Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Надал шампионе!!! Само така Надал! Успеа да го победи Федерер на неговата подлога, на трева. ќе беше уште поголем срамот да не заврнеше. Тогаш ке беше 3:0 во сетови. АТП но.1: РАФАЕЛ НАДАЛ
Абе ајде, дождот го спаси Федерер како да не, може само успеа да се сконцентрира повеќе ништо друго, а и ако го спасил првиот дожд што не го спаси и вториот дожд па Надал да изгубеше, секако нема врска дождот, и баш ме интересираше ако Надал изгубеше дали ќе се вадевте со тоа дека дождот му наштетил али штета Надал тепаше.
АТП но.2 Рафаел Надал засега

Ако гледаме реално дождот му дојде добро и на двајцата. Федерер беше ептен нервозен па се смири и успеа да се врати, а Надал ако не заборавате имаше повред ана коленото и едно време многу лошо се движеше. По паузата мисламдека се врати. Така паузатаму одеше во прилог и на двајцата. Ако има простор за зборање ако се случело нешто тогаш ќе се случело нешто друго е за време на повредата на Надал. Ако не се лизнеше мислам дека имаше големи шанси да го победи во 3 сета. Ама шо е тука е. За нас е најдобро шо заврна и шо можевме да го гледаме можеби најдобриот меч шо можиме да го замислиме, досега ланското финале ми беше еден од најдобрите мечови ама со овај .... уште долго време треба да помини за да видиме ваква претстава:salut:.

Каде и да е ќе имаме нов рекет број 1 во светот,знам многу е разликата во моментот но Надал станува се подобоар и подобар...Рафа Мајсотре:vozbud:
Позз:helou:

Ej ne moze da kazete Nadal e podobar od Roger, ipak gledajte deka mu falat uste samo 2 Grend Slema da go smeni na Pit Sampras iako i Rafa e klasa ali mislam deka ima uste vreme da go pravime podobar od Federer koj denes spored mene nemase i tolku srekja i epten lesni topki zagubi sto retko se slucuva kaj nego, a za toa deka ako ne se prekinela ke bilo 3-0 ne veruvam, na 6-7 za Rafa vo 3 set koga imase taj brejk dali vidovte koj return go isprati Roger i kakov poen zede pa toa ne e slucajno ve molam spasi 3 mec topki i pokaza kolku e golem

Браво за Надал... феноменално си одигра!
...иако навивав малце за Федерер, реков во претходен пост дека Надал ке тепа.
Некако Федерер многу џентлменски ми играше, не форсираше игра на бекхендот на Рафа.
Додека Рафа не го освоеше Вимблдон немаше да биде признат за еден од најголемите...
...а додека Роже не тепа во Франција, нема да биде подобар од Сампрас...
...иако според мое скромно мислење, подобар е.
Нема муабет... двајцата се вонземјани, ни Џокович.. ни Родик (за кого навивам).. никој не им е ни до колена.
Е сеа... иде сезона на тврда подлога. Тука се типува на Федерер и Ноле (од сенка)...
Рафа со колената тешко... на трева колку толку има лизгање, ама на тврда јок.
...како и да е, мило ми е за Надал... заслужи дечкото, браос!

Браво за Надал... феноменално си одигра!
...иако навивав малце за Федерер, реков во претходен пост дека Надал ке тепа.
Некако Федерер многу џентлменски ми играше, не форсираше игра на бекхендот на Рафа.
Додека Рафа не го освоеше Вимблдон немаше да биде признат за еден од најголемите...
...а додека Роже не тепа во Франција, нема да биде подобар од Сампрас...
...иако според мое скромно мислење, подобар е.
Нема муабет... двајцата се вонземјани, ни Џокович.. ни Родик (за кого навивам).. никој не им е ни до колена.
Е сеа... иде сезона на тврда подлога. Тука се типува на Федерер и Ноле (од сенка)...
Рафа со колената тешко... на трева колку толку има лизгање, ама на тврда јок.
...како и да е, мило ми е за Надал... заслужи дечкото, браос!

Сампрас има 7 титули на Вимблдон. :helou:

Иначе, сега Надал ја намалил разликата на околу 540 поени, никогаш не бил толку блиску до Федерер. Плус, има многу поени помалце за бранење до крајот на годината. Се надевам ќе ја заврши како број 1. :)

се е можно . не верувам дека ќе го смени оваа сезона би требало после следниот ролан гарос надал да биде прв , но да почекаме. и без разлика колку ми е антипатичен надал едвај го чекам следното финале меѓу овие двајца

Сампрас има 7 титули на Вимблдон. :helou:

Знам дека Сампрас има повеќе титули на Вимблдон...
...муабетот ми е дека Федерер има подобра игра.
Кога би се сретнале Сампрас и Федерер во своите најдобри години/форма, на било која подлога... мислам дека Федерер би победил, башка веќе го има победено само што тогаш Федерер почна да се појавува а Сампрас да го губи осетот.
Според мене против било кој играч во историјата Федерер би победил, со онаа форма од пред 2-3 години.

Mislam deka Roger uste e broj eden i pokraj sto zagubi na negov teren, Nadal ima uste da pokaze i vremeto ke kaze dali ke ja stigne ubedlivosta na Federer

Јас искрено навивав за Федерер, многу ми се допага што е многу смирен. Многу добар тенис што не се гледа секој ден. Големи играчи и двајцата, алал да им е. :smir:

Јас навивам за Роже Федерер,затоа што тој е крал на тенисот и е непобедлив.Овој US Open ќе биде негов.

Абе не дека гледам многу тенис,не ни навивам за никој. Ама оној надал се прчи коа ќе земе поен ко кој знае што да направил. Федерер си седи мирен како вистински професионалец. Ајде млад е надал уште ќе научи :)

Федерер по природа не бил баш смирен каков што го мислиме. :) Кога бил мал, утнал некоја топка и многу лошо опцул. Мајка му кога го слушнала го казнила, цела недела да не игра и му рекла ако уште еднаш така направи, никогаш веќе нема да заигра тенис. И од тогаш е ваков каков што го гледаме - ги контролира емоциите. :)

Федерер и е тоа каде каде појак од Надал, што ако го победил Надал на трева Роже(и Роже го има победено Надал на земја). Ако гледаме у поените по финалето Федерер пак ќе биде пред Надал, но само можам да кажам дека играта на Надал е многу подобрена во оваа 2008, па таму накај 2009 можеби и ќе признаам дека Надал е појак, но сега за сега не е.

Nikogas Federer go nema pobedeno Nadal na zemja.I toa sekogas gubel ubedlivo so 3-0 ili 3-1.Posledniot Rolan Garos 6-1,6-3,6-0.Imaat igrano revijalen natprevar kade sto pola teren bil zemja pola trava i pobedil Nadal.Neznam tocen rezultat na toj natprevar.Inace megusebniot skor pomegu NADAL I FEDERER e 13:6 za NADAL...

Nikogas Federer go nema pobedeno Nadal na zemja.I toa sekogas gubel ubedlivo so 3-0 ili 3-1.Posledniot Rolan Garos 6-1,6-3,6-0.Imaat igrano revijalen natprevar kade sto pola teren bil zemja pola trava i pobedil Nadal.Neznam tocen rezultat na toj natprevar.Inace megusebniot skor pomegu NADAL I FEDERER e 13:6 za NADAL...

Само еднаш го има на земја победено, во Хамбург, ама знам нешто беше Надал преуморен тогаш. Подобар е од Федерер, после победава на Вимблдон ехеее, не да се докажа... И Бекер рече дека за него најдобар е тој што ќе ги освои последователно и Ролан Гарос и Вимблдон, а тоа му успеа на Надал. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom