Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Добар! Одамна му се думав да го изгледам и ми се допадна. Имам и друг пат кажано, фетиш ми се филмови снимани онака ко со плав филтер, меланхолични.
Во филмов најдов еден тон иронија.

Друг исто што ми остави впечаток, е овој. Добра приказна и камера. Ме потсети малку на Cold War, а Cold War за мене е еден од најдобрите филмови снимени последниве неколку години.

Кога ќе се спомни Шарлиз Терон, одма ми текнува на Адвокат на Ѓаволот 1997ма. Филмиште.
Тука ја гледав прв пат и после изнаспуштив 10ци филмови со неа. Ова ми е фаворит tho, иако и во Æon Flux 2005та ми беше топ.
Also, со Кеану беа dreamy couple. The kind of stuff you only get to see во филм од западот. Сигурно не турски серии каде брклосаниот смрдло ја бакнува ајша в чело.

the-devils-advocate-5d67ad4f57600.jpg

4376_3.jpg

Charlize-and-Keanu-in-Devils-Advocate-1-888x1024.jpg

7f9bdb5eaec5babb7d2e8b299aed2528.jpg

Кога ќе се спомни Шарлиз Терон, одма ми текнува на Адвокат на Ѓаволот 1997ма. Филмиште.
Тука ја гледав прв пат и после изнаспуштив 10ци филмови со неа. Ова ми е фаворит tho, иако и во Æon Flux 2005та ми беше топ.
Also, со Кеану беа dreamy couple. The kind of stuff you only get to see во филм од западот. Сигурно не турски серии каде брклосаниот смрдло ја бакнува ајша в чело.

the-devils-advocate-5d67ad4f57600.jpg

4376_3.jpg

Charlize-and-Keanu-in-Devils-Advocate-1-888x1024.jpg

7f9bdb5eaec5babb7d2e8b299aed2528.jpg

Како можеш да постираш добри работи овде проследени со shit-posts во Драга Кајгана, еве не знам :toe:

Среќа ме имате мене за со хумор да го разбранувам шитпостањето. :kafence:

ако ти е ваков хуморот тури си пепел хехе

Срекен роденден!

Не смее да се критикува Кјубрик на форумов.

Големиот режисер на најдосадните филмови после тие на Копола.
Смее бе. Hit or miss ми е Кјубрик мене :D
Уствари све ми е.
Near masterpiece/masterpiece: Lolita, A Clockwork Orange, Paths of Glory
Просек: Full Metal Jacket (со мастерпис прв дел), Shining, Strangelove, Eyes Wide Shut, Spartacus
Near failure/failure: 2001, Barry Lyndon

Последно уредено:
Хајп имало за Кјубрик бе.:pos: Значи правиме муабет за таткото на модерниот филм и највлијателниот режисер на сите времиња, речиси сите популарни режисери се огледувале и попримале од неговиот стил и бил инспирација за нивната работа. Неговата работа имала влијание врз многу режисери, Скорсезе, Спилберг, Лукас, Камерон, Ридли Скот, Нолан и многу други, Кјубрик имал голем импакт во нивната работа. Без него филмската индустрија немаше да биде ваква каква што е денеска.

Мене Кјубрик не ми се свиѓа, но тоа е субјективно и сфаќам зашто на многумина им е најбољи. Дали е стварно најбољи, не знам, можда. Мојот став кон него (да повторам) е субјективен.

Најверојатно најбољи филм уопште е 2001-ва.

Другите ми се океј.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom