Music & Sleeping

Мене побитно ми е да има музика па кава била и не ми е битно ( само да не биде турбо фолк) , а некако уште од пред 12 години ми е ритуал да си заспивам со Антена 5

Не можам да спијам со музика, во никој случај. Ми треба тотална тишина.

јас не сум можела да заспијам без точно 3приказни секоја вечер,не е битно дали се секогаш истите,важно да се три!
bo.gif
а за песни,баба ми и дедо ми секогаш ми пееле,ден-денес кога ќе се потсетам на некоја од тие,стари народни македонски песни,кога ќе се сетам дека ми ги пееле мене...ме спомнувале мене во повеќето од нив....сакам да се повторно крај мене,а знам дека тоа е невозможно.Се плашам дека ќе ги изгубам и спомените,тоа е единственото нешто што ме прави истовремено и среќна и тажна кога мислам на нив...
ac.gif

Ве читам и се чудам со што заспивате и спиете...
Еве ви неколку препораки сто стварно одлично си ја завршуваат работата...
Telepopmusik - Angel Milk
Telepopmusik - Genetic World
Zero 7 - The garden
Zero 7 - When it falls

што знам,во последно време,често пуштам радио фортуна или антена 5 пред спиење..ама ако не пуштам радио тогаш пуштам балади...и после си заспиВам

Јас или заспивам со музика или со пријатели пуштени на компјутерот еден саат 3 епизоди да поминат :) а со музика кога заспивам со Arch Enemy, Evanescence, Linkin Park или System of a Down :)

Кога навечер го оставам компјутерот да работи најчесто заспивам со некои балади или Love songs, а кога е исклучен си спијам на тишина. :spie:

slusam i spiam :) a izborot na muzika pa sekogas e razlicen :) nekogas e tupc tupc ne znam kako i zosto samo znam deka me odmara a nekogas se i pobavnite melodicni pesni za ..ubav son :) zavisi od raspolozenieto
ali zaspivam so pesna na repeat :)

Па нешто тивко...Стинг е за таа работа,Чајковски...сега практикувам музика пред спиење,оти ако заспивам со музика,за 10 мин.сум клопец,а музикава ќе тера до сабајле...кога ќе се освестам,сцена-лут поглед на старава:)...`Пак си пуштала музика во ниедно време бла бла`:icon_lol:

Па понекад заспивам со музика...али единствено можам со System of a Down да заспијам...со другово имам пробано али слабо оди :)

Cafe Del Mar,Faithless (For all new arrivals албумот) а во последно време скоро секоја вечер Pink Floyd - Shine on you crazy diamond

Скоро секогаш спијам со музика уклучена, но амбиентална и тивка. Уствари знам и некогаш некој прогресивен метал да пуштам (Mastodon, Baroness) ама онака тивко, помага. Зависи од расположение. Некогаш и реге иде, даб... ска! :)

Како и да е тивко... и zZzZzZz

Секоја вечер, ама баш секоја. Ја пуштам музиката, ја обожавам онаа состојба недефинирано кога не можам да се сетам дали спијам или сонувам, дали допрва сонот треба да ме надвладее, а музиката ми прави таква атмосфера која ми ја дополнува веќе споменатата состојба и ми навлегува некако в меморија. Најмногу имам заспивано со Radiohead, во последно пост рок, некогаш пуштам компилација со некои chill out jazz electro песнички. Се зависи од расположението, но секогаш наутро компјутерот е изгасен, мајка ми го исклучува демек над глава ми бучел, штетно било зрачењето и тн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom