Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Понекогаш се прашувам зошто Надал или Федерер не ги свиркаат вака? :D И сериозно, потегот на публиката ич не е за оправдување исто како што не е оправдување ова погоре од видеото. На број 1 не треба да му се дешаваат вакви ствари.

Понекогаш се прашувам зошто Надал или Федерер не ги свиркаат вака? :D И сериозно, потегот на публиката ич не е за оправдување исто како што не е оправдување ова погоре од видеото. На број 1 не треба да му се дешаваат вакви ствари.
Само се дава мотив со вакво однесување.

Никој не ја правда публиката. Имало и таму црепови. Ама сум гледала финалиња во кои публиката била простачка до коска. Рим беше, финале меѓу Роџер и Рафа ми се чини. Ужас. Па никој не испцу никого.

А што мисли Ѓоковиќ со ова пцуење? Дека ако ги испцуе вака простачки на мајчин јазик, медиумите нема да му го преведат ова и да го објават? Како ќе се појави следната година овде после ова? Светскиот рекет број еден. Бон-тон лекции му требаат на човеков.

Ајде Викторче идеме јакоо,гази ја камиказава :vozbud::vozbud:

Кој цар бре на што личи ова? :facepalm:

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: (да се надоврзам)

Како е можно во еден од најелитните спортови, тенисерот број 1 во моментов, да реагира на овој начин?? Па цел живот гледам тенис и сум видела секаква публика, но не и тенисер кој пцуе на неа, особено не на овој начин! И навистина, зошто кога играле Надал, Федерер и многу други публиката не реагирала вака? Немојте ве молам да го оправдувате ова, ова е срамота! Знаеме сите дека Џокович на секоја победа веќе се кака од што се мисли ЕВЕ КОЈ СУМ!! Но ова сите граници ги премина на неговата мизерност и некултура! И што ако на крај се поздравил убаво, кога ги испцу оние кои дошле тука да го гледаат??

Па во Рим беше пред четири години кога Федерер изгуби од Џоко, кога го скрши рекетот. Членовите на семејството на Џоко беа претерано гласни во текот на целиот меч, Федерер им рече да бидат потивки и доби аплауз, но јас не видов да ги опцу на француски.

Многу карактеристики го прават еден тенисер Голем и најдобар.

Какво оправдување бе, нема оправдување за ова, на светски рекет број 1 ова да му се случи е срамота. Колку сака нека е одвратна публиката, а рака на срце беше во голема мера, он не смее така да изреагира. На што личи со такви пцовки да се обраќа? “Сад чете да ми лижете курац“... Браво царе, ти го излижаа пепел ти го напраија. И оној коментаторон почна многу на живци да ми иде, го отече со тоа дека признавал оти топките се добри, па како да не признае бе ЛОЛ, земја е ова, и да не признае ќе дојде судијата и ќе го види трагот. Бог да чува, малце главата нека ја уклучи. Нормална ствар е тоа на земја, и Федерер и Надал и Ферер и сите останати тенисери го прават тоа.
Едит: Хас и Робредо почнаа, гледајте поезија од тенис, се надевам Томи ќе тепа, едноставно ме воодушевува со неговата игра.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: (да се надоврзам)

Како е можно во еден од најелитните спортови, тенисерот број 1 во моментов, да реагира на овој начин?? Па цел живот гледам тенис и сум видела секаква публика, но не и тенисер кој пцуе на неа, особено не на овој начин! И навистина, зошто кога играле Надал, Федерер и многу други публиката не реагирала вака? Немојте ве молам да го оправдувате ова, ова е срамота! Знаеме сите дека Џокович на секоја победа веќе се кака од што се мисли ЕВЕ КОЈ СУМ!! Но ова сите граници ги премина на неговата мизерност и некултура! И што ако на крај се поздравил убаво, кога ги испцу оние кои дошле тука да го гледаат??

Па во Рим беше пред четири години кога Федерер изгуби од Џоко, кога го скрши рекетот. Членовите на семејството на Џоко беа претерано гласни во текот на целиот меч, Федерер им рече да бидат потивки и доби аплауз, но јас не видов да ги опцу на француски.

Многу карактеристики го прават еден тенисер Голем и најдобар.
Татко му на Ѓоковиќ е сељандура тешка, мене би ми било срам по слемови да го носам.

Да не ве цитирам..
Рече ли некој дека Григор незаслужено победи, нели честитавме за најголемиот успех негов?
Муабетот дојде за тоа дали тактизирал или не, бидејќи се споменаа поените на темата, и дека многу малце ќе загуби Новак со овој пораз, речиси ич, и од понеделник ќе е 81 недела на 1 место на АТП листа..

И ај не можете да го споменете како тоа Новак одмарал 10 минути, а овој одма станал да игра.

poubava snimka i poubav zvuk...
car ! :ROFLMAO:
Car car, uste dres od Dortmund da im izvadese :pos:
Od uvek na hejt lista mi bila spanskata publika, i se isturi i od moe ime, sea samo krivo mi e sto ne pobedi i ne otide na osvojuvanje na turnirov, u usta da gi izmocase. :D

Не знам стварно што е ЦАРСКО тука. Место да го критикувате за тоа што го направи вие се радувате и го величите тој потег.

А замислите ситуација, има мастерс турнир во Белград, и се понаша публиката овака сељачко како синоќа Шпанците што правеа, и еден од Федерер/Надал или некој друг тенисер, ги испцуе.
И На крајот од вашиот муабет како што доликува публиката ќе биде сељачка, нормално оти се игра во Србија, за во други земји не важат тие закони.
Публиката си го доби заслуженото, без разлика дали Новак бил број 1 или дошол на турнирот како лаки лузер.

А што правела публиката?

Како и да е сељачко однесување на Новак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom