Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Смее бе. Hit or miss ми е Кјубрик мене :D
Уствари све ми е.
Near masterpiece/masterpiece: Lolita, A Clockwork Orange, Paths of Glory
Просек: Full Metal Jacket (со мастерпис прв дел), Shining, Strangelove, Eyes Wide Shut, Spartacus
Near failure/failure: 2001, Barry Lyndon
Мене само Одисејата ми беше добар.

Од другите, Shining, Full Metal Jacket, Paths of Glory и Clockwork Orange фатив рак.

За останатите не собрав сила и најверојатно никад нема ни да се потрудам да соберам.

Не знам по што е најдобар на сите времиња, не го сфаќам хајпот за него и Копола.

За оној фул метал џекет коа ми го ставаат у некое врвно воено остварување ми паѓа косата. Истото важи и за Апокалипс нау. Рак даваат.

Full Metal Jacket првиот дел е оргазам бре. Како тоа крш бил. :(

После ко оди на бојно поле тој со цвиќерчињата, станува малце досадничок и губи темпо, али грев е помала од 3.5/5 да му пишеш.

Можда се курчиме и лајна јадеме, ама не сме лоши луѓе бар повеќето.

Прегледај го приврзокот 301937
Тоа е тоа.. и мене на летерот ми стои слично нешто: "And for me, the movies are like a machine that generates empathy. It lets you understand a little bit more about different hopes, aspirations, dreams and fears. It helps us to identify with the people who are sharing this journey with us." - Roger Ebert

^^ Затоа почнав да слушам турбо-фолк. Од емпатија. Не се заебавам.
Sure, depeche mode ќе бидат симбол на моите средношколски денови. Нешто што уште еднаш нема да се повтори. Mindblown со секоја песна која ја преслушав, па песните преминаја во албуми and so on. Сега, as I approach my 30s, сум на ставот дека Јелена Карлеуша е балканската Рајнира Таргеријан. Алфа женката носеше сребрено русо пред да биди кул. :anco:

Како можеш да постираш добри работи овде проследени со shit-posts во Драга Кајгана, еве не знам :toe:

ако цело време постирам good stuff, I may come across as posh, зато балансирам.

Овај Мет од секош ми беше еден од поодварните ликови. Незнаев зошто, си велев природно е предиспониран да ми биди антипатичен па неможам да ја идентификувам правата причина. На крајот од денот неможи сите да ги сакаме и неможи сите да не сакаат. Имаше нешто арогантно, рич мејл во врска со него, некако погано.
Неколку години подоцна - типот го брани Харви Вајнстајн. За се да биди побетер, потоа си извини и рече имал ќерки, не би сакал да живеат во такво општество. Значи дури не е на мој грб, кој ве еби другите? Од ко ми текна дека сум засегнат? не. чекај.
Убо кажа една колешка тогаш, овај му го има пушено на Харви за улоги. Чим го брани, можда и убо му било. Хаштаг, куропушач.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom