Најекономично греење и ладење

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Zdravo drugari mi treba preporaka za klima za blizok prijatel 5,5 kw so relativno slab budzet. Zatoa me interesira od kineskive klimi sto ke preporacate I sto e najdobro za parite poso jas sum skaran so kineskite brendovi a prijatelov ne moze da si dozvoli klima kako mojata Sensira. Fala odnapred

Член од
16 март 2019
Мислења
3.337
Поени од реакции
5.412
Zdravo drugari mi treba preporaka za klima za blizok prijatel 5,5 kw so relativno slab budzet. Zatoa me interesira od kineskive klimi sto ke preporacate I sto e najdobro za parite poso jas sum skaran so kineskite brendovi a prijatelov ne moze da si dozvoli klima kako mojata Sensira. Fala odnapred
Kolkav budzet ima prijatelot tvoj za inverter 5.5kw ?

Член од
16 март 2019
Мислења
3.337
Поени од реакции
5.412
Do kaj 40 000 den maksimum. Plus minus 2000-3000 da receme.
Za toj budzet ili ovaa klima
Ili ovaa

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Kako se vklucuva jonizatorot kaj ovoj inverter klima ured ?
Каков филтер е тој Bio-фитер и што филтрира?
И второ "незгодно" прашање за тебе, со колку кубици дуваат Аери18 и Тундра18 во прва Фан брзина...нигде неможам да најдам таков податок.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.337
Поени од реакции
5.412
Каков филтер е тој Bio-фитер и што филтрира?
И второ "незгодно" прашање за тебе, со колку кубици дуваат Аери18 и Тундра18 во прва Фан брзина...нигде неможам да најдам таков податок.
Vkupniot podatok za m3 podeligo *3 brzini
Bio filter e filter koj go procistuva ekstra vozduhot

Za nekolku dena ke se iznenadat mnogu clenovi na forumov koja klima ja zemav enata e Haier tide a drugata doznavate NASKORO...

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Za toj budzet ili ovaa klima
Ili ovaa
ima nekoj iskustvo so ovie 2 klimi na forumov? Ako ima nekoj neka mi pishe vo poraka da ne dodevame tuka .
I sto e razlikava so Haier Tundra od SETEC i od Energija.
Razlicni seriski broevi imaat

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Uffff, ne mi praj vaka brat, kazi koja klima ja zede!!
Od pred nekoj den....najcitaniot Srpski Forum Elitemadzone.org JA ZATVORI Generalnata tema za Inverteri (Izbor klima uredjaja - INVERTER) koja postoi duri od 2003tata godina pod imeto "Izbor klima uredjaja" i ja podeliva po Marki-Brendovi.
Sega samo korisnici na svoja klima od odreden Brend moze da diskutira i spodeli iskustvo za svojata klima vo poseben podfrorum.
Nesto sto odamna fali tuka na ovaa tema koja nema ni moderator i sekoj moze da reklamira sve i svasta pa duri i na nevidena(a ne pa kupena) i istata da im ja preporaca kako "zadovolen" na komsikite.
TheEnd.jpg

Последно уредено:
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
За кај нас доволно би било да се подели на Јапонски и Кинески брендови, не ни мора за секој бренд посебно. Така би требало доста почиста дискусија да има и за едните и за другите.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
234
Поени од реакции
281
dobra vecer... ako moze eden vas iskren sovet... vcera mi stigna klimata daikin ftxf 50a pa me kopka za montaza na nadvoresnata... mi dojde montazerot na inspekcija da vidi sto kako da se montira... me posovetuva da ja montirame sto ponisko do zemja ama mene bas nisko ne mi se montira posto sum na glavna ulica deca setaat i igraat po dvor znaes palavi deca da ne ja ostetat pa prasanjeto mi e dali ke mozam da ja montiram so drzac napraven od majstor i da ja zakacam na visaca terasa?

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom