Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Како тоа небитен? Мастерс небитен? Да беше небитен после виткањето на зглобот одма ќе предадеше.

Добро, не бранеше ни титула ни финале, лани изгуби у 1/4 финале од Јанко, ваљда на тоа мислат.

Abe ostaj, spancite u usta da gi mocas, nisto nema da ti napravat, znaci da otides pokraj publika i da pocnes da gi mocas ... u usta, nisto nema da ti bide. :D
Najgnasna publika mi bile od uvek, znaci u site sportovi, najtinja mi se, pogotovo na Real Madrid fanovite, izivini Ninho :D , ama taka e, sve glumec do glumec. :)

Нема врска тоа шо сум фан на Реал и на Надал, баш и заради тоа ме нервираат дополнително. Глуп народ и бити, особено Каталонците и Кастиљанците (Мадрид) се крајот. Се жалат на Португалците, а тие се бетер. :)

Sekako da namerno gi usporija terenite samo radi Nadal da pobedi, mnoooogu zrelo razmisluvanje braos be! Madrid uopste ne mu odgovara na Nadal od site zemjeni tereni zatoa i najmalku belezi uspesi tamu a pobeduvaa Federer i Djokovic i sega pak tvrdis istoto?
da de , bash toa tvrdam , dosega beshe taka , ama sega so novata podloga go usporija ,toa sakav da kazam...pa dali ne primetuvash kolku e pospor od preklani i lani ... Dimitrov so negovite dva metra se stigashe , ne zaebavaj sega , bidi realen

Добро, не бранеше ни титула ни финале, лани изгуби у 1/4 финале од Јанко, ваљда на тоа мислат.
Сфатив ја што мислеше ама и не е баш така. Ете денес не дај Боже можеше да ја обнови повредата на зглобот и да си ја сјебе цела сезона. Григор беше подобар и тоа е тоа. Одамна го неам видено Новак волку да греши, особено од бекхенд. За однесувањето веќе не коментирам, пишав на кратко во претходниот пост, зашо ќе ми се нафрлат одредени личности така да боље да ќутам. :)

aj stavete se vo Novak pozicijata ...ama so nishto ne gi predizvika ,maksimalno korekten , posebno kon Grigor ...bashka medical time out pobara na negova brejk topka , imaat i video bimovi, ubavo se gleda kako ja previtka nogata, a tie mu svirat , more ja da bev i poburno ke izreagirav , pak beshe smiren za moi kriteriumi ...ili trebashe da glumi ludilo

Како тоа небитен? Мастерс небитен? Да беше небитен после виткањето на зглобот одма ќе предадеше.
Nebiten e, vo situacijata u koja sto e, nebiten e, ne brani nikakvi poeni, lani od mocaniot tipsa izgubi, mozes da napravis paraleli od negovata igra na Monte Carlo i denes. Znaci da se razbereme, ne deka izgubi namerno, se vide posle vtoriot set deka ipak mu znaci striktno mecov, ali ne napregna ko sto znae a od druga strana go imase fantasticniot denes, Dimitrov.

Posle rizikot za povredi, pred RG ne ocekuvam da se drzne da se ostava na teren ko sto znae, Monte Carlo i te kako mu znacese, znaeme zosto, sledni tri golemi turniri racunaj lani ne gi osvoi, tuka lezat 2000 poeni. Sve e toa iskalkulirano od cel negov tim, mene licno ne me razocara mnogu ovoj denesen poraz, ali eventualen neuspeh na RG sekako ke e mnogu razocaruvacki, pred Se za nego posle za onie koi navivaat za nego, pisav ponazad, u situacija e sega ili nikad ... taka ide zborot.

Ноле добро изреагира, малце беше тоа за тие дебили.

И после све тоа, начинот на кој честиташе е импресивен, да честиташ така покрај таква игра, и покрај таква публика е нешто што само Ноле и никој друг не би го направил Федерер не би се насмеал воопшто, Надал не би го погледnaл во очи, Бердих би го удрил :D

И после све тоа, начинот на кој честиташе е импресивен, да честиташ така покрај таква игра, и покрај таква публика е нешто што само Ноле и никој друг не би го направил Федерер не би се насмеал воопшто, Надал не би го погледnaл во очи, Бердих би го удрил :D
pocnuvash da iznenaduvash so realizmot , poshtujem ... ete jas ovoj moment ( pozdravuvanjeto ) totalno go izumiv ,dobra zabeleshka ,kako prilog poveke za negoviot fer karakter

што ве кошта бе еднаш да признаете дека имал подобар противник и изгубил доста на се наоѓате замерки.ако е така и фановите на рафа и роџер после секој пораз може да бараат оправдување едниот за колената другиот за грбот, староста и што уште не.затоа олабавете се малце не е новак машина па коа сака тепа коа не му е важно губи.. секој.На секој спортист му се случуваат падови па не глеам причина зашто не би му се случило тоа и на србинот

Свака част за Димитрова,момак има потенцијал за први 5 на свет.Али публика у Мадрид е скуп на горки лузери без класу!

Ноле
Why Madrid booed me? I don't know. Really, I didn't do anything wrong. I don't know'Physically, it's not so good. I didn't prepare myself well enough for this tournament."I do not understand because the public turned against me but I am a professional and is not the first time this happens to me" But look, I am not trying to make any excuses for this loss [...] All the credit goes to Dimitrov.""For 12 days after MC I didn't touch the racket. Until Saturday I didn't know whether I would play"
Господин Бабарабатин прочитај ја внимателно последната реченица. Дали сега сфаќаш што зборував јас за Надал во Монте Карло? Ете го истиот пример со Новак, 12 дена не пипнал рекет у рака, ете го резултатот од тоа. Ама мене некој будала ме праеше кога зборев дека Надал не тренирал пред Монте Карло.
За публиката неам коментар, гадови, ама па и он навистина не требаше така да изреагира. Али јебига, пројде веќе нема потреба од полемизирање.
--- надополнето: 8 мај 2013 во 00:05 ---

Ај појасни ми го ова жити мене, освен ако не тролаш нема логика ова.

што ве кошта бе еднаш да признаете дека имал подобар противник и изгубил доста на се наоѓате замерки.ако е така и фановите на рафа и роџер после секој пораз може да бараат оправдување едниот за колената другиот за грбот, староста и што уште не.затоа олабавете се малце не е новак машина па коа сака тепа коа не му е важно губи.. секој.На секој спортист му се случуваат падови па не глеам причина зашто не би му се случило тоа и на србинот
Imase protivnik koj poveke ja posakuvase pobedata od nego, podobar denes od ona izdanie na Nole, upola od negoviot potencijal, i lani izgubi od podobar protivnik ... Tipsarevic, bravo za Tipsa.

Nikoj inace ne ja osporuva pobedata na Dimitrov, mec na kariera izigra i zasluzeno si pobedi, to je to, nisto strasto od aspekt na Nole, bukvalno nisto ne gubi so ovoj poraz, tamu kade sto stvarno trebase da pobedi za da ispise i istorija pobedi, i toa protiv kralot na ovaa podloga. Do RG irelevantni se rezultatite, ona sto e najbitno e na toj turnir da vleze maksimalno podgotven i da e u situacija bez problem da go vadi najdobroto od sebe.

Ne e nit prv nit posleden sto kalkulira, normalno e toa posle 34042000 turniri vo tekot na godinata, da ne pocne da vlece povredi i da ima hronicen problem, kariera ke si sjebe so toa a ima i te kako ogromen prostor pred nego da ispisuva istorija i da redi novi uspesi.

Има секаква логика другар, Надал и Федерер се познати по тоа што се лоши губитници, не секогаш но во добар дел од случаите се намрштени при поздавувањето, или ете во најмала рака нема насмевка на нивното лице. За разлика од тоа Ноле ги гушка, и им честита добри 10-на секунди со насмевка од крај до крај, без разлика со кого игра.

Малце настрана од муабетов. Во Четврток не очекува дуелот на месецот. Енди Мареј - Жил Симон. Го честам што било "мажот" што ќе го изгледа мечов од самиот почеток до последниот поен.

Надал и кога победува не се смее а не па кога губи. Ама никогаш не направил нешто лошо при честитањето, едноставно таков е повлечен и срамежлив па затоа така честита. Ноле си има сосем друг начин на честитање и тоа е тоа, јас не го оспорувам тоа, да не ме сфатиш погрешно, ама и другиве двајца си се океј. Можеби не се оклештени кога ќе загубат но се сосема фер. Впрочем на кого му е мило кога ќе загуби?

Ноле

Господин Бабарабатин прочитај ја внимателно последната реченица. Дали сега сфаќаш што зборував јас за Надал во Монте Карло? Ете го истиот пример со Новак, 12 дена не пипнал рекет у рака, ете го резултатот од тоа. Ама мене некој будала ме праеше кога зборев дека Надал не тренирал пред Монте Карло.
За публиката неам коментар, гадови, ама па и он навистина не требаше така да изреагира. Али јебига, пројде веќе нема потреба од полемизирање.
--- надополнето: 8 мај 2013 во 00:05 ---

Ај појасни ми го ова жити мене, освен ако не тролаш нема логика ова.
Novak vo princip ne trenira dva tri dena pred turnir osven kondiciono , ta toa cel teniski svet go znae... ostaj go shto zbori , toa se tie izjavi za novinari , polemiziravme , tempiranje forma , treninzi i dr. Vistinata e deka Novak odkoga stana broj eden generalno ima problem so poslabo rangirani ako odigraat dobar mech ( zdosadiv , dva tri pati go pishuvam toa) . Kosharkarski kazano , se naogja vo ,,foul trouble,, Epten dobro mu ja poznavam igrata i govorot na teloto taka da tvrdam deka toj e problemot . Ima problem so motivot , ne formata ...da beshe denes Nadal ili Federer od drugata strana ke gledavme skroz drug Novak...i toa ne e opravduvanje , naprotiv ,nedostatok koj shto go ebe da bide najdobar of all time , a ima shansi i predispozicii .Federer (barem do pred dve godini) i posebno Nadal ja nemaat taa mana

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom