Најава за распарчување на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
За што се расправате , никакви информации конкретни

...jas mozebi "ne sum" Makedonec , ama ti verojatno ne spagas vo inteligentni luge , plus rasprasaj se od kade ti bitusanec...takvi duduci vo bituski familii NEMA !!!
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Во очи на самитот, денеска, инаку Буш со словенечкиот премиер Јанша, разговарал и за ситуацијата на Западен Балкан. Според еден од портпаролите на словенечкото претседателство со унијата, прашањето на американскиот претседател било фокусирано пред се‘ на Србија и Македонија, но детали за содржината на разговорите не се соопштени.
Кажи ги деталите бл522

Da sakaa amerikancite da ne` snema, ke ne` snemase uste 2001 godina ili pak ke dozvolea da ne rasparcat do 1993 g. koga ne bevme pravno drzava, nit clenka vo UN.
Edinstveno sto moze da se sluci e da se dade del od Makedonija na Kosova, kako sto dadoa del od Srbija. No, ne moze tuku taka da ne` snema, isto kako sto ne gi snema Bosnjacite, koi patem se 40% vo BiH i moraat da imaat drzava.

Браво патриоту Битушки. Така се сака Македонија.
Вие пробавте уште 2001 да ја делите, не ви даде МЗ и УСА, гледам идејата е сеуште жива(многу пожива од било кога).
Дали сакаат или не Американците веќе е неважно. На крај ќе кажат “кршете глава“, а она на Кале дали ќе биде во МК или некоја друга држава воопшто не им го менува планот за постоење на истата.
Колку си плиток , па тоа е чудо. Втора опција е дека многу добро знаеш за што се залагаш. Бруко мијачка.:kesa:

Браво патриоту Битушки. Така се сака Македонија.
Вие пробавте уште 2001 да ја делите, не ви даде МЗ и УСА, гледам идејата е сеуште жива(многу пожива од било кога).
Дали сакаат или не Американците веќе е неважно. На крај ќе кажат “кршете глава“, а она на Кале дали ќе биде во МК или некоја друга држава воопшто не им го менува планот за постоење на истата.
Колку си плиток , па тоа е чудо. Втора опција е дека многу добро знаеш за што се залагаш. Бруко мијачка.:kesa:

Chiche, aj te molam ne navreduvaj. Ne sakam da se spustam na tvoe nivo, no moram da te potsetam deka Ljubco gi davase samo Tetovo i Gostivar vo zamena za Mala Prespa, dodeka tie tvoite na Tetovo i Gostivar gi dodadoa Struga, Kichevo, pola Veles, pola Prilep i Skopje, bez nikakva kompenzacija.
Koga ke gi stavis rabotite na kantar koj sto naprail, Ljubco bugarasot bil patriota vo sporedba so soncevite.

Uste edno potsetuvanje, soncevite se naslednici na KPM, koja gi naseluvase kosovarite po Tetovo, Kumanovo i Skopje. Ako vo Cair/Butel/Vizbegovo imase 10% albanci do 1970 g., pretcite na soncevite naseluvaa uste po tolku sekoja decenija od Kosovo (da i olesnat na majka im Srbija, da ostane Kosovo srpsko), a vo 1993 g. naselija najmnogu kosovari.

Taka sto nemoj ti da mi zboris mene za patriotizam, koga tvoite ja unistija Makedonija i sega sakaat cela da ja albaniziraat. Em gi donesovte kosovarite vo Makedonija, em im ja dadovte pola Makedonija, pa uste nekoj drug vi e kriv za soncevite antimakedonski postapki i politicki odluki.

da se DADE del od Makedonija ????? Verojtano epten sakas "tvoe" Bituse vo Albanija da otide ???
Uste ke ne delat ????? ebate politikata Makedonska..."bitusanec"...
...deleta ja parce te ja .......ke krsime casi ??? a???? taa si e nasa najmila......, ama drug ja "raboti"... :)
.......tipicno Gwujovski...pardon Ljubcovski :)

A ti pa mnogu se zagrizi za Bituse ili pak za Makedonija. Go gleate seirot i sakate cela Makedonija da se albanizira. Demek ste bile protiv delba na Makedonija, a na bratucedot vi Alji mu ja dadovte na tacna pola Makedonija, pa demek ti smetal bugarasot Ljubco sto sakase da gi dade Tetovo i Gostivar, za etnicki cist ostanat del na Makedonija, a ne ti precii sto tvoite ja dadoa pola Makedinija na vasite bratucedi- Gegite i Skopje. Ne sakate delba, zosto ja sakate cela Makedonija albanizirana. Arvanitski planovi se toa, taka?

Abe concrete uste ke ve lazat soncinjava

Инаку и ДУИ затропа преку “клопотарците“ на Маџирите,па така Та Неа денес кажува за некаква војна помеѓу Аметистите и Грујовистите за поделба на Македонија.

jas sum solnce kolku sto si ti polumesecina :)
,a da me "laze" nekoj...barem mene, malku tesko.....pelcuvan sum...mnooogu odamna , verojatno uste pred da se rodis...:)
Се приметува и каде , само не мора да кажуваш интимни работи :icon_bigg
Темава ти се сведе на јадење г.... по комшии ,комшика отишла на кафе па рекла казала ......

Се приметува и каде , само не мора да кажуваш интимни работи :icon_bigg
Темава ти се сведе на јадење г.... по комшии ,комшика отишла на кафе па рекла казала ......

taka neka e .."makedonecu" vo tugina... :)

ako sakase nekoj da ne snema nemase da dobieme nezavisnost 1991 , ama i temeva ne se bazira na konkeretni informacii za raparcuvanje na zemjava....se dodeka postoi i poselnito makedonec ke postoi i Makedonija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom