.Pa stvarno premnogu slab izduv ja teras za 60m2 celosen prostor.Pa taa ima maksimum 749m3.Vtora fiksna go terav. Probav i na auto isto prai… treta koa staiv pocna da zgolemuva potrosuvacka… vcera cel den pali gasi 3 min pauza 10 min raboti. Sepak se 60m2 otvoren prostor. A za namaluvanje na vrtezite valjda mu se dovolno 10 min? Ete na eko koa e spusta do 630 taka raboti 7-8minuti ne ide nadole poleka poleka onaka po nekoj wat. I direkt gasi. Na zivci mi ide
Автоматски споено мислење:
Ti tundra imase? Taa spusta do 500 ako e vo fix vtora brzina da receme?
Мене ми беше добар сам против сите, вие што сте љубители на трансгендери не е за вас, прескокнете го,
Se ti odgovoriv ..... ako ne ti bendisuva tvoja rabota.Vtora fiksna go terav. Probav i na auto isto prai… treta koa staiv pocna da zgolemuva potrosuvacka… vcera cel den pali gasi 3 min pauza 10 min raboti. Sepak se 60m2 otvoren prostor. A za namaluvanje na vrtezite valjda mu se dovolno 10 min? Ete na eko koa e spusta do 630 taka raboti 7-8minuti ne ide nadole poleka poleka onaka po nekoj wat. I direkt gasi. Na zivci mi ide
Автоматски споено мислење:
Ti tundra imase? Taa spusta do 500 ako e vo fix vtora brzina da receme?
25/31/37/42/47 db bucnost, sprema 255/413/528/687/749 izduv m3Mi smeta bukata vo treta brzina. Na najladnoto koa testitav vo vtora fiksna bez problem drzese 22c-22.4c. Ima deset metra pred nea cist prostor nema problem vozduhot da si cirkulira. Pred saat vreme ja upaliv i posle 20 min igranje pokraj eko ja staiv i na auto. Za cudo modlulirase 400-500w pola saat na min brzina. Ama koa padna temp (valjda) ja ubaci u treta i eve use modulira na 495w.
1986-та во Југославија за време на снимањето на Божјиот Оклоп.Каква несрејка имал Јеки?
(mala shala). Imam dilema megju ovie nekolku opcii:
Kakva i da kupis od navedenive ako ne raboti 24/7 ne ti brka rabota za greenje.Za odma da moze da zagrees ke ti treba mnogu pojaka.Zatoa za ladenje i naevtina ke ti zavrsi rabota,a so naevtinata samo ke dogrees vo preoden period.Momci aj ushte ednash da ispreturame od SHUPLJE u PRAZNO(mala shala). Imam dilema megju ovie nekolku opcii:
- najeftina (vo 4 pakovki bi trebalo da e istata klima)
![]()
HYUNDAI FOREST AC 120 Inverter по супер цена од 21.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 7 годиниwww.klimi.mk
originalot: https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=74035&mfp=49-[12000+btu+3.5kw]![]()
VIVAX ACP-12CH35AEMIS R32 по супер цена од 22.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 5 годиниwww.klimi.mk
da recheme deka za site niv vazi istiov sertifikat od eurovent: https://www.eurovent-certification.com/en/advancedsearch/result?program=AC&product_type=AC1/A/S/R&brand[]=MIDEA&range[]=Forest&keyword=MOX133-12HFN8-QRD0GW/MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW#access-results
poskapa opcija:
GREE
so eurovent: https://www.eurovent-certification.com/en/advancedsearch/result?program=AC&product_type=AC1/A/S/R&brand[]=GREE&range[]=MONOSPLITS&keyword=GWH12ACC-K6DNA1F#access-results![]()
GREE FAIRY PREMIUM GWH12ACC-K6DNA1F по супер цена од 33.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 10 годиниwww.klimi.mk
ili najskapa opcija VIVAX AERI R+
![]()
VIVAX ACP-12CH35AERI+ R32 по супер цена од 31.450 ден.
Последни количини по МЕГА АКЦИСКА ЦЕНА на најбараниот и најпродаваниот VIVAX 3.8kw (12ка ) ИНВЕРТЕР клима уред R-Design ( ACP-12CH35AERI+ R32 ) со греачи на компресор и кондензат, висока енергетска ефикасност, ефективно греење до -25, Smart WiFi контрола и голем број на дополнителни функции...www.klimi.mk
uslovite se slednite: Kje se koristi 10-15 dena za ladenje i 10-15 dena za greenje (ostanatite denovi od godinata kje bide za "ukras" oti kje se montira na vikendica BEZ NIKAKVA IZOLACIJA kade letoto e PEKOL a zimata KAMEN ladno)
povrshina pravilen pravoagolnik od 30tina kvadrati (6x5 ili 7 x 4.5m se dimenziite).
Doma go imam Aeri-to i sum zadovolen od cena/performansi, no bidejki e za na vikendica bi odel so opcija najeftino (a sepak da brka rabota). Vo sluchajov najmnogu kje zavisi od "griza za korisnici" odnosno dali da se vrzam so servisot so Hyundai ili so PAKOM (vivax) ili da se nerviram so SETEC (so ST i MIDEA)
GREE mi e nekako na sredina ama pa ponashanjevo na ovie od GREE epten do sega izleze sherifski.
SHTO bi odbrale vie trgnuvajkji od lichno iskustvo?
Kakva i da kupis od navedenive ako ne raboti 24/7 ne ti brka rabota za greenje.Za odma da moze da zagrees ke ti treba mnogu pojaka.Zatoa za ladenje i naevtina ke ti zavrsi rabota,a so naevtinata samo ke dogrees vo preoden period.
Za sekoj slucaj i eden pampur poloven i 2m3 drva i uzivaj si.
Jas bi igral so naevtinata kolku za ladenje i malo dogrevanje(vo potopol period) ,so kombinacija na drva.
Da investiras vo skapa klima ne vredi.
bashka ne mora da se odi za vikend koga e kamen ladno.