Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
[QUOTE = "Strelec, post: 9447595, član: 1813"]

FH je imao saglam hardver, LN nema takav hardver postoji druga, niža modulacija + da je kod LN hardver zamenjen dizajniranim panelom u tri boje :)

[/ КУОТЕ]

@Strelec
види волумен на компресорот 63 , 71 ,80

овие не се кинески GREE

види волумен на компресорот 60

овие не се кинески GREE

Ова се компресори со врвен квалитет со одлична изработка и квалитет -- oва е Mitsubishi,
Mitsubishi остана верен на квалитетот и традицијата,

Абе @најубав по толку следење на форумиве пак си ја утнал климата.

Па имаше бе друже споделено искуство со Tosot Muse Eco 12ka кај што модулира до 200w.
Или греачи има тој модел?

Според искуството на дечкото изгледа како супер да работи.... е сеа во Март месец е ова снимано.... како ќе биде на -10С во Декември и Јануар треба да сподели искуство пак зимово @VladB

Еве уште едно видео од Tosot Muse ECO 3.5kw, модулација од ~190-200w, при надворешна температура од 7-8 степени, климата наместена со ifeel на 22 степени.
За време на ниската модулација, логички е дека нема да има баш жежок воздух и ќе има млак издув, па затоа полека собната температура паѓа до 20.8 степени и тогаш модулацијата се крева на 430w и така работи неколку минути се дур не достигни некаде 21.3 степени, после тоа паѓа на ~330w па се враќа повторно на 190-200w

И надворешната единица е прилично тивка за време на ниската модулација ( може да делува погласно на снимката пошто е со телефон снимена, нема други звуци за споредба, а микрофонот од телефонот е прилично квалитетен ).

U Mitsubišiju su trenutno zauzeti ritualnim harikirijima , otkazima šefova , radi one blamaže s lažiranjem performansi :)

LN доволно е да ми трае 7-10 години... после тоа сигурно ќе ја сменам за понова и подобра .... не ми треба да ме надживее....
FH имаше ПО-саглам хардвер.... но за жал не можеше да се искористи тој потенцијал.... ако не во сите величини, бар во 25ката и 35ката.... плаќаш нешто чија што полна сила не можеш да му искористиш.... а свесен си дека е моќно.... ама ете не можеш.... јапанска работа.... направено за да трае и за правнуци ваљда :D
Cudno kako vo Japanskata verzija ne go vgradile istoto tvoe kompresorce :)
Japanskata Verzija na LN
Heating 4.2(0.6~11.2)kw
Kompresor SVB140xxxx ;)

@zlatko_ti412

тие се близнаци
@Alen123 vs @Strelec

маркетинг GREE
го окупираа целиот интернет домен SRB,HR....
на сите форуми во средината кои работат на промоција GREE.
манипулацијата е нивното главно оружје

Cudno kako vo Japanskata verzija ne go vgradile istoto tvoe kompresorce :)
Japanskata Verzija
Heating 4.2(0.6~11.2)kw
Kompresor SVB140FDBH ;)

Остај ти Јапанската верзија... уште во 2017 таа кругови правела околу грее фабриката во China.

Еве уште еден јапанскиот модел FZ (пандан на Ururu Sarara-та на Daikin)

2022 пуштаат уште понов модел.
Ама викаат дека само 2500 месечно ќе произведувале.
MitsuFZ.png

Едноставно.... остатокот од светот не е достоен да ја добие нивната врвна технологија!

Последно уредено:
Daj link da kupam i jas?
Abe od pazar na tezgite,ovaj mojot tocen se pogodi,ama satot odi 1min. vo mescot porano,inace temperaturata tocno ja meri i vlaznosta ,a ima i sonnda za merenje na dve temperaturi.So sondata edna ,i na samoto kukiste uste edna temperatura.Ke najdis kaj tezgarite,raboti na dve baterii po 1,5v AAA.

Последно уредено:
Abe od pazar na tezgite,ovaj mojot tocen se pogodi,ama satot odi 1min. vo mescot porano,inace temperaturata tocno ja meri i vlaznosta ,a ima i sonnda za merenje na dve temperaturi.So sondata edna ,i na samoto kukiste uste edna temperatura.Ke najdis kaj tezgarite,raboti na dve baterii po 1,5v AAA.
Kaj se ovie tezgi bitola skopje ohrid?

Ajdeee sea i Horo
Остај ти Јапанската верзија... уште во 2017 таа кругови правела околу грее фабриката во China.

Еве уште еден јапанскиот модел FZ (пандан на Ururu Sarara-та на Daikin)

2022 пуштаат уште понов модел.
Ама викаат дека само 2500 месечно ќе произведувале.
Прегледај го приврзокот 310769

Едноставно.... остатокот од светот не е достоен да ја добие нивната врвна технологија!
Eve ti FZ od 2020god servisno da ne zjapas samo po jutjub :)
45kg nadvoresna saglam tezina za NORDIC model :)
FZ.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Абе @најубав по толку следење на форумиве пак си ја утнал климата.

Па имаше бе друже споделено искуство со Tosot Muse Eco 12ka кај што модулира до 200w.
Или греачи има тој модел?

Според искуството на дечкото изгледа како супер да работи.... е сеа во Март месец е ова снимано.... како ќе биде на -10С во Декември и Јануар треба да сподели искуство пак зимово @VladB
Razlicni modeli se

Clenot ima Tosot Muse Eco
images

Mojov model koj jas go imam e T.S.T LOMO LC
2019-04-22-13-16-01wifitst.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom