Најдобар централен одбранбен играч!

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување

Анкета - Најдобар централен одбранбен играч!

• John Terry (Chelsea)

Гласови: 76 20,3%
  • Carles Puyol (Barcelona)

Гласови: 31 8,3%
  • Rio Ferdinand (Manchester)

Гласови: 75 20,1%
  • Alessandro Nesta (Milan)

Гласови: 57 15,2%
  • Philipe Mexes (Roma)

Гласови: 7 1,9%
  • Fabio Cannavaro (Real M.)

Гласови: 23 6,1%
  • Ivan Cordoba (Inter)

Гласови: 16 4,3%
  • Ayala (Valencia)

Гласови: 1 0,3%
  • Alex (Chelsea)

Гласови: 1 0,3%
  • Некој друг (наведи)

Гласови: 87 23,3%

• Вкупно гласачи
    374
Статус
Затворена за нови мислења.
Според мене Галла е најбоље али да не се заборави и турам иако е веке стар

Браун е десен бек.
Централен дефанзивец со можност за прекомандување во денес бек исто како Бенера у Милан,Панучи Рома,Киву Интер(лев бек),,Каладзе Милан(лев бек),Малдини Милан(лев бек)......:helou:

Рамос ама тој повеќе во Реал игра десен бек и Тери во секој случај тие двајца се зверови

Имам гласано овде, ама биле други времиња тогаш.
Канаваро да јадат годините и не е тој шо беше.
Еве малку свежа крв:
Џорџо Киелини

Имам гласано овде, ама биле други времиња тогаш.
Канаваро да јадат годините и не е тој шо беше.
Еве малку свежа крв:
Џорџо Киелини

би го додал и мика ричардс

галас - според мене :)

Е и вие од Арсенал одма навивачки,Галас,од Фердинанд,Тери,Неста,Рамос,Видич,Карваљо,Пујол најак е Галас не зезајте!!!

Е и вие од Арсенал одма навивачки,Галас,од Фердинанд,Тери,Неста,Рамос,Видич,Карваљо,Пујол најак е Галас не зезајте!!!

а ти одма цимолиш :wink::smir:

фердинанд , тери , неста - аут некој месец , видич , пујол ...
овој има дадено некој гол повеќе сезонава т.е од сите има дадено повеќе - ко може пујол да биде , неста повреден ....

други опции ми беа додај друг - тој друг е тој - Вилијам Галас - има се што и другиве - фала богу со две нозе е :)

инаку радо ќе ми беше тука да беа кемпбел , вудгејт , коло туре , агер , лаурсен ........

ама не се :( може да го додадат малдини и уште мекој ветеран :)

а како тоа карваљо на анкета галас не ! ???? или само колку да се кажеше .?
фердинанд - лично не ми се допаѓа ко играч , тери - одличен играч ... пујол , рамо - десен бек - само по потреба е централен .

а ко демократско право може да си кажам што мислам .

Според мене најдобар централен обранбен играч е коло туре, во минатата сезона мн добар беше мика ричардс од ман сити млад прекспетивен играч а плус и мн борбен но сезонава ќе видиме како ќе изигра и според мене тој за неколку години ќе биде најдобар централен дефанзивен играч освен ако не го форсираа да игра на десната бековска позиција.

[zEUs];1691776 напиша:
Според мене најдобар централен обранбен играч е коло туре, во минатата сезона мн добар беше мика ричардс од ман сити млад прекспетивен играч а плус и мн борбен но сезонава ќе видиме како ќе изигра и според мене тој за неколку години ќе биде најдобар централен дефанзивен играч освен ако не го форсираа да игра на десната бековска позиција.
Да не е ова малку претенциозно!
Коло Туре кој играч е :pos2:
Мика Ричардс не е централен како што знам јас:tapp:
А бе не е само напиши нешто на темава:tapp:

Да не е ова малку претенциозно!
Коло Туре кој играч е :pos2:
Мика Ричардс не е централен како што знам јас:tapp:
А бе не е само напиши нешто на темава:tapp:

Сите имаме различно мислење за се а моето е дека Коло Туре е најдобар а и не моеш да речеш дека е слаб играч, можда има и др добри обрамбени играчи како тери,фердинан,неста ама не са толку борбени и храбри како Туре.
А за Ричардс природна позиција му е централната бековска позиција, прошлата сезона на почетокот играше неколку натпревари десно но потоа играше во централно и се покажа дека е мн добар, инаку не сум видел толку борбен играч и толку храбро да влегува во дуелите, му се пишува мн добра иднина само да нема уште повреди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom