Најдобар град за живеење во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата NonameMacedonia
  • Време на започнување Време на започнување
.......Мислам дека овој град е најбезбедн за живот, најголем од населениот е од еден етником што е битно за безбедноста.....
Ве молам пред предрасуди, и само реплики што имаат убаво објеснување..........
I am out of here....

Тоа со етникумот и безбедноста е важен, но не и пресуден фактор.Најбезбеден град во Македонија е Дебар.И тоа град со домнантно Албанско население , но со добар дел Македонци (муслимани) и Турци.У Дебар немало силувања, педофилија, пукања, убиства и ред други работи што ги има у секој македонски град како што се тепачките.Единствен инцидент у Дебар е кога влегоа крадци од Албанија да крадат од една златара али тоа беше безуспешно.

Штип веднаш го отфрлам како добро место,бидеиќи и не е така добро,поради самата местоположба,
но ете ги веднаш тука Кочани и Радовиш,понатаму и Берово, чисти и мирни места,градови каде би сакал да живеам.
Но зошто пак мора градови, и да е најдобар град, ете некој не би сакал да живее во град, си научил на село а близу до град.Тој и никогаш не би дошол да живее во стан.
Тие и најдобро мислам живеат, се имаат,ништо не купуваат освен сол и шеќер, а работат тука в град и земат иста плата.

Струмица..Дефинитивно[DOUBLEPOST=1436821407][/DOUBLEPOST]
Тоа со етникумот и безбедноста е важен, но не и пресуден фактор.Најбезбеден град во Македонија е Дебар.И тоа град со домнантно Албанско население , но со добар дел Македонци (муслимани) и Турци.У Дебар немало силувања, педофилија, пукања, убиства и ред други работи што ги има у секој македонски град како што се тепачките.Единствен инцидент у Дебар е кога влегоа крадци од Албанија да крадат од една златара али тоа беше безуспешно.

Немало на ТВ..Иначе и таму има проблеми.Сијка Пиштолова ја нема

Јас мислам Прилеп најдобро место. Нема силувања и остали срања, нема етнички прерасуди (поголем број се Роми, албанци како воошто да нема), пукања, мирно се живее за разлика од другиве градови, кое цело време си под стрез.

Да не се лажеме, Скопје е метропола за сите останати градови. За млади кои учат или работат и сакаат да имаат социјален живот со разно-разни настани нема друга алтернатива во Р. Македонија.
За пензионери, Охирд.

Скопје

За 24 сати наоѓаш работа
Во радиус од 10км ти се 95% од збиднувањата во Македонија од културен политички забавен спортски и секаков карактер.
Сиот здраствен систем.
Сите институции,
Целиот капитал од државата се слева на тоа место.
Сите трговски центри и брендови.

Значи ебеш ти ако за еден филм треба да патуваш 120км
Ебеш ако за еден концерт треба да патуваш 120км
Ебеш ти ако за еден документ треба да патуваш 120км
Ебеш ти ако за еден контролен преглед треба да патуваш 120км
Ебеш ти ако за да се исексаш со некоја/го а да не знае пола град треба да патуваш 120км.

Тоа што не ви чинело Скопје ви било жешко и не се дишело а на зима ви пречела маглата.
Е*ете си пиперот продајте капитало и ојте Мак Брод и Виница да дишите чист воздух и да се фрустрирате или одговара секој викенд на Матка и Водно и Мариово и Мавров.....

Битола,

Блиску има езера Охрид. Преспа, планини Пелистер , река Драгор, историски споменици, Хераклеа, убава чаршија. убав парк убав пазар. Блиску е Грција, блиску е Скопје., блиску е Кавадарци и понатаму Неготино, Валандово или Прилеп Велес или Демир Хисар ,Кичево итн се е блиску. Еве и пригодна песна
https://www.youtube.com/watch?v=ci_oFkL-KhA
Инаку да појаснам - јас не сум роден во Битола, ниту некогаш сум живеел во Битола

Единствена мана му е ЗОНСКО

Последно уредено:
Драчево не е град , нема центар :D !
како бе нема? Има како нема , не си го видел ти. Реално гледано Драчево има подобри услови за се‘,а и е поголемо од 70% од градовите низ МКД. Сеуште не ми е јасно како не станавме самостојна општина до сега.

Проблем? Ми нудат за 16.000ден. работа во Скопје чисто онака. Кој му стиска нека рента стан и нека живее со 16.000 у Скопје. Мене не ми стиска.
Што е проблематично толку да се најде работа во град од 1.000.000 жители? А да егото и преценетоста на вашиот труд. Упс. Стандардниот Скопски синдром. "Што се замишља он/а"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom