Музика за пиење - DRINKTRACK

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно незнам како издржуваат оние кои пијат на некои лоши кантри песнички,во Бугарија ми беа најсмешни Скандинавците и нивните песнички :pos:...абе треба нешто да те дигне од стол за да пиеш,не мора само фолк да биде може и наши песни...и слично...

Da,mislam deka se moze da te raspolozi ama muzika za pienje e sepak srpskoto,so srceparajuci tekstovi!Mene na primer kejf mi pravi Nesanica,so nea totalno se opustam kaj i da sum koga pijam...:pipi:

Не ми е јасно зошто поголем дел од форумџиите тврдат дека пиењето иде природно на српско.:raz:

Мене лично многу тешко ми иде алкохолот на такви дупепарајуче песне(мој личен став). Последното мое присатсво во една од многуте скопски кафани ја докажуваа оваа теорема.

Едноставно кажано и пивото ми иде тешко покрај таккви песни, а како што сите знаеме пивото е едно од полесниоте алкохолни пијалаци. Додека пак ако слушам рокче(било какво) и најтешките алкохоли имаат вкус на летен густи сок од ананас со мразче внатре.
Значи според горенаведениот аргументиран факт се побиваат сите кој што злобно, неинформирано, нарцисидно водени од чисто манијачки мотиви тврдат дека српското е вистинскиот избор за пиење. Јас нема да кажам дека рокот е вистинскиот избор, но затоа ќе потенцирам е еден од најдобрите-плус ретко кој не го осетил задоволството на седење во парк со друштво винце и гитарче така да...:wink:

Севдалинки...Староградски...одбрани песни...а не турбо шунд. Со други зборови, песни кои и најнемузикалните луѓе ќе ги натераат да кренат раце во вис покажувајќи дека песната му ги пробива градите! :)

П.С.

~*TамарЧе*~ напиша:
Проклета је Америка и злато што сјаааа..
Аман бе? Од кога оваа песна е...кхм...патриотска??

Као да има некој голем избор на што можеш да пиеш .. кај и да отиде човек , сегде српско , шабанерија , миле китич .. преку стапов ми доаѓа кога некој ке ми каже дека српското било музика за пиење .. колку е само тоа малоумно и патетично до солзи !

anyway .. мене најкеиф ми е да пијам на рок , ретро .. онака нешто олд скул .. нешто као Motorhead , AC/DC , Nirvana , Iron Maiden ...

Е тоа никогаш не сум го „сварил“...како бре ти прави кејф да пиеш на Ајрон мејден?? Те гаѓа у срце? Се наоѓаш у текстови? „мелодијата“ ти лежи на срце??

Е тоа никогаш не сум го „сварил“...како бре ти прави кејф да пиеш на Ајрон мејден?? Те гаѓа у срце? Се наоѓаш у текстови? „мелодијата“ ти лежи на срце??

Да .. сите три работи што ги кажа !

јебига , и ја неможам да го сварам српското ..

јебига , и ја неможам да го сварам српското ..

Српското неможам ни јас да го сварам...Ама не станува за тоа збор сега...Станува збор за твојот избор и пошто не ми е јасен би сакал да го образложиш...да барав одговор „да“, воопшто немаше ни да прашувам :pipi:

Па...повели:smir:

Па друже , ке биде ли доволно ако ти кажам дека почнав со Мејден негде у 3-4 одделение ? Научен сум на таква музика .. не дека неможам да пијам на српско .. ама тоа не ми е баш најомилено !

Јас почнав со рап...некаде истото тоа време...93-94...малку се слушаше тогаш тука рап, а и ден денес сум голем фан. Ама јас, на рап неможам да пијам, не ми е музика која ќе седнам со алкохол и ќе пијам слушајки ја. Се разбираме? :smir:

Значи батали ја српската музика, рачунај како да не постои. Кажи ми сега, објасни го чувството и што кај тебе предизвикува таа музика за да пиеш слушајќи ја и така тоа...?

Можам на скоро све освен на метал и неговите безброј подвидови
Пожелни се Звезде Гранда и Џогани ко за почеток,после текот нека иде накај Мерли,Чорба,Жељко Самарџич,Тома,нека заврши со нашите(без Макдонско Девојче) не мора баш патриотските ама потребни се и стварно цепат срце и може и до кршење да ја дотераат

Биоритам
Миле Кузмановски
Гоце Арнаудов

Одлични се:
група: Деспина
група: Молика
група: Боеми

-----------------------------------------------------------------------------------
посебна почит(добра староградска музика):

Ајри Демировски - Берберот
Васка Илиева
Јоне Христовски

Јас почнав со рап...некаде истото тоа време...93-94...малку се слушаше тогаш тука рап, а и ден денес сум голем фан. Ама јас, на рап неможам да пијам, не ми е музика која ќе седнам со алкохол и ќе пијам слушајки ја. Се разбираме? :smir:

Значи батали ја српската музика, рачунај како да не постои. Кажи ми сега, објасни го чувството и што кај тебе предизвикува таа музика за да пиеш слушајќи ја и така тоа...?

Па еве замисли се собираме едно 7-8 луге кај некој дома , повекето од нас слушаат рок .. купуваме 2 гајби пиво .. пуштаме Мејден и пиеме , урламе , се дереме и сите сме весели .. ова не би требало да изгледа толку комплицирано , нели !:smir:

Чувството .. па вака .. Мејден е едино нешто што го сакам повеке од све на светов .. во последниве 10-11 години немало ден а да не ги слушнам .. значи ги слушам кога сум тажен , кога сум срекен , кога сум полн со љубов , кога сум полн со омраза , кога сум нервозен , кога сум расположен , ги слушам дури и во моментов додека го пишувам ова .. Мејден не е било кој бенд .. Мејден е бенд кој што заслужува многу почит, бенд на кој што му се клањаат веројатно сите , буквално сите останати бендови во светов .. Најубавиот ден во мојот живот беше 14 март оваа година .. денот кога ги видов Мејден во живо у Белград , после 10 години нестрпливо чекање .. дури бев спремен да одам пешки до таму во случај да не најдам пари .. и ете , сонот ми се оствари ! Незнам што ти е толку тешко да разбереш како можам да пијам на Мејден .. можам и да спијам со Мејден , да јадам на Мејден , да се бањам на Мејден , да серам на Мејден .. можам све да правам на Мејден ... тоа е тоа , како сакаш свати го .. за мене чувството кога пијам на Мејден е ипак нешто слично како она на лугето кои што пијат на миле китич или цеца и ке ги погоди некоја песна и дигаат раце и весели се .. за мене тоа е патетично .. чувството на Мејден е многу појако :D .. само немој да ме сватиш погрешно .. Мејден не е едини бенд што го слушам и на кој што можам да пијам !

Мејден не е едини бенд што го слушам и на кој што можам да пијам !
Прогласувам изјава на годината. :)

Не ме сваќај погрешно, ама тоа не го осеќам како моја култура, под кутура мислам општо живот кај нас и работите кои не идентификуваат...затоа.

pa dovolno e da imas zelba ...
jas mozam da pijam samo na pok,metal i nesto elektronsko a da se razbira i kvalitetna starogradska ...
srpsko od koga "preduslov za pijanje - nemam poim i ne gi razbiram tie sto go primenuvaat toa -
a treba da probate bar na maiden - vredat !!!!!
imaat pesna za sekoja casa - "materijal" :vozbud:,pa i drustvo -
...
moe mislenje !!!!!!!
te gaga u srce - da imas pesna sto si porasnal so nea i onaka ko "vistinska rabota" -
nikogas nemam slusano turbo - dur mi e sram (ne gi znam ni peackite nit pesnite ):pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
pa normalno mi e cudno kako nekoj pie vsusnost na takvo nesto -
fer odgovor ???? :smir:

Back
На врв Bottom