Најбитното нешто во една врска

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
Доверба дефинитивно....

Доверба дефинитивно....

И разбирање бидејкии без тоа мислам не иде!
А ова со подароциве е некако плитко барем за мене, што ако ми дава подароци можеби тоа му е некој начина да се извлече од некоја каша што ја направил па ке очекува јас да паднам на тоа.
Ама секој си има свое мислење

Почитта.Ако не се почитуваат мегусебе ништо од таа врска.На пример у средношколски години(како мене) девојката или дечкото си кажуваат АЈ БЕ НЕ ОДИ У ШКОЛО или АЈ НЕ УЧИ тоа значи дека не ја/го почитува нејзиното/неговото мислење.

Па штом те интересира толку,мислам на подароци какви што би сакала секоја девојка како на пр.букети,рози,цоколадца,бомбоњери некои слатки плишани мечиња и тн и тн.вакви некои скромни подароци,не мислев јас на коли,станеви и блинг блинг работи.Секое едно романтично машко што е заљубено би требало да подарува често вакви скромни подароци.Само со гледање и кажување те сакам некако не пали во денешно време.Не сум материјалистка али овие работи ги сака секој еден жив човек без разлика машко или женско.Не се најбитни подароците али сепак помагаат во одржувањето на една врска.:pipi:

Ова јас би го предефинирала,дека во врска е најважно вниманието.Секој овој детал и посветеност,да помисли да те изненади со било што,во врска се нарекува внимание.Се сложуваш со мене?:pipi:

Да си се согласуваме, да си се љубиме, да имаме заеднички интереси, да не радува секој момент минат заедно, нестрпливи да бидеме повторно да се видиме, да ни минуваат оние слатки бранови кога ќе помислиме на љубената.
Да се шегуваме, да имаме одлична комуникација, да бидеме отворени, да си кажуваме се` што сакаме , се` што ни лежи на срце, да се ослободиме максимално, да уживаме во взаемната лежерност, да чувствуваме цело време потреба за секс, потреба за нежност, потреба за споделување.

Да си се потпомагаме, да сме си поткрепа, да знае човек дека има некоја која е позади него и го љуби и го поддржува во постапките, истото му дава сила и верба и сигурен успех во она кое го прави.

Да се консултираме за се, да си даваме совети..

сепак, најважно...најубаво да ни е во кревет.

Во мојава - доверба и љубов пред се. Многу сме далеку еден од друг за да функционираме било како без ова...

Doverbata na prvo mesto bidejki ako ne mu veruvas na nekoj/a vo toj slucaj vrskata ke pocne da bide napnata pa nepotrebni prasanja od tipot: kade bese. so kogo, pa zasto i.t.n i odma edniot partner pocnuva da se gusi i pocnuvaat karanicite. Potoa razbiranjeto i tolerancijata i vnimanieto, a posle seto toa sleduva ljubov bidejki nikoj nemoze da mu odolee na covek koj gi ispolnuva gorenavedenite raboti.:smir:

Се разбира искреноста и довербата се најбитни , доколку нема доверба и искреност нема да има ни љубов , but then again ако нема љубов ќе нема ни доверба и искреност :)

довербата. Без доверба, кај сме тргнале. Ако не му веруваш, што бараш да си во врска со него:toe:

верноста и довербата без нив тешко опстојува една врска

Љубов,доверба,искреност,верност,разбирање итн

Онаа чиста хемија која што се нарекува привлечност.
Се додека постои... јас сум посветен и добар дечко што си ја сака девојката.

Другите категории... се градат доколку постои оваа првава и најважна.

п.с. Идеализирањето партнер,е најголемата грешка која што може човек да си ја дозволи.
Порано или покасно... опасно ќе ти се удри од глава.
Нема идеални.
Сите се од крв и месо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom