Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
гаси ја не ја работи, ќе ти викнат полиција комшиите, сличен звук има со Раковица на орање
гаси ја не ја работи, ќе ти викнат полиција комшиите, сличен звук има со Раковица на орање
Pa da kako se slusa nadvor :) pa ne bi trebalo skoro site imat pvc.

Ete sega sega vlegov go dnevnata soba 28 kvadrata i nikako ne e stopleno vnatre mozebi temperaturata e dostignata do 15 stepena.

Znaci sega ne do klimata kvaro tuku do toa sto ne e inverter i nemoze da gree na ladnoto ?

Nema toa e jas inverter uste od togas trebase da zemam ama taka e koga slusas lugje sto poima si nemat od klimi a se pravat seznajkovci... Mi rekoa zemi si obicna i taa rabota na ladno a jas pak budala ispadnav gi poslusav demek ke ustedam nesto i eve ti ja ustedata preku minus kje dojde...

A sega ovaa klima sto ja imam za kolku mozam da ja prodadam na staro po oglasite nekoj da mi kaze odprilika ?

Ako dobro se sekjavam, prasa tuka, clenovite edno ti zborea, ti se napravi seznajko so 30 strani procitani i opna Mitsu. Ne ti e kriv prodavacot, mu plati za energetski pasos za da ti presmetuva zagubi? Na kafe muabet se pravi. Izvini vaka, morav da ti go kazham ova :)

Nego FHto mozhe samo da postigne na ovie temp?
Ne ja rabotam FHto sama i WNot vo dnevna gi drzam ukluchen, nema potreba da ja macham sama.

U stvari brat, za mnogu raboti gi poslushav lugjeto tuka. Radi toa shto poslushav i zedov inverteri. Poslushav deka 2*3,5ki mi trebaat vo dnevna i podobro nego edna 5,5ka. Znam, site mi vikaa izolacija da stavam prvo i ne gi poslushav, ama nemozev togas. Si stojam zad izborot od klimite, a vremeto ke pokaze dali samo nalepnica sum platil.

Кога сме кај изолацииве, колку да ставам Камена волна над таванов или нешто друго ... колку м2 цена ? ... нејчам да купам клима без уба изолација горна другото сее ок врата,прозори,под

Кога сме кај изолацииве, колку да ставам Камена волна над таванов или нешто друго ... колку м2 цена ? ... нејчам да купам клима без уба изолација горна другото сее ок врата,прозори,под
20цм, а пожелно 30цм ако се има можност и финансии.

Valjda ima nekoj efekt ama ja ne bi se potpral na ova za klasicna izolacija. Jedino negde kaj sto nemoze da se izvede, pa da se ide so ova

Kamena volna 10cm kolku e cenata ? I kaj mene kaj trepezarijata taj del treba isolacija na platono posto e prodolzuvano stanot i komsijata nad mene taj del im e terasa.

20цм, а пожелно 30цм ако се има можност и финансии.
30 см да не ми слези на гости во децкава на кафе :) .. оти гледам на странава 30кг за 5см или ова муе за цел топук ко ќе ја постелиш изгледа губи волумен?

Тоа да не е за кубик тежина?
Стварно незнам. не се разбирам со градежни работи, еве пополека учиме за клими која е поубава, да ме прашате за Network Admin / System Admin се ви кажам

Za 40m2 plafon so 10cm tervol so folija i gips karton zavrsno me cinese okolu 500 evra. Pod zavrsno mislam materijali i rabotana raka. Od postavuvanje knauf profili za gips ploci, do abrip i varosuvanje.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom