Најдобрo изиграни улоги - EVER!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Anthony Hopkins во The Silence of the Lambs. Прекрасно изглумено! Тука можи и да се спомни и Jodie Foster во истиот филм.

Brad Pitt во Twelve Monkeys. Не сум голем фан на Бред Пит, ама во овој и во Fight club чоекот растури.

Diane Lane во Unfaithful. Совршено одглуменo и баш ми е жал шо не доби Оскар за оваа глума. Филмот токму поради неа ми е еден од најдобрите.

Hilary Swank во Boys don't cry. Филмот не ми се допадна многу, ама па како Hilary изглуми, алал да и` е.

Tom Hanks, Philadelphia. То е!

Tom Cruise а.к.а Frank T.J во Magnolia.

И Sean Penn во Mystic River.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
hm....
Johnny Depp - Pirates of the Carribean ( ili bilo koja negova uloga, ama ovde e zakon :D )
Anthony Hopkins - The Silence of the Lambs
Russel Crow - Gladiator i The Beautifful Mind
Heath Ledger - Joker
Bruce Willis - The Sixth Sense...

11-sheldon-cooper1.jpg

ForrestGump2.jpg

Ентони Хопкинс како Ханибал Лектор е дефинитивно најдобрата глума што сум ја видела до сега. Сепак, Едвард Нортон е брилијантен во скоро секоја улога. Почнувајќи од улогата на Арон, тинејџер со опсесивно компулсивно пореметување во Primal Fear, покајаниот неонацист Дерек во American History X, неименуваниот наратор во Fight Club па се до улогата на лепрозниот крал Болдвин во A Kingdom Of Heaven (според мене најдобрата негова улога). Со нетрпение го чекам секој нов негов филм, иако за жал прави премалку филмови.

Ентони Хопкинс како Ханибал Лектор е дефинитивно најдобрата глума што сум ја видела до сега. Сепак, Едвард Нортон е брилијантен во скоро секоја улога. Почнувајќи од улогата на Арон, тинејџер со опсесивно компулсивно пореметување во Primal Fear, покајаниот неонацист Дерек во American History X, неименуваниот наратор во Fight Club па се до улогата на лепрозниот крал Болдвин во A Kingdom Of Heaven (според мене најдобрата негова улога). Со нетрпение го чекам секој нов негов филм, иако за жал прави премалку филмови.
Не е негова најдобра улога, се појавува неколку минути и постојано е зад маска. Иако импресивно и за паметење, сепак има подобри и комплетни улоги. Мене лично најмногу ми се допадна во Primal Fear па во American History X па во Rounders, па во Fight Club.... :)

Не е негова најдобра улога, се појавува неколку минути и постојано е зад маска. Иако импресивно и за паметење, сепак има подобри и комплетни улоги. Мене лично најмногу ми се допадна во Primal Fear па во American History X па во Rounders, па во Fight Club.... :)

Затоа во заграда ставив според мене. Најмногу ме воодушевил со таа улога.

Едвард Нортон одлична глума има и во The Score со Роберт де Ниро и Марлон Брандо.

Едвард Нортон одлична глума има и во The Score со Роберт де Ниро и Марлон Брандо.

Заклучок: Нема улога во која прикажал помалку од одлична глума. Брилијантен е.:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom