- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.889
2000-2500e zavisi so ili bez eur i +200 evra reziski troskovi.Колку е царина од прилика за Опел Астра 2007 1.3 CDTI?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
2000-2500e zavisi so ili bez eur i +200 evra reziski troskovi.Колку е царина од прилика за Опел Астра 2007 1.3 CDTI?
Другар спрема други луѓе што увезувале автомобили од словнеја цените се многу помали... дали ти можиш мене да ми дадеш некој ценовник на интернет или сличноAko e so redovni tablici odi pravo za prilep i ja carini koga saka,ako e so col mora na granica da ja prijavi i vo rok od 24 časa da ja odnese na carinski terminal vo prilep. Ako e so col na granica se plaka parking 10-15 evra i 20 evra za spedicija.
Vo Prilep procedurata e ista bez razlika dali e na col ili redovni,troskovite se otprilika vaka: terminal 15-20 evra za eden den,spedicija 50 evra,carina nemam svake pri raka ,ponovo godiste e sigurno 70tina iljadarki e,mozebi i nesto poveke posto od Slovenija tesko deka ima tatko ti eur1 ili potvrdena izjava,ako ima ondak nekoi 200-300evra e poniska carinata. Homologacija+tif (100-150 evra),prevod na dokumenti od 10 pa do 50 evra sose notarska taksa vo zavisnost kolku dokumenti ima za preveduvanje od slo na mk. Sve zaedno vo Makedonija ke ve kosta od 1400-1500 evra do registracija.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 20:52 ---
Proveri li tatko ti dali kolata e navistina 2004god,vo Slovenija imaat eden glup sistem,cesto pati go pisuva vo sobrakajnata datumot na prvata registracija vo Slovenija, a go nema datumot na proizvodstvoto. Ako e uvezena kolata predhodno od EU vo Slovenija znaci datumot na proizvodstvo moze i da go nema vo sobrakajna. Da ne ispadne astrata na papir 2004 a ustvari 98 ili 99. Koj si znae se gleda godinata na nekoi plasticni delovi vo kolata,gamovite,sigurnosnite kaisi itn.Najlesno se proveruva na pepeljarata,ako ima iskucan datum na proizvodstvo.
Mnogu narod se ispozaeba na ovoj nacin koga kupuvaa koli od Slovenija. Gi platija skapo vozilata i gavolipol za carina za vozila koi se ustvari 3-5 god postari nego sto im pisuva vo sloveneckata soobrakajna. Bosanskite sverceri so koli vo Slovenija nonstop trazat zrtvi od stranstvo za da gi zaebat na ovoj nacin.
2000-2500e zavisi so ili bez eur i +200 evra reziski troskovi.
Gledaj gore koga si me prasal. Vo meguvreme se smeneti dve švakinja, padnati se cenite-osnovicite sigurno 1000-2000 evra, poeftineti se eko taksite i ne kaza dali so eur ili bez obicno tie sto ne se zanimavaat so koli se sve bez eur1 dokument. Na toa godiste razlikata so i bez e najmalku 200 evra. Prema toa kolku si platil predviduvam si imal eur1 ili izjava i super si prosol. Duri i na mene sto se zanimavam so koli malce mi se gleda. So 3 ili so 5 vrati e?plateno carina 75.000 den za astra 1.3 cdti 2007 so pet vrati.
znaci ne lupaj bez vrska
Taa serija so pogolemite farovi od 97 nagore pominuva. Eur1 ili izjavi za korejski i japonski koli ne priznavaat. Carina za vti ke e od 700-800 evra bez razlika 97 ili 2000 poso so na 10% od vrednosta se carini. Solenki se VTi vo svaketo,so obicen motor se poegtini.Дечки знам дека над 2000 година сите коли ги исполнуваат условите за хомологација,но дали и постарите исто можат да поминат да речеме Honda Civic vti vtec 1997-98 година или 1999 пошто до 2000 се произведувале - шеста генерација? И дали еуро 1 може да се вади иако колата нормално - јапанска е но ја земаш од еу?
500-600 evra samo da ja doneseš. Drugite trosoci 3000-4000 evra,sve zavisi koja cena ja ima vo svaketo. Bez eur1 ne ni pomisluvaj da ja nosiš ke te oderat.http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-alfa-159-3-2-jts-v6-24v-ti-köngen/183090718.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=6&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&ambitCountry=DE&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&noec=1
Ова некој од џамбазите да ми каже колку отприлика може да ме фати да си го донесам дома?
Ептен сум сериозен.
Тоа би било до регистрација?500-600 evra samo da ja doneseš. Drugite trosoci 3000-4000 evra,sve zavisi koja cena ja ima vo svaketo. Bez eur1 ne ni pomisluvaj da ja nosiš ke te oderat.