Најавени измени во законот за увоз на автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
кој е упатен да ми обајсни ... одам за словенија наредна недела сакам да си купам кола најдов цитроен ксара за 570 евра 1998 бензин 1,4 кубици е сега за да ја дотерам за дома значи да ми биде на словенски табли после месец дена ке ја бркам работата за царинење и сите тие процедури сакам значи да одам да ја искеширам и чао пријатно... е сега кој трошоци ги имам јас за да ја довлечкам дома на странски табли и колку имам плус давачки словенија освен тие 570 евра благодарам!

Здраво на сите. Сум заинтерсиран за Алфа Ромео 156 2005 година 2.4JTD 20V m-jet 175к.с мотор фул опрема да увезам од Бугарија,дали може некој да ми објасне од прилика колку ке ме кошта се со македонска регистрација? Благодарам однапред за вашиот труд ! поздрав

Добр
Здраво на сите. Сум заинтерсиран за Алфа Ромео 156 2005 година 2.4JTD 20V m-jet 175к.с мотор да увезам од Бугарија,дали може некој да ми објасне од прилика колку ке ме кошта се со македонска регистрација? Благодарам однапред за вашиот труд ! поздрав
Добро Ауто.Кај го најде ова од 2005год?

Добр

Добро Ауто.Кај го најде ова од 2005год?
во Бугарија ми го чува еден пријател фулл опрема е го бендисав многу али не знам колку пари ке ме кошта да го донесам овде во МК

Дали ќе има измени во законот за увоз на автомобили, во 2013?

Ако купуваш автомобил од надвор се плаќа 21.00% VAT за нас од МК?

Пошто гледам на mobile.de има две цени, со и без данок

Ако купуваш автомобил од надвор се плаќа 21.00% VAT за нас од МК?
Пошто гледам на mobile.de има две цени, со и без данок

Кај нас се плаќа ДДВ од 18%. Најверојатно те буни тоа што пишува Грос и Нет, цената се плаќа во Грос, а потоа мислам дека може да се среди да повратиш дел од ДДВ-то

Пример
9,990 EUR (Gross)
8,395 EUR (Net)
19.00% VAT

Ти си плаќаш 9.990 ЕУР, а за тие 1.600 евра разлика можеш да бараш во Германија да ти рефундират дел од тие пари откако ќе ја увезеш по редовна процедура во Мкд.

Uvoznicite na novi vozila pritiskaat povtorno da se vrati euro3 standardot,sto znači koli od 2001 nagore. Ama za sega e status quo,zakonot sto e na sila za euro2 važi do 2015 godina.

Ке им дојде памет,а и на вас да ви ги скратат крилцата малку.Лежи лебу да те јадам,шитни кола опни 500евра во џеб.Е ке ви дремат на плац колите,а ако се протера вака и без заработка ке ги давате.......

Ке им дојде памет,а и на вас да ви ги скратат крилцата малку.Лежи лебу да те јадам,шитни кола опни 500евра во џеб.Е ке ви дремат на плац колите,а ако се протера вака и без заработка ке ги давате.......
Da be,poubavo e jugovci po 2000 evra narodot da plaka kako porano pred uvozot,i za golf 3jka po 8000 evra. :tapp:
--- надополнето: 4 јануари 2013 во 17:38 ---
Може линк од законот. фала
Na internet ne znam dali go ima,objaven e vo služben vesnik od 2010 god.

Вака татко ми е моментално во словенија, има купено опел астра 1.6 16V 2004 год. Дали може некој да ме упати на тоа што треба да се направи овде во македонија... знам дека во прилеп има отворено за шпедиција мислам и дали може некој да ми каже како се пресметува за тоа колку царина треба да се плати...

Вака татко ми е моментално во словенија, има купено опел астра 1.6 16V 2004 год. Дали може некој да ме упати на тоа што треба да се направи овде во македонија... знам дека во прилеп има отворено за шпедиција мислам и дали може некој да ми каже како се пресметува за тоа колку царина треба да се плати...
to drugar si odi po katalog i nemozis da znajs zavisi od opremata so ja ima i zavisi od mangupo so ce ti ja carini kako mu e deno :D i mislam deka posle 24 ili 48 casa od vnesuvanjeto vo drzavava treba da ja odnesis na terminal da ja carinis i ako imas prijatel ce pominis so mn po mala carina od normalnata taka da gledaj ako mozis da najdis nekoj prijatel :D

Ako e so redovni tablici odi pravo za prilep i ja carini koga saka,ako e so col mora na granica da ja prijavi i vo rok od 24 časa da ja odnese na carinski terminal vo prilep. Ako e so col na granica se plaka parking 10-15 evra i 20 evra za spedicija.
Vo Prilep procedurata e ista bez razlika dali e na col ili redovni,troskovite se otprilika vaka: terminal 15-20 evra za eden den,spedicija 50 evra,carina nemam svake pri raka ,ponovo godiste e sigurno 70tina iljadarki e,mozebi i nesto poveke posto od Slovenija tesko deka ima tatko ti eur1 ili potvrdena izjava,ako ima ondak nekoi 200-300evra e poniska carinata. Homologacija+tif (100-150 evra),prevod na dokumenti od 10 pa do 50 evra sose notarska taksa vo zavisnost kolku dokumenti ima za preveduvanje od slo na mk. Sve zaedno vo Makedonija ke ve kosta od 1400-1500 evra do registracija.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 20:52 ---
Proveri li tatko ti dali kolata e navistina 2004god,vo Slovenija imaat eden glup sistem,cesto pati go pisuva vo sobrakajnata datumot na prvata registracija vo Slovenija, a go nema datumot na proizvodstvoto. Ako e uvezena kolata predhodno od EU vo Slovenija znaci datumot na proizvodstvo moze i da go nema vo sobrakajna. Da ne ispadne astrata na papir 2004 a ustvari 98 ili 99. Koj si znae se gleda godinata na nekoi plasticni delovi vo kolata,gamovite,sigurnosnite kaisi itn.Najlesno se proveruva na pepeljarata,ako ima iskucan datum na proizvodstvo.
Mnogu narod se ispozaeba na ovoj nacin koga kupuvaa koli od Slovenija. Gi platija skapo vozilata i gavolipol za carina za vozila koi se ustvari 3-5 god postari nego sto im pisuva vo sloveneckata soobrakajna. Bosanskite sverceri so koli vo Slovenija nonstop trazat zrtvi od stranstvo za da gi zaebat na ovoj nacin.

Колку е царина од прилика за Опел Астра 2007 1.3 CDTI?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom