Мујо и Хасо

После војната во Босна, Мујо останал без муда.
Еден ден на Мујо веќе не му се живеело, се качил на една голема карпа и се спремал да скока. Ете ти го Хасо:
- Што правиш бре Мујо, симнувај се, ќе се отепаш, гледај колку е високо.
- А, бре Хасо, никој ваков не ме сака, сите жени бегаат од мене, не се живее вака.
- Е стварно, во право си, скокај тогаш, што да ти кажам.
После пола час ете ти го пак Хасо.
- А бре Мујо, уште не си скокнал?
- Е како да скокам, кога немам муда!

Nashli su se Mujo i Haso u pustinji i oni tako idu idu i idu .... i naize lav. Mujo poche da bezhi a Haso mu viche: De's krenuo bolane? Pa ne vidish da sad je poch'o crtich!!!

Мујо го осудиле на смрт, и сега се жали:
- Па нели ако признаеш пола ти се простува?
- Точно е тоа Мујо, затоа наместо 10 души ќе те стрелаат 5.

Мујо го осудиле на смрт, и сега се жали:
- Па нели ако признаеш пола ти се простува?
- Точно е тоа Мујо, затоа наместо 10 души ќе те стрелаат 5.

:pos2::pos2::pos2:

Си биле Мујо и Хасо, а поготово и :pos:

Мујо и Хасо биле во затвор. По некое време Мујо почнал да шкрта по ѕидовите, а Хасо му рекол : Немој бе ќе не избркаат!!!

Мујо и Хасо живееле на стокатница.Мујо читал весник на тераса и весникот му паднал. Тој земал двоглед и го читал весникот што му паднал. Хасо го немало повеќе часа. Кога стигнал Мујо го прашал:
- Кај беше до сега?
Хасо му одговорил:
- Отидов да свртам страница!!!

Се оженил Мујо, и прва брачна ноќ. Кога што да види, Фата веќе била еб... порано.
Размислува што ќе прави, затоа што треба сабајлето да го покаже чаршафот со што ќе докаже дека ја завршил работата. Ако не, ќе пукне брука во селото.
И сабајлето станал да побара малку црвена боја, ама нашол само жолта боја. Го измачкал чаршафот и го покажал така.
Кога почнале да го прашуваат што е тоа, тој со гордост им одговорил:
- 'Кога Мујо пробива тогаш и жолчката пука.'

Хасо: Мујо ај да ми помогнеш да ги исечам дрвјата!
Мујо: Не можам имам полова болест!
Хасо: Е што ти е бе?
Мујо: Ме боли кур за твоите дрвја.

Мујо и Фата излегле со кучето на прошетка, кога по некое време Фата се сетила дека заборавила да облече гаќи. И му текнало на Мујо идеја:
- Фато, дај на кучето да те помириса меѓу нозе, ќе истрча оно до дома и ќе ти ги донесе гаќите !
Фата го послушала и му дало на кучето да ја помириса меѓу нозе. И кучето истрчало одма назад.
Поминало долго време, а кучето го нема, кога после пола саат доаѓа кучето, ама со пенисот од комшијата во заби :)

Хасо отишол кај Мујо на гости. Викнал:
-Мујоо дома ли си?!
-Не! Викнал Мујо. А Хасо рекол:
-Не лажи патиките ти се тука!

Мујо вози точок и во далечината здогледува калуѓерка.
Го остава точокот и и се прикрадува од зад грб, потоа одеднаш и скокнува... и ја претепува.
Потоа си ја средува облеката и вели:
"Е, нинџа, нинџа, мислев дека ти си некој потежок противник!"

Се оженил Мујо, и прва брачна ноќ. Кога што да види, Фата веќе била ебена порано.
Размислува што ќе прави, затоа што треба сабајлето да го покаже чаршафот со што ќе докаже дека ја завршил работата. Ако не, ќе пукне брука во селото.
И сабајлето станал да побара малку црвена боја, ама нашол само жолта боја. Го измачкал чаршафот и го покажал така.
Кога почнале да го прашуваат што е тоа, тој со гордост им одговорил:
-Кога Мујо пробива тогаш и жолчката пука.

Паднале Мујо и Хасо во некоја голема дупка. И Хасо налутен му вели на Мујо:
- Ако не излеземе до вечер од овде јас си одам !

Мујо решил да оди во Германија на печалба, и се до говорил со Хасо да му ја причува жената.
Се враќа Мујо после три години и го затекнува Хасо како му ја работи жената.
- Добро бе Хасо, нели се договоривме да ми ја чуваш жената, и ти си ми бил другар, од деца сме заедно, заедно си игравме, заедно седевме во клупа, ми беше кум на свадба, добро бе Ќе престанеШ ли барем додека ти зборувам!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom