MTEL Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
Почна да работи, отидов во Sim Toolkit таму нешто чепнав и преработе. Ми нема логика но ете бидна.
Ne znam sto bilo i sto si cepkal, ama podolg period nema problemi,stasuvaat Otp i verifikacii od sekade,brzinata na 4g za pripejd e povejke od dovolna150/50 ..... Treba da porabotat na povejke raboti, ama za sega i za cenata toa e.....

Attachments

• Messenger_creation_5748F9E0-F1BF-4C28-8520-289F2316DF35.jpg
    Messenger_creation_5748F9E0-F1BF-4C28-8520-289F2316DF35.jpg
    37 KB · Прегледи: 7
Ne znam sto bilo i sto si cepkal, ama podolg period nema problemi,stasuvaat Otp i verifikacii od sekade,brzinata na 4g za pripejd e povejke od dovolna150/50 ..... Treba da porabotat na povejke raboti, ama za sega i za cenata toa e.....
Кај мене уште не стига ОТП кодови од google или некој такви слични страни се јавив пред 2-3 месеци и пред некој ден истото кажаа се работело демек на тој проблем.
Дали ако ја сменам лајка картицата во мтел ќе има некоја разлика или исто ќе е?

Кај мене уште не стига ОТП кодови од google или некој такви слични страни се јавив пред 2-3 месеци и пред некој ден истото кажаа се работело демек на тој проблем.
So mTel sim podobro e, otp od komercijalna,stopanska i halk stasuva,

Никаква разлика. 3-4 пати имам заменето картичка.

Исто вака:
Јас ја променив картицата од Лајка со Мтел, ОТП кодовите падни - стани, кога стигаат кога не.

А1 гаси 3Г значи сега повиците на мтел ке одат преку 2Г-edge. Дали има можност мтел да добие со гасењето на 3Г Volte?

Простата логика вели дека не е можно во денешно време да остане повиците да бидат преку EDGE.

Ајде да видиме, ама сметам дека ќе се премине на VoLTE. Едноставно, тоа го налага времето, тековната технологија.

UPDATE: Сега отворив - впрочем, во самата објава на А1 си пишува дека ќе се премине. И нормално и логично. МТЕЛ исто така неминовно ќе мора. Едноставно, мрежата на А1 која ја користат нема веќе да ја има техничката можност.

Последно уредено:
Простата логика вели дека не е можно во денешно време да остане повиците да бидат преку EDGE.

Ајде да видиме, ама сметам дека ќе се премине на VoLTE. Едноставно, тоа го налага времето, тековната технологија.

UPDATE: Сега отворив - впрочем, во самата објава на А1 си пишува дека ќе се премине. И нормално и логично. МТЕЛ исто така неминовно ќе мора. Едноставно, мрежата на А1 која ја користат нема веќе да ја има техничката можност.
Toa ke fati 1 godina 100% odnosno tekovno ovaa 26ta kese isklucuva del po del i na toa mesto ke se pojacuva 4&5g

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom