Mutua Madrid Open 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не го урочам ама Иснер е ептен подобрен... дефинитивно ми е интересен играч за следење, браво мајсторе ! (y) (y)

Вчера Надал го одигра најдобриот меч во последните 11 месеци. Буквално го гледавме стариот и препознатлив Рафа, со доминантен форхенд и одличен сервис, со доста врвно одиграни поени кога највеќе треба. Мора да се напомене дека Бердих одигра одличен меч, не потфрли воопшто, освен на 4-1 во вториот сет, кога се изглупира со дупли сервис грешки.

Енди искусно и рутинирано го доби Кеи со 2-0 и се пласираше во своето второ последователно финале на земја. Мислам дека не очекува многу интересно финале и се надевам со титула на Рафа и повторно враќање онаму каде што му е местото.

glea li nekoj ova be, osven stavro ...
sto e ova be, DEBAKL, od pocetok go sledam mecov i ne mi se veruva sto gledam, pogotovo zasto vcera isto go gleav Nadal i (ne)prijatno bev iznenaden. :)

Vo sekoj slucaj, golemo bravo za Marej, denes g-a-z-e-s-e na terenot, bez razlika sto e padnat nadal, ne e mala rabota do ovoj stepen inferioren da go napravis da deluva na terenot, pogotovo zasto do sega Marej gubel 6 od 6 na ovaa podloga od Nadal pa i si ja ima psihickata bariera ( nadal plus zemja ).

Ако продолжи Мареј со оваа форма, пред Новак ќе го земе Ролан Гарос.:unsure:
Надал која мизерија биднал страшно, разлика од вчера и денеска, небо и земја, додуша вчера играше против Бердих.. лошо скроз
Интересен Ролан Гарос ќе глеаме, како и да е.
Честитки на @the_kop & co.

jas pak da se pokurcham ama chitnete pred dva dena shto pishav . Tolku e od Nadal be decki , topcheto do protivnikot mu patuva tri sekundi , telefonira so udarite, i beter e vo tvrdoglevosta od Fed , dodusha dali e tvrdoglavost ili nesposobnost , on si znae, ama tolku be da ne se znae da se udri poramen udar cudo nekoe.Samodoverba i forma malo sutra.Marej protiv Novak seushte nema shansi, Novak prvo nema da mu dozvoli taka ofanzivno da igra, ulogite ke se obratni, Marej ke e toj shto ke bide ponazad od osnovnata linija. Protivnikot igra dobro tolku kolku shto ti ke mu dozvolish , a Nadal denes mu go dozvoli toa na Marej. Povtoruvam , mnogu bavni udari , toe e slabosta kaj Nadal

Д-О-М-И-Н-А-Ц-И-Ј-А :vozbud::vozbud::vozbud::cuc::cuc::cuc:

На чекањето му дојде крајот. Да бидам искрен, како што врвеа сезоните, и сезоните на земја, се поголем и поголем скептик бев дека некогаш Енди ВООПШТО ќе земе било каков трофеј на земја, а не две титули во две недели во кои и еден мастерс.

Енди денес (а и на цел турнир) играше неверојатно добро. Веројатно ова му е и најдобрата мастерс победа воопшто досега. Да го добиеш вака лесно Рафа во Мадрид и не е мала работа. За воља на вистината, Рафа ни малку не беше " оној " Рафа од минатите сезони кога буквално газеше овде. Вечерва Енди буквално не промаши од бекхенд. Сервисот перфекција. Го уништи Рафа со сервирање на сервиси на неговиот форхенд (нешто што Рафа очигледно не го очекуваше). Всушност Енди во текот на целиот турнир претрпе само 4 брејка (и тоа 3 во првиот меч против Колшајбер, и еден вчера против Кеи). Сервирањето беше можеби и клучниот фактор за ваквиот резултат. Исто така, Енди оваа недела загуби само 1 сет, а во изминативе две недели само 3 сета.

Никогаш не верував дека ова ќе го речам, но Енди е еден од главните фаворити за овогодинешниот Ролан Гарос.

Реално ова беше можеби единствениот турнир кој можеше да го освои сезонава, тотален дебакл, само да почне да тренира со Симеоне може да се врати у форма.

Никогаш не верував дека ова ќе го речам, но Енди е еден од главните фаворити за овогодинешниот Ролан Гарос.

Шансите на Мареј да го добие Џокович на земја се мерат во микрони.

inaku Nadal od utre e 7 -mi na ATP rangot . Na slednite dva turnira , Rim i RG brani 2600 poeni.Gledajki go kako igra , golema e verojatnosta posle RG da ne bide megju prvite deset na ATP turot

Мареј еден од главните фаворити на РГ? Во некој паралелен Универзум само.

Вака, прво честитки за фановите на Мареј, од форумов знам дека @the_kop и @LARAAAAA навиваат за него така да честитки за нив, а и ако има некој друг и за него. Мареј игра врвно оваа сезона, секоја чест.

Друго, апсолутно ништо не сакам да му одземам на Енди за денешната победа, одигра одлично и цврсто до крајот на мечот без никакви осцилации. Но, да бидеме искрени, тоа пред се беше резултат на очајната игра од Надал. Не може некој да ме убеди дека Мареј може да го победи Надал на земја со овој резултат ако Рафа игра барем солидно, значи не врвно. Надал играше од 3-0 до крајот на првиот сет и тоа беше се од него на денешниот меч. Првиот сет Мареј го заврши со 4 винери и 5 неизнудени грешки, од од 4те винери 2 беа со ас. Мареј освои севкупно 4 поени на сервис на Рафа во првиот сет и тоа само во еден гем, нормално оној во кој направи брејк. Надал од порано ваквите бројки ги казнуваше со 6-3 или 6-2 за него, а не 6-3 за противникот. Во вториот сет тотален распад, игра на ниво на ИТФ играч. Бекендот за дупли брејк беше ДНО ДНА, значи топчето удри во сервис полето па во мрежата, значи ни до мрежата не стигна. :pos: На крајот имаше околу 35 неизнудени грешки и 12 или 13 винери, ПОРАЗИТЕЛЕН ПОДАТОК. Надал порано 35 неизнудени не правеше во текот на целиот турнир, а не пак во еден меч.

Мареј многу се има подобрено на земја, одличен е, ама тврдам дека со Ноле нема теоретски шанси на оваа подлога, а и со Рафа во добра форма.

Околу Надал, не знам, не ми е јасно, вчера го прегази Бердих, без грешка одигра, денес тотално сивило, катастрофа.

Андеркавер комплексашот повеќе се замара со Надал отколку со Новак, не сум знаел дека до толку комплекси му има набиено. У реду е друже, олабави се, од топ 100 ќе испадне Надал после РГ, не од топ 10. Имам пишано претходниве години дека посакувам Новак да го стави Ролан Гарос во своите витрини, едноставно таков играч греота е да нема таков трофеј, ама од тебе и таквите како тебе ќе почнам да не го сакам тоа и ќе го замразам Ноле.

П.с. Ова е најтешкиот пораз на Надал на земјена подлога во неговата кариера. Има изгубено еднаш против Федерер во Хамбург, 2-6 6-2 6-0, ама тогаш зема сет и не играше до волку катастрофално. Ова дефинитивно е најтешкиот пораз, и бројчано а и психолошки гледано.

П.п.с Грешно сум прочитал ова што пишал Андеркавер за РГ, не ми се сите овци на број деновиве. Мада сеедно делот околу комплексите го мислам.

Абе добро луѓе, не реков јас дека е главен фаворит. :) Од кај знаете шо ќе се случува на РГ. Можда Новак ќе го добие Рафа уште во 1/4 финале. :)

Мареј еден од главните фаворити на РГ? Во некој паралелен Универзум само.

Вака, прво честитки за фановите на Мареј, од форумов знам дека @the_kop и @LARAAAAA навиваат за него така да честитки за нив, а и ако има некој друг и за него. Мареј игра врвно оваа сезона, секоја чест.

Друго, апсолутно ништо не сакам да му одземам на Енди за денешната победа, одигра одлично и цврсто до крајот на мечот без никакви осцилации. Но, да бидеме искрени, тоа пред се беше резултат на очајната игра од Надал. Не може некој да ме убеди дека Мареј може да го победи Надал на земја со овој резултат ако Рафа игра барем солидно, значи не врвно. Надал играше од 3-0 до крајот на првиот сет и тоа беше се од него на денешниот меч. Првиот сет Мареј го заврши со 4 винери и 5 неизнудени грешки, од од 4те винери 2 беа со ас. Мареј освои севкупно 4 поени на сервис на Рафа во првиот сет и тоа само во еден гем, нормално оној во кој направи брејк. Надал од порано ваквите бројки ги казнуваше со 6-3 или 6-2 за него, а не 6-3 за противникот. Во вториот сет тотален распад, игра на ниво на ИТФ играч. Бекендот за дупли брејк беше ДНО ДНА, значи топчето удри во сервис полето па во мрежата, значи ни до мрежата не стигна. :pos: На крајот имаше околу 35 неизнудени грешки и 12 или 13 винери, ПОРАЗИТЕЛЕН ПОДАТОК. Надал порано 35 неизнудени не правеше во текот на целиот турнир, а не пак во еден меч.

Мареј многу се има подобрено на земја, одличен е, ама тврдам дека со Ноле нема теоретски шанси на оваа подлога, а и со Рафа во добра форма.

Околу Надал, не знам, не ми е јасно, вчера го прегази Бердих, без грешка одигра, денес тотално сивило, катастрофа.

Андеркавер комплексашот повеќе се замара со Надал отколку со Новак, не сум знаел дека до толку комплекси му има набиено. У реду е друже, олабави се, од топ 100 ќе испадне Надал после РГ, не од топ 10. Имам пишано претходниве години дека посакувам Новак да го стави Ролан Гарос во своите витрини, едноставно таков играч греота е да нема таков трофеј, ама од тебе и таквите како тебе ќе почнам да не го сакам тоа и ќе го замразам Ноле.

П.с. Ова е најтешкиот пораз на Надал на земјена подлога во неговата кариера. Има изгубено еднаш против Федерер во Хамбург, 2-6 6-2 6-0, ама тогаш зема сет и не играше до волку катастрофално. Ова дефинитивно е најтешкиот пораз, и бројчано а и психолошки гледано.

П.п.с Грешно сум прочитал ова што пишал Андеркавер за РГ, не ми се сите овци на број деновиве. Мада сеедно делот околу комплексите го мислам.
aman be Stef , covek ne smee ni statistiki da vadi . Shto losho kazav? Pa fakt e deka kako shto trgnal da tone ako ispadne od top 10 ke e najgolem raritet. Za kakvi kompleksi zborish, pa ne e kompleks ako nekoj ti e antipatichen zaradi iks prichini, od samite sueverie rituali i do somnezot za navodno dopuvanje. I eve posle izvesen period za mnogu raboti shto sme zborele i sega se ostvaruvat , pa kejf mi e malce da fakjam seir be , shto tolku lichno pa ti .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom