Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Кој репер е тој бугарскиот форум....

Да ти пратам линк од Фински форум кај што кажуваат дека Грее само во гаражи, штали и колиби ги користат пошто за дома се пребучни?
Автоматски споено мислење:

Не сум тука за да ги плукам грее... ама кога си го барате - си го барате...

Туку кажи ова другово шо те прашав погоре

Манулач си почнал сам со себа да си правиш муабет за жалење си стварно ти кажувам :masa: ајде ново видео очекуваме оваа вечер

Да ти пратам линк од Фински форум кај што кажуваат дека Грее само во гаражи, штали и колиби ги користат пошто за дома се пребучни?

To sto go opisa mislam deka se odnesuva na mesto kade sto ti zivees.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
To sto go opisa mislam deka se odnesuva na mesto kade sto ti zivees.
Сигурно, и Финецон опишува каде живее и каде ќе го премести тракторот амбер откако си купил Фуџицу.

ајде ново видео очекуваме оваа вечер
Нема да ви биде интересно од деновиве.... греење со 200-300w вас од Грее клан не ве интересира....

Потрошувачка 50-60kv. дневно:pos:
Ко ќе е испод 0 надвор - сигурно...

Ај може ќе стави пак слика после 1 Јануар штом го ресетира пак мерачот...
Секој месец си го ресетира, оти ако го остаи му изброи за цела сезона - ќе свати дека гас од бугарија поефтино би го коштало да увезе.

Najgolem cop ima na najgolema brzina ama i klimata ke odi najbrzo vo defrost.
Mitsu vadi najgolem cop na eurovent zatoa sto ima 4ta brzina koja e ravna na turbo kaj drugite marki koja eurovnet ne ja koristi( ama vo.realna upotreba nikoj ne ja koristi poslednata brzina osven ako gleda televizija na slusalki ili e gluv.
Bugarskiot forum e pogolem reper od finskiot zatoa sto batinjata bugarski( monterite) sekoja nov model na klima go rasklopuvaat i prikazuvaat sliki od nego.
I tamu se preferira mitsu heavi kako podobar izbor od elektrik. A i Amberot mnogu go koristat.
I bugarite ni se braka tatarski. :) malo sutra

Aj da bidime konstruktivni . Pomerigo malce hansolot da vidime kolku trosi upola poeftina klima vo odnos na Ln
Na nekoja sredna brzina so slicen protok

Последно уредено:
Najgolem cop ima na najgolema brzina ama i klimata ke odi najbrzo vo defrost.
Mitsu vadi najgolem cop na eurovent zatoa sto ima 4ta brzina koja e ravna na turbo kaj drugite marki koja eurovnet ne ja koristi( ama vo.realna upotreba nikoj ne ja koristi poslednata brzina osven ako gleda televizija na slusalki ili e gluv.
Или е на работа.... или пак спие во другата соба и не му смета.
Ако беше за со слушалки или глув, кое од овие две е Андроид со Амбер т.е Инвентор Немесис Про 24ка со минимум фан колку од Мицуто максимумот.

Bugarskiot forum e pogolem reper od finskiot zatoa sto batinjata bugarski( monterite) sekoja nov model na klima go rasklopuvaat i prikazuvaat sliki od nego.
I tamu se preferira mitsu heavi kako podobar izbor od elektrik. A i Amberot mnogu go koristat.
I bugarite ni se braka tatarski. :) malo sutra
Добри се и Финциве а и Русите доста помогнаа

Aj da bidime konstruktivni . Pomerigo malce hansolot da vidime kolku trosi upola poeftina klima vo odnos na Ln
Na nekoja sredna brzina so slicen protok
Hansol-от го мерев лани, имав пишано на форумов, еве линк од ланскиот пост:

Е видеа долгорочни немам од него....не бев толкав ентузијаст лани, а и не се врткав толку по дома, немаше пандемија и одев на работа.
Башка тој е во сосема различна околина, фиксно поставен на 25 степени и издув медиум-лоу во 17м2 реновирана соба во подрум со низок плафон од 2метри, со нова пвц врата и дограма и алумински ролетни како и позиција строг југ.

Моментално на Hansol-от имам оставено само еден Broadlink мерач за да го следам како работи и тоа можам веднаш да споделам.
Да не го урочам и тој одлично си модулира ко ќе сака да модулира. само што не сака секогаш :)

Или е на работа.... или пак спие во другата соба и не му смета.
Ако беше за со слушалки или глув, кое од овие две е Андроид со Амбер т.е Инвентор Немесис Про 24ка со минимум фан колку од Мицуто максимумот.

Добри се и Финциве а и Русите доста помогнаа

Hansol-от го мерев лани, имав пишано на форумов, еве линк од ланскиот пост:

Е видеа долгорочни немам од него....не бев толкав ентузијаст лани, а и не се врткав толку по дома, немаше пандемија и одев на работа.
Башка тој е во сосема различна околина, фиксно поставен на 25 степени и издув медиум-лоу во 17м2 реновирана соба во подрум со низок плафон од 2метри, со нова пвц врата и дограма и алумински ролетни како и позиција строг југ.

Моментално на Hansol-от имам оставено само еден Broadlink мерач за да го следам како работи и тоа можам веднаш да споделам.
Да не го урочам и тој одлично си модулира ко ќе сака да модулира. само што не сака секогаш :)
Rusite gi otvaarat klimite ama nesto posebno ne se razbiraat.
Bugarite se monteri i spodeluvaat impresii od montaza i kako se odnesuva klimata so gi bendisva so ne gi bendisva zatoa se pomerodavni.
Hansolot go imam i si ja znam.
Za 36karti kolku sto bese posledno bese super parce

Decki edno prasanje. Dali e problem zavaruvanje-nastavuvanje na bakarna cefka? Falea edno 10 santimi pa morase, pa me interesira dali ako monterite profi ja spoile ne bi trebalo da ima problem, ili e problem? P.s nemoze da se stavi nova posto instalacijata e vo zid.

Decki edno prasanje. Dali e problem zavaruvanje-nastavuvanje na bakarna cefka? Falea edno 10 santimi pa morase, pa me interesira dali ako monterite profi ja spoile ne bi trebalo da ima problem, ili e problem? P.s nemoze da se stavi nova posto instalacijata e vo zid.
Ako e ubavo zalemena nema problem a treba da e...

Проблем единствено би се јавил во самиот момент, не подоцна. Ако не е добро заварена, односно има дупка, или ја прецвика монтерот за време на виткање/ракување (пошто варот е покрут и не се витка) издишувањето на фреонот би било толку брзо што ке се испразни уште пред да си го спакуваат дечките алатот.
Ако уште првите неколку саати не ти јавила проблем, нема никад.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

A so sto se vari so kalaj za cevki za parno toj debeliot
Да, со обичен калај на мала температура, можеш со упаљач да ги средиш тие.
За клими со сребрена легура и тражи турбобренер со висока температура

Таа за парно се леми, за климатизација се вари.

Nešto si ja pobrkal rabotava. Zavaruvanje podrazbira topenje na osnovniot materijal, vo slučajov bakarot i dodatniot, vo slučajov kalajot. Pošto bakarot ovde ne se topi nema ZAVARUVANJE samo zalemuvanje.
Znaeš što naprael monterot sega ako ne koristel azot pušten da strui niz cevkata dodeka ja lemi so točno kažuvaš srebrena legura? Site crnila od oksidacijata pri lemenjeto od vnatre ( a ima edno čudo garež koj od nadvor ne se gleda) freonot gi oteral vo masloto od kompresorot. Ova nema da mu se bendisa na kompresorot, će go namali negoviot životen vek, nema da crkne brzo i monterot amater će ostane nefaten.
Sosema e druga situacijata ako se menuva četirikrakiot ventil na koj ima splet od cevki, e tuka ako lemi bez zaštita od oksidacija so azot, kompresorot će go krka stapot mnogu brzo.
Inače pravilno izvedeno lemenje na cevkite namesto stavanje na holenderi e mnogu sigurna rabota, bidejći sekogaš glaven krivec pri propuštanje na sistemot se baš holenderite.
Po pravilo lemenjeto so srebreniot lem e lesno za izvedba, mnogu brzo se uči da se raboti, ako e se čisto i odmasteno, se koristi azot od vnatre se dobivaat trajni i ne propusni vrski.
Znači ako imate potreba sostavuvanje cevki so lemenje, a monterot nema boca so azot, slobodno može da pobarate da ne raboti taka i da go zamenite, bidejći vie će si imate problem.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom