Музиката во игрите

• Креатор на темата Креатор на темата Nightwalker
  • Време на започнување Време на започнување

Дефинитивно меѓу најдобрите!!!!

Dragon Age супер музиче :)

и Braid исто така феноменален саундтрак :P

ХАХ. Незнам како сум ја заборавил музиката од Call of Duty 2 да ја спомнам.
Ма каков Braid или Half Life 2... в ред, имаат добра музика ама од CoD ми е подобра.

Еве две композиции една по друга ставени. Од руската кампања.

Иначе колку што видов, музката од CoD игриве ја правеле познати композитори.
Малкј Гиачино во CoD 1, Грејам Ревел во CoD 2, од 4ката Стефан Бартон, не толку е познат композитор, а од MW2 пак е Ханс Зимер

@Мод. Ај ако сакате спојте ја темава со [thread=45393]оваа[/thread]. Не се многу активни, немора две различни.

GTA IV Loading Screen Theme

Call of Duty - World at War OST - Wild Card

Wehrmacht theme victory COD WaW ili t.n. Koniggratzer Marsch

Абе на кантер страјк соурс најдобра е музиката за стартап:baeh:

Frank Klepacki, дечки.. C&C (вклучувајќи ги Red Alert 1/2), Dune, Blade Runner..

Одма после него заслужува да биде ставен и Bear McCreary, композиторот од Battlestar Galactica. Има работено на само една игра до сега (Dark Void), ама музиката е единствената светла точка во неа (pun intended) :)

Time is running out.. ti-ti-ti-ti-time is running out.. :)

Дечки, извинете, ама без конкуренција најдобар soundtrack, што одговара на приказната и целокупно на играта, е soundtrack на The Elder Scrolls 4: Oblivion.

Проверете ги и другите песни од играва.

Barav da go simnam celiot saundtrack,ama tesko mi odi,moze li mala pomos,samo da ne e pakuvan vo rar ili slicno,mi treba .mp3 fajlovite da se,ve molam bilo koj pratete mi link po pp... sleduva nagrada:smir:
P.S kako be nikoj ne spomnuva soundtrack na StarCraft??? glavna pricina zosto ja igram den denes 11 godini od koga izleze...denes pocna beta public test za StarCraft II :vozbud:

Со НФС никој :) посебно некоја од последниве кај шо беше саундтрак The Qemists feat. Mike Patton- Lost Weekend и Stompbox

Ептен јака музика има MW2. Го бива Ханс Зимер за ваква музика.
Еве еден мал избор.

И еве го тој „џинглот“

Саундраков може лесно да се извади од играта. Со Winrar ќе ги отворите iw_17.iwd до id_20.iwd и од sound\music ќе ја отпакувате музиката.

Ептен јака музика има MW2. Го бива Ханс Зимер за ваква музика.
Еве еден мал избор.

И еве го тој „џинглот“

Саундраков може лесно да се извади од играта. Со Winrar ќе ги отворите iw_17.iwd до id_20.iwd и од sound\music ќе ја отпакувате музиката.

Добро, кога ќе видиш дека има негова музика во голем дел од најпознатите филмови од последниве 25 години, сите останати композитори од темава паѓаат за едно скалило :)

Добро, кога ќе видиш дека има негова музика во голем дел од најпознатите филмови од последниве 25 години, сите останати композитори од темава паѓаат за едно скалило :)

Епа ете Activision платиле познат и добар композитор, тој направил добра музика која одговара со играта и ете полн погодок. Нас ни останува да ја слушнеме и да си кажиме ова ми се допаѓа.

Туку, кој ќе биди композитор во следната Call of Duty.
Џон Вилијамс? :tv:

Во NFS има најубави песни. Посебно кога ќе ми текне на Most Wanted ... :wink:

Еве нешто од Team Fortress 2. ТФ2 среде играњето нема музика, но има на почетокот кај мениата. Кога ја издадоа играта имаше само 4 вакви композиции. Со секој апдејт на класите ставаја по некоја. Со апдејтот "War" ставија две нови. Еве една од нив.

И еве сеќавање за Sin Episodes: Emergence, игра која нема да добие продолжение (на почетокот биле планирани дури 9 епизоди). Ова е песната од почетното мени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom