Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не го урочам ама Иснер е ептен подобрен... дефинитивно ми е интересен играч за следење, браво мајсторе !![]()
![]()
Никогаш не верував дека ова ќе го речам, но Енди е еден од главните фаворити за овогодинешниот Ролан Гарос.
aman be Stef , covek ne smee ni statistiki da vadi . Shto losho kazav? Pa fakt e deka kako shto trgnal da tone ako ispadne od top 10 ke e najgolem raritet. Za kakvi kompleksi zborish, pa ne e kompleks ako nekoj ti e antipatichen zaradi iks prichini, od samite sueverie rituali i do somnezot za navodno dopuvanje. I eve posle izvesen period za mnogu raboti shto sme zborele i sega se ostvaruvat , pa kejf mi e malce da fakjam seir be , shto tolku lichno pa ti .Мареј еден од главните фаворити на РГ? Во некој паралелен Универзум само.
Вака, прво честитки за фановите на Мареј, од форумов знам дека @the_kop и @LARAAAAA навиваат за него така да честитки за нив, а и ако има некој друг и за него. Мареј игра врвно оваа сезона, секоја чест.
Друго, апсолутно ништо не сакам да му одземам на Енди за денешната победа, одигра одлично и цврсто до крајот на мечот без никакви осцилации. Но, да бидеме искрени, тоа пред се беше резултат на очајната игра од Надал. Не може некој да ме убеди дека Мареј може да го победи Надал на земја со овој резултат ако Рафа игра барем солидно, значи не врвно. Надал играше од 3-0 до крајот на првиот сет и тоа беше се од него на денешниот меч. Првиот сет Мареј го заврши со 4 винери и 5 неизнудени грешки, од од 4те винери 2 беа со ас. Мареј освои севкупно 4 поени на сервис на Рафа во првиот сет и тоа само во еден гем, нормално оној во кој направи брејк. Надал од порано ваквите бројки ги казнуваше со 6-3 или 6-2 за него, а не 6-3 за противникот. Во вториот сет тотален распад, игра на ниво на ИТФ играч. Бекендот за дупли брејк беше ДНО ДНА, значи топчето удри во сервис полето па во мрежата, значи ни до мрежата не стигна.На крајот имаше околу 35 неизнудени грешки и 12 или 13 винери, ПОРАЗИТЕЛЕН ПОДАТОК. Надал порано 35 неизнудени не правеше во текот на целиот турнир, а не пак во еден меч.
Мареј многу се има подобрено на земја, одличен е, ама тврдам дека со Ноле нема теоретски шанси на оваа подлога, а и со Рафа во добра форма.
Околу Надал, не знам, не ми е јасно, вчера го прегази Бердих, без грешка одигра, денес тотално сивило, катастрофа.
Андеркавер комплексашот повеќе се замара со Надал отколку со Новак, не сум знаел дека до толку комплекси му има набиено. У реду е друже, олабави се, од топ 100 ќе испадне Надал после РГ, не од топ 10. Имам пишано претходниве години дека посакувам Новак да го стави Ролан Гарос во своите витрини, едноставно таков играч греота е да нема таков трофеј, ама од тебе и таквите како тебе ќе почнам да не го сакам тоа и ќе го замразам Ноле.
П.с. Ова е најтешкиот пораз на Надал на земјена подлога во неговата кариера. Има изгубено еднаш против Федерер во Хамбург, 2-6 6-2 6-0, ама тогаш зема сет и не играше до волку катастрофално. Ова дефинитивно е најтешкиот пораз, и бројчано а и психолошки гледано.
П.п.с Грешно сум прочитал ова што пишал Андеркавер за РГ, не ми се сите овци на број деновиве. Мада сеедно делот околу комплексите го мислам.