MTEL Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
Јас очекувам да почнат со нудење пакети ама како што гледам ништо нема :)

Му е гајле на Вучиќ за пакетите кога примарната цел се знае која му е зошто влезе во Македонија.

На што се однесува ова?

На што се однесува ова?

...?

Го прочитав и го разбрав како да имаат добиено дозвола за трет мобилен оператор

Го прочитав и го разбрав како да имаат добиено дозвола за трет мобилен оператор

го прочитав и јас но не го разбирам. Само делот кај што пишува дека мора да ги изедначат цените за интерконекција со другите оператори… другиот дел не можам да го протолкувам

го прочитав и јас но не го разбирам. Само делот кај што пишува дека мора да ги изедначат цените за интерконекција со другите оператори… другиот дел не можам да го протолкувам
Тоа значи дека МТЕЛ ќе гази во наредниот период :) И Тоталот ќе си иде пошо ја претера више со секој месец поскапување без Телма и Канал5 па нишо заемснки не пуштаат некои филмски канали барем

Тоа значи дека МТЕЛ ќе гази во наредниот период :) И Тоталот ќе си иде пошо ја претера више со секој месец поскапување без Телма и Канал5 па нишо заемснки не пуштаат некои филмски канали барем
.......??

:vozbud::zver::kafence:
Значи нема појак оптимист од вас, свака ви част
Нема да има којзнае колку ефтини понуди, оти скапа е опремата и бара многу пари да се вложат, а постпејд тарифите нема да бидат испод цените на А1 и Телеком.

Смешки во боја хахахха Какво газење какви бакрачи, уште не почнати протонаа

Дали уште некој ги прочита докумемтите и да каже како ги разбира, дали е тоа дека ќе станат трет оператор или само вака дрн дрн муабети

Купив припејд бројче од мтел и инретнетот е дупло побрз и постабилен за разлика од лајкамобиле а сепак ја користат истата мрежа. Дали постои некоја можност од А1 намерно лајкамобиле да има послаб интернет ? Тестот е направен на иста локација и со ист телефон.

Attachments

• photo_2024-01-23_14-26-34.jpg
    photo_2024-01-23_14-26-34.jpg
    39,2 KB · Прегледи: 16
  • photo_2024-01-23_14-26-38.jpg
    photo_2024-01-23_14-26-38.jpg
    39,9 KB · Прегледи: 17
Купив припејд бројче од мтел и инретнетот е дупло побрз и постабилен за разлика од лајкамобиле а сепак ја користат истата мрежа. Дали постои некоја можност од А1 намерно лајкамобиле да има послаб интернет ? Тестот е направен на иста локација и со ист телефон.
info od vraboten vo A1 koj si zamina od 1.1.2024 od tamu(rabotese na optika so koja se povrzani baznite)
A1, za svoi sim ima full brzina koja e na raspolagajne vo momentot na taa bazna od koja zemas signal, za drugite ( lyca i mtel ) -bidejki green nee Mvno, brzinata za mvno bila na pola od maksimalnata brzina koja ja ima baznata/mrezata vo momentot....

Ist vakov test so ist telefon ist server samo swap od koja sim da pominuva mobil data,sum pravel i jas ako na a1 bilo 150/50(vo toj moment) na lyca sim bese 70~80mbps, a upload ist so A1.!
Vo momentov na a1, brzinava kaj mene varira od 50~70 download, ama nemam gb na lyca sim da proveram kolku ke kreni.
Pretpostavuvam deka i so Mtel e isto i deka se limitirani i na sheared speed

Attachments

• Screenshot_2024-01-23-14-47-33-812_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2024-01-23-14-47-33-812_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    281,6 KB · Прегледи: 9

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom