Најдобри комедии на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Angelina
  • Време на започнување Време на започнување
All time favorite ми е How High :wink:

''Ко то тамо пева'' :pos2::pos2:
-Децо,бушииии,хахахаха,бушииии,хахахаха:pos2::pos2::pos2:.
Monty Python and the Holy Grail,Borat,Le Visiteurs.

Land of the lost нема никогаш да го заборавам, на некои сцени се смеев до степен кај шо неможев воздух да земам. Откако го изглеав филмов, Will Ferrel ми е најомилен актер.

Mr+Bones+Cover.jpg

Постојат два вида комедии :
Глупави комедии , глупави филмови : Од тие омилени ми се Airplane прв и втор дел. Исто и сите филмови на тоа старото со белата коса, му го заборавив името.
,,Паметни Комедии,, : Just Married.

Поинаку кажано од тоа на Ocean, зависи во која доба од животот го гледаш... Како дете ти биле смешни "глупите" комедии, а веќе кога ќе станеш позрел посакуваш интелигентен хумор(иако има и возрасни кои не го сваќаат сеуште)..
да не бидам офтопик...
1. Good luck Chuck
2. The Hangover
3. Mrtav Ladan
4. Only fools and horses(на серии)
5. Friends

Има и други али моментално не ми текнуваат...

Глупави комедии , глупави филмови : Од тие омилени ми се Airplane прв и втор дел. Исто и сите филмови на тоа старото со белата коса, му го заборавив името.

Како е Just Married „паметна комедија?“ :pos: Едвај е комедија...

Паметни комедии се Monty Python's Life of Bryan, The Invention of Lying, La Vitta e Bella... филмови кои покрај смеата носат и пораки до гледачите и изразуваат некакви ставови на авторите...

Оние првите како Airplane се популарно наречени "Disaster Movies", ги имаш и Naked Gun со старото со белата коса, Hot Shots и тн... Како поджанр ми се допаѓаат.

Оние првите како Airplane се популарно наречени "Disaster Movies", ги имаш и Naked Gun со старото со белата коса, Hot Shots и тн... Како поджанр ми се допаѓаат.

Штета шо во последно време и овие се изумрен вид. Филмови како Meet The Spartans, Disaster Movie итн. го попримија вистинското значење на поджанрот во кој се класифицирани.

Можда Superbad од поновиве е нешо поасолно, иако не знам дали би се сврстил во овој поджанр.

Od ex-yu Mrtav Ladan, Sivi kamion crvene boje, Maratonci trce pocasni krug, Mi nismo angjeli prvi del, Munje i Kad porastem bicu kengur, Tri palme za dve bitange i ribica i Zikina dinastija :pos2:

Od stranive Out cold, Super Troopers, Beavis & Butthead do America, Road trip, Senior trip, Not another teen movie, American pie site, Monthy Payton i sve od Adam Sendler i Jim Carrey + Leslie Nielsen......

"Zelje se banja u juvu a nindze ga edev" ovoj ne sum go gledal ama vikav ludilo bija.. :pos2:

Ако има комедија на која сум се изнасмеал тогаш ова е тоа:
330x465cover1.jpg

Корејски филм, урнебес.

Лесли Нилсен?
најпознати му се Гол Пиштол 3-4 дела шо има.

Комедии не глеам многу, ама интересни ми се
Meet the Parents & Fockers.
И горе наведените со Лесли Нилсен и сите остали од него.

Ако има комедија на која сум се изнасмеал тогаш ова е тоа:

Корејски филм, урнебес.

Ептен смешен филм е, има 2 дела.

Инаку комедија на која сум плачел дури од смеа е Mr.Bones 1 & 2. Според мене најдобрата комедија. :smir:

samo scary movie e eden od najsmesnite filmovi dosega

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom