Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уште 7 дена до прогласувањето на новиот крал во тенисот-Надал :je:...дали времето помина на Федерер![]()
Roger Federer e porazen vo cetvrt finalniot natprevar na olimpijadata.Padna vo voda negoviot son.Mozebi vo London 2012 ali togas ke bide veke 31 godina.Mislam deka ova bese poslednata sansa...Mozebi pomina no jas mislam deka US Open ke bide negov a i Olimpijadata pa ocekuvam da se vrati na 1 mesto posle US Open.
Освен то шо велиш дека ми е криво, друго се е точно. Федерер ни го знам, ни го познавам, па да ми биди криво за нешо.Ок те разбирам криво ти е. Ако се вадевте со тоа дека Федерер е крал на трева и дека е прв на листа (затоа бил најдобар), али сега не е ни едно ни друго.
Додуша уште е прв али сигурно паѓа нареден понеделник.
Отиде во минатато веке, не е најдобар тенисер на сите времиња, ни според титули не бил а нит ке биде...
... и мојов цитат е ЦЕЛОСНО ТОЧЕН, ако сакаш реално да го видиш. :wink:Федерер продолжи и со игрите и успесите е меѓу легендарните тенисери на сите времиња (во многу нешта, и најдобар).
Надал треба да го докажи то во годиниве шо претстојат. Дали че успеј, че видиме.
То е едноставно ТАКА, небитно признал ти или не. :star:![]()
Леле чоек, ај препрочитај уше еднаш погоре. Кој рече само за играта?За 20години нема да се знае како играл Федерер, ке се видат титули и тоа покажува. А да не ти кажувам кој има највеке титули, и кој ги држи рекордите.
Исто како во минатато, ајде кажи ми кој е подобар Мекинро-Агаси-Сампрас-Иванишевич ?
-По што ке гледаш, по игра или по титули ?
Секој си игра за свое време, и неможе да се мери убавината на игра, се мерат само титулите.
Немало јаки тенисери? :uvo:Мала исправка за титулите на Федерер. По број на грен слем титули сеуште не е прв (треба малку да поработи и да го стигни Сампрас). Плус за разлика од последните години додека ги освојуваше титулите и воопшто немаше добри тенисери сега има здрава конкуренција и тоа не само во НАдал и Џокович туку и во неколкумина помлади од типот на Молфис,Цонга ...
Немало јаки тенисери? :uvo:
Родик, Хјуит, Давиденко, Налбандиан, Сафин (2005)...?
Леле чоек, ај препрочитај уше еднаш погоре. Кој рече само за играта?
Е добро де кажими, според ШТО федерер е најдобар на сите времиња....ме нервира што на глупи начини викате дека федерер е најдобар на сите времиња.
Во тенисот се мерат САМО титулите. Федерер нит бил нит ке биде најдобар. ФАКТ!
-Федерер е само еден обичен бр.1 на свет во одреден периот. Како што бил Сафин, Агаси...и многу други, а сега и НАДАЛ!
То е мое напишано, како ти го толкуваш не знам...Федерер продолжи и со игрите и успесите е меѓу легендарните тенисери на сите времиња (во многу нешта, и најдобар).