Набројте барем пет нешта за кои сте благодарни на Господ

сигурна ли си ???? си ја читала нивната библија ????
поздрав Кастл :)

Сум разговарала со нив и сум ги споредувала доктрините.
Не да сум сигурна! Ако сакаш и за други разлики ќе зборуваме, ама не знам дали ќе е плодоносно.
Се најубаво Апокалипто.

1.Здравје...
2.Семејство
3.Топол дом
4.Тоа што ми дае брат(славен брат)
5.Среќен живот..

Не можам да кажам дека за нешто сум му благодарна на Господ. Ме создале моите родители по пат на оплодување, имам покрив над глава затоа што моите работеле, се труделе, заработиле па создале. Имам пријатели, сама сум ги стекнала...итн...итн

Колку само грешиш. И татко ти можел пред 22 години да те издрка во полско веце, ама пишано ти било да се родиш, како шо ти е напишано се во животот.

Благодарна сум за:
1.здравјето(моето и на моите најблиски)
2.за среќата
3.за љубовта
4.за животот
5.а посебно за тоа што сум се родила во моето семејство

Колку само грешиш. И татко ти можел пред 22 години да те издрка во полско веце, ама пишано ти било да се родиш, како шо ти е напишано се во животот.
Да бе,однапред е се напишано...нема грешка.
Иднината си ја креираме ние,а настаните што се случуваат се рандом....ај да не забегуеме со офтопици...па ке почнат да ми бришат мислења...:kesa:

Tesko e da se kaze, za ova, ova i ova. Nekako toa mi e ko da popunuvam formular vo zavod za statistika. :icon_bigg
Sepak... da... ima mnogu raboti za koi sum Mu blagodaren na Bog. Najpoveke, za toa sto sum svesen deka treba da sum blagodaren i za toa sto imam mnogu raboti za koi mozam da kazam deka sum blagodaren.
Za toa sto sum, i sto ne sum, i za polniot zdiv so koj mozam da kopneam i da se voshituvam... ete toa bi bilo

Да бе,однапред е се напишано...нема грешка.
Иднината си ја креираме ние,а настаните што се случуваат се рандом....ај да не забегуеме со офтопици...па ке почнат да ми бришат мислења...:kesa:

:aplauz: Имаш зеленко за ова... :)

Според верата дркањето е грев:kesa:

Според верата дркањето е грев:kesa:

Според верата и спомнувањето на името Господово напразно е грев. А кога свршуваш, викаш „Оооо Господе, Ооооо Боже!“. :)

1.Што сум здрава и жива
2.Што имам топол дом
3.Што имам прекрасно семејство
4.Што голем дел од желбите ми се остварени
5.Што ми дава сила да издржам во овие тешки времиња

1. Што сум здрава како дрен!
2. Што имам семејство!
3. Што кога ќе се разбудам имам покрив на главата, дом!
4. Што ми дарил повеќе работи, како и во психички поглед, така и во физички! :pipi:
5. Што едноставно ми е убаво во животов, се радувам на секој нов ден благодарение на горе 4-те наведени работи!

Ова се тие 5 основни работи за кои најмногу сум му Него благодарна, се другото произлегува од нас самите! :smir:
Да,тоа се сигурно петте работи за кој треба да сме благодарни на Бога.Барем што се однесува до мене

можеби и не треба да се набројуваат нештата за кои сме му благодарни на Бога, за мене доволно е со вистинска верба да Му кажам Благодарам за се што имам а е плод на неговата Света волја. Секој човек има многу да му благодари на Бога, и верувам дека тоа се повеќе од само пет нешта. Сепак ми се допаѓа темата, зашто прави човек да размисли за она што го има благодарение на Бога и да Му каже Благодарам за тоа.

Tesko e da se kaze, za ova, ova i ova. Nekako toa mi e ko da popunuvam formular vo zavod za statistika. :icon_bigg
Sepak... da... ima mnogu raboti za koi sum Mu blagodaren na Bog. Najpoveke, za toa sto sum svesen deka treba da sum blagodaren i za toa sto imam mnogu raboti za koi mozam da kazam deka sum blagodaren.
Za toa sto sum, i sto ne sum, i za polniot zdiv so koj mozam da kopneam i da se voshituvam... ete toa bi bilo

Голем поздрав до тебе! Ова со формуларот ме насмеа стварно :icon_bigg
Прашав а пет работи за да размислиме што ни е најважно во животот,што го зазема нашето прво место. А секако дека ги има безброј работи за кои никако не можеме да Му се оддолжиме на Господ. Си благодарен што со полн здив можеш да се восхитуваш и да копнееш. Ммммм...Длабоко.

Според верата и спомнувањето на името Господово напразно е грев. А кога свршуваш, викаш „Оооо Господе, Ооооо Боже!“. :)

аман бе зарем дотаму ти е дојдено ха ха ха

Прочитав дека во повеќето од мислењата е набројано за кои работи сме му "благодарни" на Бога. Како може тие работи да се припишуваат на толку апстрактен поим??!!! Ако некој пријател или човек ти направи некое добро дело, ти ќе му заблагодариш него - ама тој вистина постои во реалноста (го гледаме дека вистина постои). За тоа што му се забалгодаруваат на Господ за покривот на главата: Некој се мачел да заработи за да ја направи ќуќата во која живееме, а ние не му се заблагодаруваме него, туку на Господ. Не можам да сфатам како размислуваат некои луѓе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom