Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Леле кај на најде оваа,овој Бердих има среќа коа си иде после натпревар во хотел дефинитивно:)
Добро си ја исправи грешката Бердих.Претходно Сафарова му беше девојка.:pos:

Овега Димитров и Џоле го мавна и Шарапчето ја фана. Шизик демек?
Просто Григор Димитров реализира идеалите на Бугарите - да тепаат Србите и да "таковат" Русите :D
Шала ;)
d0510ms.jpg

“How did you catch us??” she wrote with a smile.

Господ нека му е на помош на Надал ако игра вака на РГ. Победава има две значења за мене, ко фан на Рафа. Првото... После повредата, освен мечот со Делпо, он не доби “загубен“ меч против некој јак тенисер. Еве тоа денес се случи, буквално на работ на бездната беше Надал и успеа да се извлече. Пресвртница во мечот беше поенот на 15-30 и 5-4 во вториот сет за Ферер, убаво кажа и коментаторот, дека доколку загуби Ферер многу долго ќе го памти тој поен. Мечов може многу да му влијае на кревање на самодовербата.
Другото значење е катастрофално. Послаб меч на Надал на земја немам видено одамна, оној во Монте Карло против Ноле е гола вода. ПРЕМНОГУ неизнудени грешки, бекхендот не постоеше, сервисот НУЛА, дури и во минус му влегуваше, пласираше кратки топки кои паѓаа во сервис полето на Ферер, исто и сервираше многу плитко, линии не гаѓаше.
Инаку Ферер изигра можеби и меч на кариерата против Надал, го уби буквално, и иако загуби денес мора да се признае дека беше далеку подобар противник. Поразот доаѓа како резултат на тој катастрофален скор против Надал на земја каде што нема победа, едноставно психата го уби, како да немаше муда да го заврши мечот. Одличен Давид, агресивен, со длабоки топки и пред се со одлична бекхенд паралела, нешто што е клучно за деснораките играчи кои играат против Надал.

Нишикори :facepalm: Класичен клошар, ни одзема можност да гледаме полуфинален дуел меѓу Федерер и Надал. Утре против Андухар очекувам победа на Надал во два сета, иако Рафа денес беше катастрофа сепак мислам дека вакви два лоши дена тешко да му се повторат.

Мареј има најдобар слајс на АТП.Можеби идол му бил Санторо.:love:
--- надополнето: 10 мај 2013 во 23:13 ---
Школски пример кога играч не заслужува да победи,победува на крај.Бердих со никаква игра,три кола се провлекува некако.Мислам дека Вавринка/Цонга ќе го поразат бидејќи премногу очигледна игра има Бердих моментално,све на сила а и сервисот не му е добар,не убацува доволно прв сервис.
Мареј играше супер првиот сет но тоа глупирање на брејк топки а повеќето од пола беа на втор сервис го кошташе пролаз во полу-финале.

Мареј има најдобар слајс на АТП.Можеби идол му бил Санторо.:love:
--- надополнето: 10 мај 2013 во 23:13 ---
Школски пример кога играч не заслужува да победи,победува на крај.Бердих со никаква игра,три кола се провлекува некако.Мислам дека Вавринка/Цонга ќе го поразат бидејќи премногу очигледна игра има Бердих моментално,све на сила а и сервисот не му е добар,не убацува доволно прв сервис.
Мареј играше супер првиот сет но тоа глупирање на брејк топки а повеќето од пола беа на втор сервис го кошташе пролаз во полу-финале.
Бердих немал игра, а па Мареј една игра што има што да ти расправам. Бердих е барем агресивен не префрла од јутра до сутра и да чека грешка на противникот. Не заслужил Бердих да победи лол :facepalm:
Падобранци, падобранци everywhere

За доброто на турнирот пројде Бердих!! Мареј почнува да ми боде во очи, стварно многу замара со тоа неговата умрено досадна игра.
Стен и Цонга инаку играат убав меч, Вавринка доста добар до сега но испушти брејк предност во вториот сет и нема да ме чуди ако го загуби мечот, нема да му е прв пат.

Бердих немал игра, а па Мареј една игра што има што да ти расправам. Бердих е барем агресивен не префрла од јутра до сутра и да чека грешка на противникот. Не заслужил Бердих да победи лол :facepalm:

Падобранци, падобранци everywhere

Marej imase dosta raznovidna igra.Berdih 50% imase osvoeno na mreza od okolu 33 poeni,Marej dosta pasing shotovi pogodi.Drop shot igrase dobro.Glupi greski pravese koga imase brejk sansi i vlagase vo servis poleto.Berdih go nadmudruvase so dlaboki servisi.
Wawrinka mozno e da mu bide sleden protivnik,tesko da izdvoi pobeda.

I da,ti so 16-17 god (ako ne gresam)sigurno ne gledas podolgo tenis od mene.Jas ne ti rekov nesto loso,ne znam sto se forsiras.

Jaс не знам колку долго гледаш ти тенис ама очигледно е дека слабо го разбираш. Тресиш некој зелени кои тешко дека ќе узреат.
Да не одиме многу оф топик.
Организаториве се стварно идиоти со терминиве бе :facepalm:

Berdih igra premnogu one dimensional poslednive nekolku meca.Na turnirov projde nekako,na prethodnite natprevari go kaznija protivnicite.So Janovic se izvadi nekako a protiv Anderson ja imase lady fortuna na negova strana.Anderson na djus na dva poeni od setot promadi smec na metar od mrezata,i toa golem aut.Pred toa ladnokrvno igrase i nemase promasaj.Servisot na Berdih ne mu e konstanten.
Formata mu e padnata,no sepak respekt sto stigna do polufinale ,+ na masters vo Madrid.(y):cuc:

Кога ке го видам Мареј 3 метри зад основна линија и само враќа , ми се плаче. Убедливо најдосаден играч од топ 10. А и сега како шо е бот на земја ... тоа е тортура да го гледаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom