Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
znaci 2,3 e faktichki pDesign. Sho e fintava so pomoshnava grealka od 400W sho e pishana. Ko taka mojava WN35 e 3,6kw na -10 so toa shto ke treba dopolnitelno grejno telo od 1,2kw. Ili jas neshto ne kontam?
WN си има еуровент. Точно знаеме колку дава. Јасно и гласно си е напишано.

Е сеа за виваксов треба да се копа по спецификации што сакал да каже писателот, па на колку степена и слично. Како и да е од Аери/Аеви вреди 18ката, ако се најде со јак попуст или ако ја нема Тундра 18ката

Brat, ova e za Midea Eurovent. Edino ako nekoj saka da mu veruvame deka se raboti za kompletno ista klima na Midea i Vivax ama toa bi bilo cista shpekulacija.[DOUBLEPOST=1548449286][/DOUBLEPOST]i
Mideata i Haierot se pa poevtini od tvojata a imaat eurovent.
Sto e best buy tuka...
i mojata ima Eurovent. .

Brat, ova e za Midea Eurovent. Edino ako nekoj saka da mu veruvame deka se raboti za kompletno ista klima na Midea i Vivax ama toa bi bilo cista shpekulacija.[DOUBLEPOST=1548449286][/DOUBLEPOST]i

i mojata ima Eurovent. .
Da de, trite imaat eurovent, a dvete se znacajno poevtini od tvoite na skoro isti specifikacii

Ama ednava e Mitsubshi, a drugive dve ne se :) za razlika os ovoj drugiov slucaj kade shto trite se kineski, dve imaat (podobar) Eurovent i se poevtini, a ednata nema.
Drugie se haier i midea, a trite ke te te zgreat isto (temata e ekonomicno greenje, ne najdobar/najskap brend)

i mojata ima Eurovent. .
зато ти реков како што прочитав ти пренесувам оти и јас се распрашував за нив ина AEVI / AERI има Toshiba компресор asn98d22ufz истиот во Midea e Vivax многу корисници кажаа дека ребредина Midea + немаат EEV

Да го парафразирам @Kandilce “Колку пари,толку музика”! Ова е правило не само кај климите,туку кај сите производи за масовна потрошувачка.
Точно дека има 3.5ки што на -15 ќе испорачаат 3.5кв топлина,ама ја незнам ниедна што кошта испод 50-60 000ден.Сите испод тој ценовен ранг се всушност 2.5ки на греење,и дали една дава 2.3кв,друга 2.4кв,трета 2.5кв... муабетот е “не по тил,по шија”.
Е сега и меѓу нив цена од 350€ до 1000€! Некој ќе плати име(иако не се согласувам дека по дифолт тоа значи и квалитет),некој ќе плати за хоризонтални перки,некој за незнам какви филтри или можеби дизајн.Џабе дискутираме за индивидуален избор.Битно сите се 2.5ки во основа.

Да го парафразирам @Kandilce “Колку пари,толку музика”! Ова е правило не само кај климите,туку кај сите производи за масовна потрошувачка.
Точно дека има 3.5ки што на -15 ќе испорачаат 3.5кв топлина,ама ја незнам ниедна што кошта испод 50-60 000ден.Сите испод тој ценовен ранг се всушност 2.5ки на греење,и дали една дава 2.3кв,друга 2.4кв,трета 2.5кв... муабетот е “не по тил,по шија”.
Е сега и меѓу нив цена од 350€ до 1000€! Некој ќе плати име(иако не се согласувам дека по дифолт тоа значи и квалитет),некој ќе плати за хоризонтални перки,некој за незнам какви филтри или можеби дизајн.Џабе дискутираме за индивидуален избор.Битно сите се 2.5ки во основа.

НЕ.

Ако на +7 степени дава 2.5 тогаш е 2.5-ка.

Ако на +7 степени дава 3.5 тогаш е 3.5-ка.

Zdravo, prv pat pisuvam na ovoj forum. Dokolku moze da ve prasham za mislenje.. Vo salonot od kukjata koj e e 32m2 postavivme Daikin klima za greenje od 3.5kw...postavena e na severnata strana od salonot pri sto e direktno izlozena na dozd I sneg..vcera pri vrnezi od dozd I temperatura od +4 stepeni pravese defrost na sekoi 50 min I za povtorno vklucuvanje I se potrebni 15 min. Dali e toa normalno da go pravi vo slucaj na vlazno I vrnezlivo vreme? Vi blagodaram

Zdravo, prv pat pisuvam na ovoj forum. Dokolku moze da ve prasham za mislenje.. Vo salonot od kukjata koj e e 32m2 postavivme Daikin klima za greenje od 3.5kw...postavena e na severnata strana od salonot pri sto e direktno izlozena na dozd I sneg..vcera pri vrnezi od dozd I temperatura od +4 stepeni pravese defrost na sekoi 50 min I za povtorno vklucuvanje I se potrebni 15 min. Dali e toa normalno da go pravi vo slucaj na vlazno I vrnezlivo vreme? Vi blagodaram
Нормално е.Висока влажност на воздухот,и саќето брзо мрзне.
Ме буни само што викаш дека дефростот и трае 15мин?!Ќе се јави и некој со Дајкин па ќе каже.Инаку на колку ја држите,и дали постигнува зададена температура?

Нормално е.Висока влажност на воздухот,и саќето брзо мрзне.
Ме буни само што викаш дека дефростот и трае 15мин?!Ќе се јави и некој со Дајкин па ќе каже.Инаку на колку ја држите,и дали постигнува зададена температура?
Klimata e napravena na 26 stepeni I koga ne e vrnezlivo dostignuva 23 stepena a pri vcerasnoto vreme edvaj 20 stepena bidejki mnogu cesto pravese defrost

3.5kw klima vo 32 m2 vo kuka e samoubistvo i za klimata i za lugeto sto ziveat,nema komfort.Vo stan mozebi top bi bilo ama vo kuka mora da ima pojaka moknost za bekap za vakvi vlazni ili ladni periodi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom