Најекономично греење и ладење

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Пристигна климата, со здравје да си ја користиме, да се враќа кај сите што си сакате и да се "инвертираме" што побрзо сите.
Сега уште да се монтира па да си грее.

Attachments

Член од
29 август 2008
Мислења
5.940
Поени од реакции
4.439
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Браво, браво! Мрднала работава! Се освестил некој процент изгледа.

Член од
15 јануари 2009
Мислења
92
Поени од реакции
13
Здраво од мене, барам искуства и препораки за конечна одлука.
Имам 2 ката од кука од по 90м2 вкупно 180м2 греењето е на парно на дрва но само едниот кат од 90м2. За догодина сакам да се префрлам на пелети за двата ката со тоа што и другиот кат би го ставил во функција ( сега е само карабина вториот кат). Каква печка или котел на пелети би ми препорачале, дали би ми се исплатело дрвата ги купувам. Би сакал и ако има опција печката на пелети да дава топлина пример ако е во соба за да немам дополнително греење во истата.

Сега ги разгледувам опциите немам искуство и затоа барам искуство и препораки.
Благодарам однапред

Sent from my MAR-LX2 using Tapatalk

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Здраво од мене, барам искуства и препораки за конечна одлука.
Имам 2 ката од кука од по 90м2 вкупно 180м2 греењето е на парно на дрва но само едниот кат од 90м2. За догодина сакам да се префрлам на пелети за двата ката со тоа што и другиот кат би го ставил во функција ( сега е само карабина вториот кат). Каква печка или котел на пелети би ми препорачале, дали би ми се исплатело дрвата ги купувам. Би сакал и ако има опција печката на пелети да дава топлина пример ако е во соба за да немам дополнително греење во истата.

Сега ги разгледувам опциите немам искуство и затоа барам искуство и препораки.
Благодарам однапред

Sent from my MAR-LX2 using Tapatalk
Топло ти препорачувам од босанските котли Термофлукс!
За разлика од останатите направени се од 4мм челик на ложиштето и само убави зборови за нив.Над мене сестра ми се греат со такво од 20kw,тебе веројатно ќе ти треба појако.Они за 100кв2 минатата зима потрошија 2.3 тона пелети,ама користат клима во меѓусезона.
Инаку самото ќумбе е многу убаво на изглед и не е за во котлара,грее околу него убаво и има ќерамичка плотна и страни(па можеш и да си се потпираш на него кога си смрзнат :rolleyes: )

Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
GREE G-Tech GWH12AEC-K6DNA izgleda interesno, moze nekoj da dade podatoci za Pd, servisno nesto, energetska...... osven reklami za lesno vadenje na turbinata, mnogu oskudni podatoci na internet.
Vo Tetovo kobajagi ima prestavnistvo/prodavnica na GREE, no tamu nikogas nikogo nema, postojano e zatvoreno. Epten losa reklama za GREE e ova, nekoj od greevcive ovde od forumov neka gi spotera malce. Mene kako potencijalen kupuvac ova me nervira i oddalecuva nekako....

Член од
8 октомври 2015
Мислења
395
Поени од реакции
1.106
GREE G-Tech GWH12AEC-K6DNA izgleda interesno, moze nekoj da dade podatoci za Pd, servisno nesto, energetska...... osven reklami za lesno vadenje na turbinata, mnogu oskudni podatoci na internet.
Vo Tetovo kobajagi ima prestavnistvo/prodavnica na GREE, no tamu nikogas nikogo nema, postojano e zatvoreno. Epten losa reklama za GREE e ova, nekoj od greevcive ovde od forumov neka gi spotera malce. Mene kako potencijalen kupuvac ova me nervira i oddalecuva nekako....
Почитуван,

Повелете техничка спецификација и тест репорт.

Со Почит,
ГРЕЕМАК ГРОУП

Attachments

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Ova mnogu ili malku ti e?
Ajde uzivaj si... edno vreme si gi "merea" (klimite) po izduv, a sega mnogu bilo!?
Klima 5.5ka, nikoj ne kupuva za sobce 4X4...taa e nameneta za greenje do 40 kvadrati otvoren prostor, a vo taa kvadratura so pomal izduv na pr. 200-300, ke ima efekt kako so fen da zagrevas kupatilo! Vo 16 ili 20 kvadrati rekov e mnogu ovoj izduv, pa nikoj ne kupuva 18ka za taa kvadratura, no zatoa postojat 3.5ki koi pocnuvaat so 200-300 pa zavrsuvaat so 800 (ako moze 800m3/h vo 20-25, sto ne bi moglo 600 vo 40m2 ... mislam deka skoro site (bar od kineskite) 18ki pocnuvaat vo prva so +500 pa nagore.

D

Deleted member 95595

Гостин
Ajde uzivaj si... edno vreme si gi "merea" (klimite) po izduv, a sega mnogu bilo!?
Klima 5.5ka, nikoj ne kupuva za sobce 4X4...taa e nameneta za greenje do 40 kvadrati otvoren prostor, a vo taa kvadratura so pomal izduv na pr. 200-300, ke ima efekt kako so fen da zagrevas kupatilo! Vo 16 ili 20 kvadrati rekov e mnogu ovoj izduv, pa nikoj ne kupuva 18ka za taa kvadratura, no zatoa postojat 3.5ki koi pocnuvaat so 200-300 pa zavrsuvaat so 800 (ako moze 800m3/h vo 20-25, sto ne bi moglo 600 vo 40m2 ... mislam deka skoro site (bar od kineskite) 18ki pocnuvaat vo prva so +500 pa nagore.
Koja e razlikata megju m3/h i rounds/min? Kolku m3/h e 700 rounds/minute?

Kajgana Shop

На врв Bottom