Најава за распарчување на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Да требало да не снема и да се планирало ваква операција таа информација не би ни дошла до нас, да си знаете.

Вие заборавивте дека кога ја нема државотворната партија се се распаѓа.
Да Македонија ќе се распадне, она трулото, комуњарското, кое како пијавица се имаше закачено на македонското ткиво.

Chiche, aj te molam ne navreduvaj. Ne sakam da se spustam na tvoe nivo, no moram da te potsetam deka Ljubco gi davase samo Tetovo i Gostivar vo zamena za Mala Prespa, dodeka tie tvoite na Tetovo i Gostivar gi dodadoa Struga, Kichevo, pola Veles, pola Prilep i Skopje, bez nikakva kompenzacija.
Koga ke gi stavis rabotite na kantar koj sto naprail, Ljubco bugarasot bil patriota vo sporedba so soncevite.

Uste edno potsetuvanje, soncevite se naslednici na KPM, koja gi naseluvase kosovarite po Tetovo, Kumanovo i Skopje. Ako vo Cair/Butel/Vizbegovo imase 10% albanci do 1970 g., pretcite na soncevite naseluvaa uste po tolku sekoja decenija od Kosovo (da i olesnat na majka im Srbija, da ostane Kosovo srpsko), a vo 1993 g. naselija najmnogu kosovari.

Taka sto nemoj ti da mi zboris mene za patriotizam, koga tvoite ja unistija Makedonija i sega sakaat cela da ja albaniziraat. Em gi donesovte kosovarite vo Makedonija, em im ja dadovte pola Makedonija, pa uste nekoj drug vi e kriv za soncevite antimakedonski postapki i politicki odluki.
Samo nesto lupas bez vrska.
Kako toa gi dale, a za tamu ne mi treba pasos. Zosto dodeka bevte vie na vlast se odese do Ohrid preku Bitola. Kogo ne go ineresirase od Grupcin nataka ? Na Dosta od DPMNE li ne i bese gajle sto se slucuva tamu.
Ti da si od Tetovo i nekoj da ti kaze deka kje te dade so se partali bituski na albancite da te vidam kako kje skokas togas po forumov. Buva mogorecka nema da ti bide ramna.
Znaes li zosto nema pruga do Ohrid, i od Kjustendil do Skopje ? Znaes li zosto ima samo zaobikolen pat do Ohrid od Bugarska granica preku Tetovo i Bitola, a imalo resenie za mnogu pokratok.
ZATOA STO NA VREMETO NAKOJ MISLEL NA TAKVI KAKO TEBE.

интел ајде покажи ми ја изјавата на Доста за Групчин.
Инаку Доста е ѓубре марксистичко.
И те молам во меѓувреме и бугарските летки на Тито ако сакаш да ни ги прикажеш.
Инаку до сега не е направен идеен план за коридорот исток-запад.
Железницата со Бугарија прв ја вети Тито Петковски мислам дека 1990 или 1994г.
Пошто нели тој е од тој крај.

И сето ова не е амнестија за ВМРО-ДПМНЕ да не работи интезивно на овој коридор кој го спојува јарданското со црното море.
Тогаш со Грците ќе играме танго.

Инаку интел првпат во историјата на Македонија од 1990 се затвараат борделите во западна Македонија и Македонија е оценета како земја која сериозно се пресметала со трговијата на луѓе.

Pred nekoj saat Jansa, Bus i onoj ciganot Solana ko najavija rasturanjeto na Makedonija.....
....................kolku vreme davate za operacionalizacija... ???
Abe ti grk da ne si?Grk da bese poveke ke ja sakase Makedonija od tebe..Zasrami se concrete..Zasrami se..Zgrozen sum...
es.gif
...Kolku samo mozes daleku da odis so tvojata omraza kon sopstveniot narod ne mi e jasno..cccc Sram da ti e...

Samo nesto lupas bez vrska.
Kako toa gi dale, a za tamu ne mi treba pasos. Zosto dodeka bevte vie na vlast se odese do Ohrid preku Bitola. Kogo ne go ineresirase od Grupcin nataka ? Na Dosta od DPMNE li ne i bese gajle sto se slucuva tamu.
Ti da si od Tetovo i nekoj da ti kaze deka kje te dade so se partali bituski na albancite da te vidam kako kje skokas togas po forumov. Buva mogorecka nema da ti bide ramna.
Znaes li zosto nema pruga do Ohrid, i od Kjustendil do Skopje ? Znaes li zosto ima samo zaobikolen pat do Ohrid od Bugarska granica preku Tetovo i Bitola, a imalo resenie za mnogu pokratok.
ZATOA STO NA VREMETO NAKOJ MISLEL NA TAKVI KAKO TEBE.

Chicho Intel, si napisal odlicen kiomunjarski text, koj moze da pali edinstveno kaj dementnine starci so atrofiran mozok i sklerozirani krvni sadovi bez dovolna nutrifikacija i oksigenizacija na vitalnite centri, pa ja izgubile svesta za razmisluvanje i percepcija na realnosta. Zatao i glasackoto telo na Soncevite e 90% nad 75 godini i sekoja godina se namaluva:wink:

Odevme 2001 g. preku Bitola za Ohrid zosto tvoine milenici napravija vojna vo koaljiciju sa Alji, da gi simnete DPMNE od vlast. Ne ti trebase pasos 5-6 godini, no otkako ALji si go dobi od tvoine toa sto go sakase (Struga, Kicevo, pola Veles, pola Prilep i pola Skopje) ke si sprovede edna ubava federalizacija i toa zakonska, so zakonot koj tvoite go donesoa za "zdruzuvanje na opstinite".

Za 4 godini vlast, tvoite uspeaaja da ja prodadat pola Makedonija. Nitu Karamanlis (koga bi bil na vlast vo MKD) ne bi bil tolku uspesen vo albanizacijata na Makedonija kako soncevite.

Da bev od Tetovo, sega ke mislev kako da izbegam od Tetovo, zosto pretcite na Soncevite, uste pred 50 godini ja zapocnaa misijata za albanizacija na Makedonija, a nivnite naslednici - aktuelni soncevi ja prodolzuvaat taa misija. Veke ne postoi Makedonec sto kupuva nedvizen imot vo Tetovo/Gostivar ili pak postoeckiot go renovira, tuku site prodavaat i begaat. Otkako tie tvoite gi dadoa i Struga i Kicevo, istoto se slucuva i so ovie mesta; Makedoncite masovno se iseluvaat. Ete toa go napravija soncevite. Nemaat nitu tronka nacionalna svest i nacionalna strategija za Makedoncite. Albancine treba da gi slavat soncevite sto im ja podarija pola Makedonija.

A za svinjata Dosta, nema potreba veke da se izmisluvaat gluposti; ne e na vlast zenata. Takva izjava nitu dala, nitu pak mozela da dade, tuku toa e uste edna od onie fabricki konstrukcii na propadnatite soncevi.

Abe ti grk da ne si?Grk da bese poveke ke ja sakase Makedonija od tebe..Zasrami se concrete..Zasrami se..Zgrozen sum...
es.gif
...Kolku samo mozes daleku da odis so tvojata omraza kon sopstveniot narod ne mi e jasno..cccc Sram da ti e...

Ne sakam da odgovaram namesto drug, no samiot si napisa na forumov deka potekloto ne mu e makedonsko. Cici faci bil coekot.

es.gif

Dobro be "ovco" :) , ako nekoj ja brca glavata vo pesok , ne znaci deka ke go resi problemot...zaradi koj ja brca glavata vo pesok :)
ubavo kazav: vo Ljubljana: Bush, Jansa i ona govedo cigansko Solana imaat dadeno izjava koja nas ne tangira na mnooogu zaeban nacin.
Ako se zemat vo obzir izjavite na"liderite"...citaj SEFOVITE na shipatarskite bandi , koi izigruvaat partii i koi veke rekoa deka ne mozat da go cekaat "SOZREVANJETO" na Makedoncite za vlez vo NATO i EU , ako se zeme vo obzir deka IZBORITE "VISAT"..da gi bide ili da ne gi bide, ovaa izjava doaga kako grnce na kapace...
Znaejki gi KAPACITETITE na Bugarskiot vljubenik koj vo momentov izigruva makedonski minister za nadvoresni raboti i nejasnata "orjentacija" na so "aklamacija izbraniot" premier , koj dva dena potoa se seta po Volstrit so bedz FYROM.........................i zelbata na nekoi ovde da davaat delovi od MKD naivno veruvajki deka ke gi "resat" problemite....... JAS SAMO KAZAV DEKA TECE NEKOJA PROCEDURA....
,a vie PRAVOVERNITE, koi ziveete po KODEKS....videte kako ponataka...i dosta mi skokas ko zajce i me davis so tvoite frustracii...."glupokja" i politicki primitivizam..(ne e cudo ..toa se ide zaedno vo paket...)... :)

Ne sakam da odgovaram namesto drug, no samiot si napisa na forumov deka potekloto ne mu e makedonsko. Cici faci bil coekot.

Neznam dali znaes , ama nie tradicionalno megu nas gi odbirame NAJGLUPAVITE i gi pustame vo Rekanskiot kraj da onadat lokalnite snai....za da im go podobrime genetskiot materijal.....zatoa dvaest pati te podsetuvam da se rasprasas za "potekloto"... :).................."bitusanec"..... :)

не се секирајте бре..кога на бате бубе не му успеа на никој не му успева...

Де бе луѓе : уште ли не сфативте дека Томас Мор е на форумот. “конкретен“ му е само прекар бидејќи сака да не збуни со антагонизам... :wink:

Море безвезе тема.
Од делење на Македонија по брза постапка, пак некако дојде муабетот на : комуњар си, бугар си.
Јас нигде не видов изјава за делење и парчење и не знам зш понатаму дискутирате и преџвакувате исто па исто.

Интересни се конструкциите, замисли државотворните треба 4 години да бидат опозиција.
Тоа е долг пост не се учени они на штедња.
Затоа мора се да пропадне.

.

A za svinjata Dosta, nema potreba veke da se izmisluvaat gluposti; ne e na vlast zenata. Takva izjava nitu dala, nitu pak mozela da dade, tuku toa e uste edna od onie fabricki konstrukcii na propadnatite soncevi.
Vednas da se javis kaj Ugrinovski, da ti ja otvori limenkata i da intervenira.
Kade e Dosta sega ? i sto raboti ?

Dobro be "ovco" :) , ako nekoj ja brca glavata vo pesok , ne znaci deka ke go resi problemot...zaradi koj ja brca glavata vo pesok :)
ubavo kazav: vo Ljubljana: Bush, Jansa i ona govedo cigansko Solana imaat dadeno izjava koja nas ne tangira na mnooogu zaeban nacin.
Ako se zemat vo obzir izjavite na"liderite"...citaj SEFOVITE na shipatarskite bandi , koi izigruvaat partii i koi veke rekoa deka ne mozat da go cekaat "SOZREVANJETO" na Makedoncite za vlez vo NATO i EU , ako se zeme vo obzir deka IZBORITE "VISAT"..da gi bide ili da ne gi bide, ovaa izjava doaga kako grnce na kapace...
Znaejki gi KAPACITETITE na Bugarskiot vljubenik koj vo momentov izigruva makedonski minister za nadvoresni raboti i nejasnata "orjentacija" na so "aklamacija izbraniot" premier , koj dva dena potoa se seta po Volstrit so bedz FYROM.........................i zelbata na nekoi ovde da davaat delovi od MKD naivno veruvajki deka ke gi "resat" problemite....... JAS SAMO KAZAV DEKA TECE NEKOJA PROCEDURA....
,a vie PRAVOVERNITE, koi ziveete po KODEKS....videte kako ponataka...i dosta mi skokas ko zajce i me davis so tvoite frustracii...."glupokja" i politicki primitivizam..(ne e cudo ..toa se ide zaedno vo paket...)... :)
Lelelele..Se iznacitav gluposti, bajki od spionski filmovi i serenadi za ufilmani luge koi vo sopstvenata majka gledaat potencijalen ubiec..concrete,za ova shto go napisa so 4 zbora ke go napisam odgovorot ''Godpod da te cuva"...Toj bedz kje vi bide glavna preokupacija, bidejki nisto drugo i nemate...A ti dosta ovde se pravish nekojsi ekspert, so "visoki intelektualni" sposobnosti, koj detektira sekakov zagovor, sekako, normalno..Nemakedonstinata si go pravi svoeto, predavnickoto kopa vo sebe..Barem ABC, si ja saka Makedonija, go saka narodov, dava ekspertizi..Ti vo sopstvenata majka gledas zagovor...Boze pazi ne od pijavici...I daj veke ednas izlezi od toa platnoto,ili smeni si go filmot!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom