Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Nikogas Federer go nema pobedeno Nadal na zemja.I toa sekogas gubel ubedlivo so 3-0 ili 3-1.Posledniot Rolan Garos 6-1,6-3,6-0.Imaat igrano revijalen natprevar kade sto pola teren bil zemja pola trava i pobedil Nadal.Neznam tocen rezultat na toj natprevar.Inace megusebniot skor pomegu NADAL I FEDERER e 13:6 za NADAL...
Браво, се гледа дека и не следиш баш тенис, или па како што гледам во постов броиш од Ролан Гарос па навака.

Браво, се гледа дека и не следиш баш тенис, или па како што гледам во постов броиш од Ролан Гарос па навака.

Ke me demantiras so nekoj argument ili ti ke mi kazuvas so tvoite 16 godini jas od koga sledam tenis???4 godini po red Nadal go osvojuva Rolan Garos.Si imal togas 12 godini.Kade e taa pobeda na zemja?Mislam na nivo na Grand Slam inace na Masters se ima sluceno ednas kako sto nekoj pogore kaza vo Hamburg...

Ke me demantiras so nekoj argument ili ti ke mi kazuvas so tvoite 16 godini jas od koga sledam tenis???4 godini po red Nadal go osvojuva Rolan Garos.Si imal togas 12 godini.Kade e taa pobeda na zemja?Mislam na nivo na Grand Slam inace na Masters se ima sluceno ednas kako sto nekoj pogore kaza vo Hamburg...
Значи ти во твојот пост убаво си пиша дека Федерер го нема никогаш победено Надал на земја, а притоа не спомна никакво ниво дали било Гренд слем или Мастерс барем не во првиот пост, со кој во вториот пост се вадиш а очигледно е дека грешиш. Да Надал 4години по ред освојува Ролан Гарос но тогаш не сум имал 12год туку 13, ако сакаш и израчунај ќе видиш дека грешиш. Како трето на твојот профил пишува дека имаш 7 години, па ако е точно сум постар од 11 години од тебе, или ништо чудно и трета грешка си направил.

Значи ти во твојот пост убаво си пиша дека Федерер го нема никогаш победено Надал на земја, а притоа не спомна никакво ниво дали било Гренд слем или Мастерс барем не во првиот пост, со кој во вториот пост се вадиш а очигледно е дека грешиш. Да Надал 4години по ред освојува Ролан Гарос но тогаш не сум имал 12год туку 13, ако сакаш и израчунај ќе видиш дека грешиш. Како трето на твојот профил пишува дека имаш 7 години, па ако е точно сум постар од 11 години од тебе, или ништо чудно и трета грешка си направил.

Epa dobro be drugar greska sme se razbrale.Bajagi sum postar od toa so pisuva na profilot.Ali eve iskreno ke ti odgovoram deka pratam tenis mnogu.Mi e pomegu poomilenite sportovi.A taka nes kaa razbiram a nekoj mi vika deka ne a razbiram malku se nerviram i izreagirav malku nervozno.Inace na vremeto mi bese omilen Andre Agasi a podocna koga pocna monopolot na Federer mislev deka ke nema kraj i deka tenisot stanuva ne interesen.Nesto slicno kako i so Mihael Sumaher vo F1.No se pojavi momceto Nadal i ja vrati dinamikata.Od prvpat koga go vidov znaev deka ke stigne do tuka.Inaku nesomneno deka i toj i Federer se klasa teniseri i deka nivnite finalinja se granicat so umetnost...:smir::smir:

Федерер..Не е нервозен , јак сервис, интересен тенис и некоја јака техника..Го љубам :)

Браво за новиот број 1, Рафаел Надал!!!

:olee::olee::olee:

За две недели, Надал е новио број еден, по речиси цели четири години неприкосновеност на Федерер. Честито за Надал!

И сега да се навратиме малку на муабетите од пред една и нешо година:
Моментално факт е дека Надал може да го победи Федерер само на земја, и тоа зборува кој е подобар. Но годините си врват, па така Федерер оди накај 26-27 и нормално дека не може да игра исто сега и како пред 3-4 години. А Надал е многу помлад и времето е пред него, но следниве барем 2 години, Надал ќе може само да се радува на Роланд Гарос и на останатите терени на земја. Надал во однос на Федерер е побрз, ништо друго. Додека Федерер има техника, силен форхенд и бекхенд, огомно психолошка стабилност и технички игра подобро.:helou:

Старее Федерер, поените се намалуваат бидејќи Федерер не игра толку турнири како порано, а како што кажа Ддиме, една повреда(не дај Боже) на Надал може да му ја сврти кариерата

Ко шо велев, единствената предност на Надал е неговата младост и одличната физичка подготовка (следствена на младоста).
Надал ич го нејчам, пред се поради негојо стил, ама стил кој му носи резултати. Федерер е великан на тенисо како спорт, а Надал има голем потенцијал да биди то. Како че го искористи, шо вела србите, живи били па видели. :)

Игра исто толку турнири како порано, само губи у прво, второ коло. :helou:

Игра исто толку турнири како порано, само губи у прво, второ коло. :helou:

13 турнири досега играл. Лани имал 21. Исто и во 2006.
Сепак се помалку.
+ постар е за 1, односно 2 години + Надал за тие години се повеќе добива на снага + сезоната ја почна со мононуклеоза (болест заради која и Анчич отсуствуваше подолго време).

Во прво или второ, па и трето коло испаднал во:
Дубаи; Мастерс во Рим; Мастерс во Торонто; Мастерс во Синсинати.

Дубаи - турнир игран по два месеци од Австралија, и прв меч по мононуклеозата.
Мастерс во Торонто - играл и два меча во дубл со Станислас Вавринка.
Рим и Синсинати - лоша работа.
За Торонто и Синсинати голема улога игра и поразо во антологиското вимбдонско финале со Надал.

Како шо гледаме, не е се катастрофално. Така изгледа само оти Федерер беше (до пред Вимблдон) КРАЛ на тенисо, ФЕНОМЕНАЛЕН, НЕПОБЕДЛИВ, НЕДОПРИЛИВ ЗА ОСТАНАТИТЕ!!!

:helou::helou::helou::helou::helou:

Не ми се вадете...Надал No.1
Видете која беше датата кога последен пат Надал изгуби од Федерер и добро запаметете ја, бидејки ке нема друга.

Зверот се зголемува...:baeh:

Олимписко злато...

...УС опен....

:pehar::pehar::pehar:

Не ми се вадете...Надал No.1
Видете која беше датата кога последен пат Надал изгуби од Федерер и добро запаметете ја, бидејки ке нема друга.

Зверот се зголемува...:baeh:

Олимписко злато...

...УС опен....

:pehar::pehar::pehar:

Ако моите два целосно вистинити поста ги сметаш за „вадење“ од нешто... така нека ти биди.
Ситуацијава е скоро иста ко та во Вимблдон 2001: Сампрас крал, неприкосновен, со неверојатни успеси во кариерата, ама скоро 30-годишен; Федерер младо, желно за докажување момче, со само 20ина години. Кој победи? Федерер.
Федерер продолжи и со игрите и успесите е меѓу легендарните тенисери на сите времиња (во многу нешта, и најдобар).
Надал треба да го докажи то во годиниве шо претстојат. Дали че успеј, че видиме.
То е едноставно ТАКА, небитно признал ти или не. :star::toe:

Ок те разбирам криво ти е. Ако се вадевте со тоа дека Федерер е крал на трева и дека е прв на листа (затоа бил најдобар), али сега не е ни едно ни друго.

Додуша уште е прв али сигурно паѓа нареден понеделник.

Отиде во минатато веке, не е најдобар тенисер на сите времиња, ни според титули не бил а нит ке биде...

Јас сум за Федерер.Подобар ми е:)

Секоја чест за Надал, извонреден играч.
Ама јас сепак сум за Федерер...
П.С. Мислам дека не е лошо и Џокович да се додаде во анкетата, како и некои други тенисери...

Секоја чест за Надал, извонреден играч.
Ама јас сепак сум за Федерер...
П.С. Мислам дека не е лошо и Џокович да се додаде во анкетата, како и некои други тенисери...

Oваа тема е само за ривалството меѓу овие двајца, за други тенисери има други теми. Сепак мило ми е шо како навивач на Федерер го цениш Надал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom