Најбитното нешто во една врска

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu raboti se bitni vo edna vrska. Doverba, iskrenost, vernost, razbiranje, ljubov, pocit, vnimanie...

Доколку ги занемариме љубовта и хемијата, претпоставувајќи дека тие нешта се подразбираат уште од старт, преостанатите доста важни нешта за нормално функционирање на една врска би биле: доверба, искреност, верност, почит и за мене многу битно нешто- посветување доволно внимание еден на друг.

Ако баталиш физики и хемии, битно е разбирање, компромис и заедничко мислење, свој став..... Мора да има и караници некад, за сексот да биде подобар

Точно е ова Вегета :) ама треба да има и Frenship у врска... зашо ако немоеш со неа и ко другар да се понашаш џабе е :)

Да ја занемариме љубовта како темелен елемент пошто е неопходна.

Доверба, Искреност, Блискост(разговор, дискусија околу секоја проблематика, да не биде врската само формална, сведена исклучиво само на телесна интеракција), Почит и секако:

посветување доволно внимание(и време) еден на друг.

искреност, ВЕРНОСТ, верба која полека почнува да изостанува е најбитно за да опстојува една врска

mene pocitta mi e najvazna, znaci sakam da me pocituva, e sega normalno i da me saka, ama toa sakanjeto nikogas ne go znaes najusigurno, taka da bitni se i detalite koi ti gi pokazuva, onie sitni nesta bez veza, a te pravat srekjen/srekjna

Спремноста за компромиси, довербата и слични погледи на тоа како би изгледала една врска.

Најбитно е да не си сам у врската.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom