Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Abe covek, toa bese pacerska greska na sudijata koja mnogu cinese, premnogu, neli diskutiravme togas deka taa greska premnogu vlijaese za toj negov poraz, odnosno, mnogu mu odmogna, a bese pacerska i ne smeese da se dozvoli da se desi, ne vo takov moment.

Si go dobi zasluzenoto sudijata, i toa malku mu bese, go eba mecot i neizvesnosta, zasto tolku treba u tenisot, mu narusi psiha i koncentracija i ne se vrati ko sto treba u mecot.

Za Wawrinka, i sam si kaza, challenge trebase da si bara i ja imase taa moznost za proverka, greskata e pred Se negova, loso procenil, neznam i tie od timot sto mu sugerirale, tuka na zemja takva moznost nemaat teniserite, nema nazad, sudiskata e posledna i ete togas toa mn skapo go cinese novak, ne deka ke pobedese i slicno, ama toa celosno mu gi iskoreni shansite za triumf.

Дечки како се покажа Надал на мечот? Не можев да го гледам, ме интересира каков впечаток остава со играта?

Мене не ми се допадна играта на Надал т.е видов многу шанси на Беноа за да го преокрене мечот во негова корист, но дали неискуство или не знам што, не го стори тоа, па Надал очекувано е во наредно коло, ми се чини на местото на Беноа да беше некој подобро рангиран тенисер, ќе му создадеше уште поголеми проблеми на него, ова резултатот може изгледа така ептен убедливо, но на терен други се случуваше.
И не, не е водење инат работата, само тоа што го видов, го искоментирав, некој фан на Надал што гледал може да додаде уште нешто.

aman be , ja otekovte ,shto napinjate , opcul ,ne trebalo taka , ne pravi svetski broj eden taka , mnogu se raduva agresivno i ne znam shto drugo ne mu zameruvate . Abe ostajte go chovekot , opcu kaj shto trebashe i koi zasluzuvaa , ako tie ne go respektiraat svetskiot broj eden ,toj ushte pomalku . Teniskiot svet denes poveke go komentira selskoto odnesuvanje na publikata a za pcovkata na Novak tuka najmnogu se komentira . Pa tolku pod lupa da go stavate ne e normalno . Novak izreagira taka kako shto bi izreagirale 90 % od sportistite od ovie prostori (Balkanot) i iskreno mene mi naprai keif...na drug ne , se zgrozil ,ok, ama tri strani da ja tupite i glumite ,,evropejci,, i prodavate sportski bon-ton nemate ni kredibilitet ni poznavanje ,oti ako se sluchi neshto slichno so vash fan ,nezavisno koj e , volshebno ke go smenite mislenjeto

Ништо посебно не беше Рафа денес, бекхендот пак тапа, сервисот солиден, другото така така. Воопшто не импресионираше и ми мириса дека стагнира од Барселона до ден денес. Само ќе видиме, Рафа е познат дека го крева нивото на игра како што одминува турнирот.

Aу, ама сме се распишале по темава. 16 страни, а тек е среда... ехе до недела очекувам квалитетна дискусија и секако.... титула од страна на Рафа кога веќе го нема Ѓоковиќ. Нема да е слатка како што би била со победа над Ноле во финалето, но може и вака да помине, пак се брои, се добиваат нови бодови итн.

Утре Димитров најверојатно против Вавринка... што мислите? Може ли Григор до финалето? :)

Григор утре ќе биде поразен во два сета, убедливо, какво црно финале, какви бакрачи, не заебавај.
А до финалето не знам дали ќе има толку дискусија, освен да се зајадат фанови на Федерер/Надал, па за да тргне. :)

Има некој Miss match за утре од 1/8 финалињата кај мажите и жените ?
Мене ми се чини како преубава Ерани да ја победи Лепченко над 3.5 гема разлика.

Хех, јас денеска му погодив Ферер и Ивановиќ плуски прв сет 2,20 и 2,10 квоти, уште Челзи 1 за добивка од 1350 со 150 уплата. :D

За утре сигурно ќе најдеме 5-6 квота на тенисиве од Мадрид, покасно ќе пишам во темата Тенис типови. :D ;)

Григор утре ќе биде поразен во два сета, убедливо, какво црно финале, какви бакрачи, не заебавај.
А до финалето не знам дали ќе има толку дискусија, освен да се зајадат фанови на Федерер/Надал, па за да тргне. :)

Чоекот е ѕвер, топ 10 може до крајов на годинава, во секој случај. Јас очекувам феноменални успеси до крајот на годината од негова страна, зошто да не го има својот најголем успех веќе неделава во Мадрид? :)

Лепченко ја победи Винчи минатото коло, не гледам зошто не би ја намачила и Ерани која е во послаба форма од Винчи. Мислам дека ова е поклон плус иако сеуште не сум ја видел границата.

Хас и Робредо воскреснаа !
Кои легенди . Колку време немаа фатено рекет , се враќаат и играат како во старите добри времиња. :cuc:

Утре интересен дуел не очекува со Ферер. Од кладионичарски аспект гледано би требало да е добар +.

Иако нема да можам да гледам, со сето срце сакам Хас да победи. Каква легенда. Секоја му чест.

Зошто толку го потценуваш Бугаринот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom