- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.888
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не би рекол дека е застарено тврдење. јас работам со клими, имам инструменти за мерење на потис и поврат на клими т.е. нивните компресори... 7 години е крајниот рок. повекето клими веке на 5-тата година покажуваат губење на копресиони својства поголеми од 20%. и многу неправилна ти е аналогијата со заштедата. кога ке купиш клима за свои лични потреби нема тука заштеда или не.. дискутираме за користење на уред кој си го платил и неговиот животен циклус. а кога се дискутира за животниот циклус, нема склило за мерка за економичност. тоа е споредување баби и жаби.[DOUBLEPOST=1414573876][/DOUBLEPOST]Тоа за седмата година е застарено тврдење што се врти по нет но ај пак се зима како апроксимација само што во тие 7години заштедата на потрошена струја со климава неколку пати ке ја исплати замената на еден компресор од 100 или 200евра (зависно дали е за фикс или инвертер) и пак ке врти бар уште 5-10год.
инфра ред зрачење на просторот и елементите во него се ооооодлична солуција за добивање рак на кожа... после подолг период на користење..decki, a so mislite za ovie, IR panelki, najnova tehnologija, so infracrveni zraci se zagrevaat objektite vo sobata, isto i lugjeto. ne go gree vozduhot direkno. Taka sto objektite i zidovite samite stanuvaat grejni tela. Kobajagi golema efikasnost i usteda do 80 posto vo odnos na klasicnite paneli,ramnomerno rasporeduvanje na temperaturata niz celata prostorija. Interesno e poso nema nikakvo odrzuvanje, imaat ubava forma i izgled ili kako ogledala ili kako ukrasni sliki za na zid. Vo Slovenija vekje gi prodavaat, kaj nas uste ne sum videl ovakvo nesto.
http://www.infraredheatpanels.com/
Глеј баче, немој да се навредиш (ко што не се вреѓам ни јас кога прашувам работи што не ги знам, за автомобили)... ама сите тие бомбастични наслови со оволку поефикасни, толку поефикасни, сето тоа ти е само продавање муда за бубрези за наивци со длабок џеб.decki, a so mislite za ovie, IR panelki, najnova tehnologija, so infracrveni zraci se zagrevaat objektite vo sobata, isto i lugjeto. ne go gree vozduhot direkno. Taka sto objektite i zidovite samite stanuvaat grejni tela. Kobajagi golema efikasnost i usteda do 80 posto vo odnos na klasicnite paneli,ramnomerno rasporeduvanje na temperaturata niz celata prostorija.
http://www.infraredheatpanels.com/
Malo nadoplonuvanje za gorniot post:Ako e i toa vistina togas e odlicno, ama izgleda deka e uste poniska: na Tbiv= -7 C dava maksimum P=2.08Kw i ne kazuva kolku trosi pri toa. :
Na -14C dava P=1.73 so COP=1.69 znaci trosi okolu 1Kw/h. Se na se ispotprosecna klima, verojatno zaostanati zalihi i dosta postar model od diskutabilna klasa A (ne sum siguren deka ja dostiga).
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_participant.php?lg=en&rub=04&srub=02&select_prog=AC&select_partic=20&select_marque=DAIKIN&select_class=AC1 / A / S / R&tri_chp=&debut_affiche=94&indice_affiche=6