Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е толку Бердих, Мареј можи е на земја. Ама и таква е подлогата.

Денеска Мареј - Бердих. Клавајте куќи точаци тротинети и све останато на Бердих.

Овега Димитров и Џоле го мавна и Шарапчето ја фана. Шизик демек?

Колку и да не го сакам Надал атрактивен е за гледање. Овие Бердих, Мареј... добро кој навива за овие?
За Мареј мајка му знам дека навива, ја носи во својот штаб нон стоп, а Бердих и дома не го сакаат така да НИКОЈ.

Колку и да не го сакам Надал атрактивен е за гледање. Овие Бердих, Мареј... добро кој навива за овие?

ester-satorova-2.jpg

Malo potsetuvanje pred denesnovo 1/4 mec koj godinava Rafa go izigra najako spored mene

Inace zabegani rab se slucvet na turnirov.. se desilo nekoas vo karierata Serena 0-6 set da izgubit ? :O

Inace zabegani rab se slucvet na turnirov.. se desilo nekoas vo karierata Serena 0-6 set da izgubit ? :O

Еххееее од сестра и има изгубено.Исто кој ја памети белгијката Жастин Анин си се шлакаа порано со по 6-0 стално.Ништо чудно и од Јелена Јанковиќ да има изгубено сет со 6-0.

Па тој алудира на тоа дека не играл тенис 2 месеци и тоа му влијае на поразот денеска, оти не му влијаеше на минатиот меч, ако отуството си го напраило своето..
Оти играше со тенисер кој е во лоша форма. Не заборавај дека Степанек имаше операција на вратот и е вон форма. Роџер и со една нога може да тепа 90% од тенисерите (така иде зборот). Е сеа налета на Нишикори, кој го враќа скоро секое топче и е доста упорен и одма се виде НЕформата на Федерер. Иначе од тие два месеци дел беа поради повреда, после Индијан Велс грбот му беше повреден, до душа полесно но сепак имаше каква таква повреда.
Едит: Chiksy^ Не заборавај дека земјена подлога е ова, Серена најслаби резултати има токму на оваа подлога. Инаку за тие што не знаат Медина е тенисерката со најмногу победи на земјена подлога, нормално од активните тенисерки.

Нешто не беше во ред со Серана. Мислев и ќе изгуби. Играше тотално безволно. Нешто ја мачеше

овие не знаат да сервираат

Колку само падна Ферер после утнатиот зицер на 15-30 за него у втор сет и пропуштената шанса за 2 меч топки тоа чудо едно е, и затоа во моментов не претставува голем тенисер, ова е класична карактеристика на Лузер, колку и да е добар, борец и све тоа, џабе, го нема сеуште Она потребното у него, едноставно сеуште е второразреден тенисер, сакал некој тоа да го признае или не.

И чудна ми беше реакцијата на Надал после земањето на вториот сет, ја немаше онаа препознатлива радост а и скоро цел втор сет таков беше, нејсе, у право е коментаторов, сатниците на турниров во Мадрид се убер лоши и крајно исцрпувачки за тенисериве, не е можно вака да ги ебат у здрав мозок.

Катастрофален меч - турнир, тоа е тоа.

Au kako se istade Nadal..... ajde posle ova mora da ja osvoi titulata :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom