Музика и предрасуди

• Креатор на темата Креатор на темата SteF
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сакам нешто да кажам во врска со темава, ама нема....
Оти ќе ме потепаат "металциве" шо се маткаат по форумоф.....:pos2:

Гижо напиша:
турбофолкерите се сељаци :))))))

50% од предрасудите се основани, но тоа не е причина да ги имаме, така непотребно се создава негативен набој помеѓу нас

Иам предрасуди спрема турбофолкерите.

Goddess of Chaos напиша:
Иам предрасуди спрема турбофолкерите.

i oni sprema tebe imaat:baeh: :baeh:
ali eve i ova pa,ne deka se smetam za turbofolkerka,ama zosto jas ne bi imala predrasudi sprema rokeri i raperi,ako oni imaat sprema mene...se e do lugjeto,site se ljutat ako nekoj ima predrasudi za niv,a koga oni imaat predrasudi togas toa e okey...

KohlBass напиша:
Ednas sedejki u kafic so doricni osobi, otkako naracav Koka-Kola za pienje go dobiv prasanjeto `So metalec si ti, ne pies crveno vino???`
...

Ne zezaj....Vaka ti kazale??? c c c c c c Bog da chuva

Nemam golemi predrasudi sprema odreden tip na muzika ama imam sprema turbofolkot kako i poveketo tuka.Ama stvarno ta muzika
me vadi od takt navistina.Ligava muzika spored mene, ne znam mozi ke me napadnite sega ama toa e moeto mislenje.
A inaku nemam predrasudi sprema nikoja druga muzika.

Nemam predrasudi za nikoj vid na muzika i lugeto ne gi ocenuvam spored muzikata sto ja slusaat tuku spored nacinot na nivnoto odnesuvanje.

Имам предрасуди спрема турбо фолкот.......само спрема тоа......ама и тие не се големи

предрасуди има и ќе ги има така да нема муабет
и јас сум сестран човек али предпочитам транс и рок
и уште нешто ЗА ВКУСОВИ НЕ СЕ ЗБОРИ САМО МОЖЕ ДА СЕ ДИСКУТИРА да се прифати нечиво мислење или да не се прифати , а не да се убедуваме цела вецер или ден дека тоа нечини и поубаво е да слушаш нешто друго

KohlBass напиша:
Ednas sedejki u kafic so doticni osobi, otkako naracav Koka-Kola za pienje go dobiv prasanjeto `So metalec si ti, ne pies crveno vino???`
...

Да нарачаше Sprite све ќе беше поинаку..;)

Да го анализират некој мојот вкус за музика, без да ме знајт, ќе мислеше дека деноноќно се носам во црно. Е не е така, зато и немат кон мене упатени толку многу предрасудни.. како да ги наречам.. мислења, за разлика од едно момиче шо учит со мене. Е таја врска немат од метал, слушат бон џови и хим цело време, ама се облеквит ко смртта да и е прва брачеда. Па некои ланци, па шознам јас таму. Нејзе на зафрканција ја завикаа Дрога. 90% е до облеката, не до вкусот. Мразам предрасуди, ама и јас ги имам, не викам не. Зато секој нек си го терат своето без грижа шо велат другите, зато шо каков и да си стално ќе се најт некој на кој нема да му одговараш.

MaRiNa`Oh напиша:
Да нарачаше Sprite све ќе беше поинаку..;)

Да го анализират некој мојот вкус за музика, без да ме знајт, ќе мислеше дека деноноќно се носам во црно. Е не е така, зато и немат кон мене упатени толку многу предрасудни.. како да ги наречам.. мислења, за разлика од едно момиче шо учит со мене. Е таја врска немат од метал, слушат бон џови и хим цело време, ама се облеквит ко смртта да и е прва брачеда. Па некои ланци, па шознам јас таму. Нејзе на зафрканција ја завикаа Дрога. 90% е до облеката, не до вкусот. Мразам предрасуди, ама и јас ги имам, не викам не. Зато секој нек си го терат своето без грижа шо велат другите, зато шо каков и да си стално ќе се најт некој на кој нема да му одговараш.
Ова е брука за фановите на Бон Џови!Бреее,Марина,стварно момичето ги подркала...оооо побркала поимите,дефинитивно!:icon_roll

"Нема рапери, металци, трансери, и што ли уште не... има само луѓе и нелуѓе, зло и добро..."

Razorblade Kiss напиша:
Ова е брука за фановите на Бон Џови!Бреее,Марина,стварно момичето ги подркала...оооо побркала поимите,дефинитивно!:icon_roll

Офф-
Па ХИМ да не се метал сега пак?! исто л***о ми се, со извинение.

MaRiNa`Oh напиша:
Офф-
Па ХИМ да не се метал сега пак?! исто л***о ми се, со извинение.
Не,зборот ми беше дека Бон Џови не се тип на група што ги слушаат таканаречените металци!Ниту Хим.

Според мене видот на музика што ја слуша човекот кажува дел од неговиот живот, цел, стил и карактер.ЈАс сите видови музики ги почитувам и немам ништо против кој било вид на музика.Зависи од музиката човекот кај излегува пр петок сабота,(но не секогаш зависи), па некоја цел или остварување во животот речиси секогаш има врска со музиката(пр- РАП = жени коли и пари) и уште многу работи.Сега не викам дека човек се цени по тоа што слуша но сепак мене ми дава некоја претстава за човекот.ТОа е мое мислење па кој мисли нешто друго нека каже или нека ме надополни мене или останатите форумџии.Ајт поздрав

А и забораив да кажам.Коа бев помал т.е. копиљ(јес да и сеа не сум некој голем ама ај) и тоа беше 6 према 7 летен распуст и тогаш бев онака нафуран и се знаев и киснев со некои панкери така цело време и тогаш онака напраив четка фриз, фурав фармерка тесна и така натака си знаете што иде.И идеш онака по улица и не можеш да останеш неприметен.Мора секој да отвори уста и да каже нешто да не остане покусо.Имаше и добри коментари ама и не баш фини некои.И така си викам ај што ке ме праат овие ваков.После се вратив како што бев и топ си е сеа.А сеа сум вечи панкер него тогаш а тоа четка ова она нема везе толку.Се гледа дали имаш појма од музиката што се слуша и таканатака.Ама тоа ти е македонија наша мила и драга.Каква и да е си ја сакаме само чурук народ има ама тоа ти е.живот.Ај да не мрчам поише ајт поздрав:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom