Најбитното нешто во една врска

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
Љубов под дифолт...битно е да се има компромис, да се разговара за проблемите, без наслилства и слични некоректни однесувања, довербата е исто така битна, понекогаш да се знае и да се прости и да се премине преку нешто(ама само понекогаш)

Најбитно нешто е поштовањето, да знајш да го сослушаш, несебичност и доверба.
Јас го поштовам пред се најмногу, имам почит голема кон него.
Секогаш го слушам до крај, без да го прекинам. Дури и кога се работи за карање.
Несебичност мислам од ситници до големи работи.
Пример кога сака да излези со другари(ситница), не треба да бидиме себични да го условуваме, да го уценваме, да се дрецкаме.
Или кога ќе сака да ни раскини. Нели да сакаш некој значи да бидиш среќен ако тој е среќен.. епа ако тој е среќен без мене... тогаш и јас сум среќна за него
Доверба имам голема...
Има и многу други работи во врска што се битни, ама овие според мене се приоритет...

Најбитно нешто е поштовањето, да знајш да го сослушаш, несебичност и доверба.
Јас го поштовам пред се најмногу, имам почит голема кон него.
Секогаш го слушам до крај, без да го прекинам. Дури и кога се работи за карање.
Несебичност мислам од ситници до големи работи.
Пример кога сака да излези со другари(ситница), не треба да бидиме себични да го условуваме, да го уценваме, да се дрецкаме.
Или кога ќе сака да ни раскини. Нели да сакаш некој значи да бидиш среќен ако тој е среќен.. епа ако тој е среќен без мене... тогаш и јас сум среќна за него
Доверба имам голема...
Има и многу други работи во врска што се битни, ама овие според мене се приоритет...

Да, во главно овие се основните правила се согласувам.

Би додал уште и искреноста во секој момент, а не да се таложат проблемите и наеднаш после за некоја ситници да гледаш експлозии.

Да, во главно овие се основните правила се согласувам.

Би додал уште и искреноста во секој момент, а не да се таложат проблемите и наеднаш после за некоја ситници да гледаш експлозии.

Мислам дека оди во пакет со довербата :)

Довербата е, повеќе со cheating and stuff. Доверба=Интегритет.

Ама да и оваа мојата работа спаѓа во тоа.

Довербата ја прави врската цврста, значи таа е на прво место . После се друго си иде постепено и неприметливо толеранцијата, разбирањето, верноста, почитувањето

доверба и меѓусебно разбирање..
све друго си ида само по себе

Разбирање пред се...ако има разбирање ке има доверба...

Искреност....се друго може да се реши ако го има ова. Покрај љубовта се разбира. Но сепак, ако некој љуби, мора да е искрен :pipi: Сексот е такоџе битна ствар.

Разбирање, почит, љубов и доверба :back:

љубов,разбирање...посветување внимание...почит...и све е битно ама мислам овие се првите..

За една врска да опстане според мене најважна е довербата...ако имам доверба во него и тој во мене значи нема љубомора нема недоразбирања а и нема страв да не ме извра или да го изварам !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom