Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Е ајде де, ЧИТАЈ САМИОТ ШТО НАПИША.

"Федерер продолжи и со игрите и успесите е меѓу легендарните тенисери на сите времиња(во многу нешта, и најдобар)."

Пак те прашувам, во што ?!
-Ајде дај ми еден мрсен одговор да ти се пукнам од смеење во фаца.

-Само дадов имиња на тенисери кој биле бр1 во свет. Сафин е еден од нив.

Е ајде де, ЧИТАЈ САМИОТ ШТО НАПИША.

"Федерер продолжи и со игрите и успесите е меѓу легендарните тенисери на сите времиња(во многу нешта, и најдобар)."

Пак те прашувам, во што ?!
-Ајде дај ми еден мрсен одговор да ти се пукнам од смеење во фаца.

-Само дадов имиња на тенисери кој биле бр1 во свет. Сафин е еден од нив.

Уживај...

И да... Сафин.
Сафин беше прв дури две недели во 2000, и малку во 2001. Се на се, 10ина. Федерер е цели 200+ недели прв. (до утре). Зато...:kesa:

Одговор, "уживај"...:pos: :pos:
Ако мислиш на линкот, ебати рекордите...види на Википедија кој има највеке сингл титули и грен слем. Другите горе-доле помалце битни.
-Ајде 10пати ми кажа да ја прочитам тој твој одговор. Кажи ми во што е најдобар- како што пишуваш?!

Ок ај ке ќутам веке...стави си го палецот во уста и сисај го.

Далеку се од еден Агаси, Бекер, Надал, Џокович ...

Има неколку работи што светските експерти ги сметаат како пречка за Федерер да го има епитетот најдобар на сите времиња: немаше јака конкуренција се' додека не се појави Надал, па после и Ѓоковиќ (Сампрас го имаше Агаси, Бјорг го имаше Лендл и Мекинро...), не направи Грен Слем и уште не го стигна Сампрас по број на титули.

Има неколку работи што светските експерти ги сметаат како пречка за Федерер да го има епитетот најдобар на сите времиња: немаше јака конкуренција се' додека не се појави Надал, па после и Ѓоковиќ (Сампрас го имаше Агаси, Бјорг го имаше Лендл и Мекинро...), не направи Грен Слем и уште не го стигна Сампрас по број на титули.

Па то го зборам и јас во времето кога Федерер ги собра сите оние титули немаше ама ниту еден арен тенисер сите беа оне хит вондерс. Тој отскокнуваше малку од нив и затоа успеа да ги освои сите тие титули. За разлика од него беа сите оние горе конкуренти на вистинските легенди на тенисот, а за федерер можи колку сакате цитати да редите нема да ме убедите дека е најдобар тенисер.

Ма немаат ни факти, и со што ке те убедуваат ?

Не им замеравај, од утре следува новата ера на тенисот...и сега се малце напнати.

Одговор, "уживај"...:pos: :pos:
Ако мислиш на линкот, ебати рекордите...види на Википедија кој има највеке сингл титули и грен слем. Другите горе-доле помалце битни.
-Ајде 10пати ми кажа да ја прочитам тој твој одговор. Кажи ми во што е најдобар- како што пишуваш?!

Ок ај ке ќутам веке...стави си го палецот во уста и сисај го.
:pusk:

Па то го зборам и јас во времето кога Федерер ги собра сите оние титули немаше ама ниту еден арен тенисер сите беа оне хит вондерс. Тој отскокнуваше малку од нив и затоа успеа да ги освои сите тие титули. За разлика од него беа сите оние горе конкуренти на вистинските легенди на тенисот, а за федерер можи колку сакате цитати да редите нема да ме убедите дека е најдобар тенисер.

Ја не знам како наједноставно да разберите шо цело време ја уствари кажувам.
Ај вака: Роџер Федерер е меѓу најдобрите светски тенисери на сите времиња. Најдобар на сите рвемиња е Пит Сампрас. Но, тука се и Бјорг, Бекер, Меккинро, Агаси... а во нивото друштво е и Федерер.
Надал во врмето шо претстои треба да докажи дека и тој заслужува место во таа елита. Па можи и да го надмини и Сампрас. Засега е на добар пат, че видиме како че биди понатаму.
Сега појасно ви? поедноставно не знам да објаснам...:tapp:

Застана на тронот Надал :pehar: и тоа на најдобар можен начин со олимписко злато...се надевам дека долго ќе се задржи како број 1 :olee:

Ма немаат ни факти, и со што ке те убедуваат ?

Не им замеравај, од утре следува новата ера на тенисот...и сега се малце напнати.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Нова ера?????????Абе ѕвер си бе!!!!!!!
Каква нова ера бе?Читаш ли ти што пишуваш.Ерата во тенисот се брои пред и после Федерер!!!Кој пусти Надал леле!!!Стварно мислиш дека долго ќе трае неговото владеење,како што беше со Федерер 4 ипол години.Па на УС Опен ситуацијата може да се смени,мада реално од Федерер уште некоја година и толку,со оглед на годините.Интелегенцијата и елегантноста на Федерер е неповторлива.Надал го има помешано тенисот со некој друг спорт.Не е тенис за секого.Добар е дечкото не викам не,но од тоа што беше Федерер,треба уште мноооооооогу!!!

КОНЕЧНО!!! :icon_bigg
Надал, најдобриот тенисер на светот!!! :olee::olee:

Абе луѓе, треба едно нешто да се свати! Федерер е човек со свој имиџ, он има стил на играње како никој друг тенисер, нема кршено рекети, нема пцуено по судии противници и слично! А, кој е бе Надал???:toe:Никој и нишо! Јесте дека игра добро, ама пак како Федерер нема друг! Џабе шо е сеа Надал прв, кога Федерер пак ке го престигне! Нема шо!
ФЕДЕРЕР ШАМПИОН - надал:nenene:

Надал мојш да му се фати на Федерер. Никогаш нема да го има неговото ниво на префинетост, цврстина на карактер и никогаш нема да биде целосен играч како него. Дивјак :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom