D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И плус ќе може за ладење да ја користи. Клима-инвертер во секој случај, без многу размислување.Na geecot 3000 evra ne mu ginat so izborov na modelive...edna TP vozduh-voda ke potrosi za na zid t.e zidni mesto podno
Nego Panelkite-"izmisleni za eftina tarifa" kako toa go resavaati pa znaat koga e tarifata eftina a koga ne e?.....koja logika ima ili programator edna panelka za da great u eftina a vo skapa ne?
Ne zaebavaj....
eftinata e preku nokj a togas nema ni da ima potreba od panelka, togas TPecka mozda ima logika da se pusti, samo u 9m2 tesko i da ja upikas Termo Peckava.
A za 2ta saata eftina od 14~16h nema sansi da se isprogramira panelkata da gree pojako bez nekoi dodatni programatori, a tie 2saata u denot deka nesto ke promenat vo proseck potrosnja za 24saaat greenje nema sansi da promenat nesto nad 5%.
Koga eden inverter od 500~600evra so dobra modulacija ke raboti na 200W prosek u ladnoto, vo toploto tie 200W ni pola den nema da gi trosi i ke stoi ugasena isto kako i panelkata....znci klimata ke ja izlapa investicijata so panelkata za 2godini a ne za 5 ili 10godini.
Ако термометарот е внатре, тогаш внатрешната, ако е надвор од куќата надворешната али претпоставувам до 0 само.Decki, ova kopchevo TEMP na dalinskovo od Amber 5,5kava, koga ke go stegnis koja temperatura ja pokazuva, nadvoreshnata? Прегледај го приврзокот 203678
Koj termometar?Ако термометарот е внатре, тогаш внатрешната, ако е надвор од куќата надворешната али претпоставувам до 0 само.
Toplifikacija zgradava e odma pozadi Salava RasadnikСметкава за сопствено парно на струја?
Na slikata sto sa stavi, na daljinskoto, ima slika od kuka i vo nea termometar, pogledni ubavo[DOUBLEPOST=1548435683][/DOUBLEPOST]Koj termometar?
A smetkata ne e fiksna t.e. po kvadrat?Toplifikacija zgradava e odma pozadi Salava Rasadnik
Imale 12 cm izolacija i extra prozori i najvazno 2 nadvoresni i 2 vnatresni zida.
400w ti e panelka sto sto treba da ja pushtish za da stigne do 2.7Decki, aj da ve prasham sega, eve specifikacii za Vivax Aevi 12kata. Po dokumentov, ovaa e so pDesign 2,7kw ili 2,30?? Mislam si pishuva pDesign 2,7 kw ama toa pod nego shto go pishuva "Deklarirani kapacitet u predvidzenim uslovi rada" 2,3kw me buni. A i ona 400W pomoshno greenje sho go pishi shto e?
Прегледај го приврзокот 203695
znaci 2,3 e faktichki pDesign. Sho e fintava so pomoshnava grealka od 400W sho e pishana. Ko taka mojava WN35 e 3,6kw na -10 so toa shto ke treba dopolnitelno grejno telo od 1,2kw. Ili jas neshto ne kontam?400w ti e panelka sto sto treba da ja pushtish za da stigne do 2.7
Ne gresis, i jas ednas bev wtfznaci 2,3 e faktichki pDesign. Sho e fintava so pomoshnava grealka od 400W sho e pishana. Ko taka mojava WN35 e 3,6kw na -10 so toa shto ke treba dopolnitelno grejno telo od 1,2kw. Ili jas neshto ne kontam?
Poskapa e, a poslaba od Mideava 12kava i Haierot 12ka, nema Eurovent, a ovie dveve imaat.Ne gresis, i jas ednas bev wtf
Decki, aj da ve prasham sega, eve specifikacii za Vivax Aevi 12kata. Po dokumentov, ovaa e so pDesign 2,7kw ili 2,30?? Mislam si pishuva pDesign 2,7 kw ama toa pod nego shto go pishuva "Deklarirani kapacitet u predvidzenim uslovi rada" 2,3kw me buni. A i ona 400W pomoshno greenje sho go pishi shto e?
Прегледај го приврзокот 203695